slide show

Agnes - Jobbig dag!

Hästarna vart super glada då jag kom till stallet igår, dom gnäggade och kom galopperande i hagen :')
 
Vannis, min snygga sportiga c-ponny har blivit utbytt som en lurvig, tjock b-ponny.. Hon ser verkligen ihop tryckt ut! Vill inte ens veta hur hon skulle sätt ut om inte bästa Hannah ridit henne några gånger.
 
Hon var otroligt pigg. Skrittade totalt 5 steg på hela ridturen, resten steppade hon runt, bockade, tvärstack.. Ja listan kan göras lång! Men det var ju kul att hon var glad iallafall haha. Red inte så länge, bara 30 min kanske. Hade så ont i huvudet och var ganska slut, sen så har ju Vannis inte blivit riden så mycket. Hon var väldigt stel också men det släppte efter ett tag. Efter det for jag ut på Passe en sväng. Han var inte alls lika pigg men som jag förstått det så har Lina ridit han riktigt flitigt under tiden jag varit borta. 
 
Idag har varit en riktigt jobbig dag. Första skoldagen på två veckor. Men inte nog med det, på söndagkväll började må riktigt dåligt och fick otroligt ont i båda öronen men valde att fara till skolan ändå. Kunde inte fokusera en sekund och hade så otroligt ont i öronen. Sista lektionen gick jag till sjuksköterskan. Hon kollade i öronen och skickade mig direkt till vårdcentralen. Så jag fick prommenera dit. Där kollade dom i öronen och jädrar så ont det gjorde, och jag som dessutom är så rädd om mina öron av någon andledning. Det var riktigt inflammaterat och trumhinnan hade spuckit. Hon fixade penicillin och smärtstillande som jag skulle hämta ut på apoteket senare.
 
Missade bussen hem så fick vara hos min kompis Kristina tills pappa hämtade mig. Vi for och hämtade ut allt knark på apoteket sen hem och sova lite. Inget stall idag.. Känns surt att bli sjuk nu då man kommer hem.. Måste ändå till skolan imorrn och hämta min väska som jag råkade glömma hos Kristina. Får hoppas jag inte hinner smitta ner hela skolan på 3 timmar..
 
Stort grattis till alla er som läste hela inlägget:D
 

Hannah - Ny dator!

Nu äntligen har jag fått mig en ny dator så får tacka min underbara låtsaspappa och mamma lite på ett hörn.
 
Men iallafall så har inte haft tid att blogga så mycket nu men nu när jag har en dator ska jag ta tag i det här med bloggandet har jag täkt. Men iallafall..
 
I Torsdags fick Vannis trava och skritta lite lugnt i skogen red henne i en låg och avslappnad form det var som inge konstigheter hon skötte sig snyggt. Sen for jag till Erica och hjälpte hon att packa inför tävlingen som var nu i helgen. Efter vi packat och klippt ville och Quintus så red jag lite dressyr med Lisel på banan. Lolly stod i boxen och väntade medans jag red gick och det gick bara bra. Lisel var spänd pigg och lite busig men gick endå bra att rida hon är så pigg så när man fattar galopp far hon som ett spjut iväg så man måste hålla ihop henne så mycket sen nu är hon så himla stark så blir helt slut..
 
Fredag vilade hästarna. Sen Igår (Lördag) så red jag Hannas häst Tino på banan. Trimmade lite dressyr och han kämpade emot och var stark och hoppade runt som en tok i början och sparkade och stegrade och höll på att larva sig men gav honom en ordentlig spark då skärpte han till sig lite iallafall men red mycket lösgörande och olika skrittövningar sen stod jag upp och bara rullade i galopp i ett ganska raskt tempo. så han började bli lite trött och blev sakta men säkert mjukare och mjukare. I slutet var han ruskigt fin!!
 
Idag men enorm träningsvärk sen gårdagens pass med Tino. Så skrittade jag Lisel i hagen red i halsring och sen emd träns. Hon lyssnade inte å jätte bra i halsringen idag blev lite besviken på henne faktiskt..men det får vi träna mer på har inte ridit i helsring på hur länge som helst. Sen så har Lisel så mycket energi för tillfället så inte så konstigt att hon inte lyssnar så mycket hehe..
Foto: Mye Nordlund
 
 
//Hannah
 

Agnes - Home sweet home<3

Änltligen hemma i kylan!
Kom hem igår vid halv 12, var så skönt att komma hem och få pussa på alla djuren hemma, och bäst av allt, sova i min egna underbara säng<3
 
Idag sov jag riktigt länge, vaknade kl halv 3.. Så har ätit frukost nu och ska alldeles strax bege mig mot stallet. Som jag saknat mina älskade pållar, ska bli så skönt att få pussa på dom igen och övergöda dom med godis.
 
 
 
 
 
 

Hannah - Vannis

Igår skrittade jag vannis upp till ridbanan för ett dressyrpass. Hon är brunstig och riktigt envis men hon gick endå riktigt bra. Hon hade lite dålig bjudning så ökade på långsidorna för att få igång henne och det fungerade då jätte bra hon var inte stressad på något sätt utan hon behöll lugnet även fast jag ökade. Jobbade mycket på volt och var mjuk i handen och gav det mesta stödet med benen. har inte så mycket att skriva faktiskt.
Men Lina fotade och filmade lite dock är bilderna jätte dåliga för att det är så mörkt ute men duktig Lina lyckades få några ganska bra bilder iallafall:)
 
 

Hannah - Quintus & Ville

I Lördags fick jag äran att rida Ericas nya häst Quintus. Han var riktigt fin och hade så enormt stora gångarter jag blev helt slut efter bara några varv i trav han är så mycket att rida. Men jag vetinte vad jag ska säga jag tycker att han är svår men samtidigt lätt. Red bara runt lite på banan och kände på honom lite. tränade lite i galoppen att ta tillbaka och sen rida på och bara rida med benen.
 
Efter det red jag Ville och han kändes som en ponny efter man suttit på Quintus före. Ville har det aldrig gått så bra att rida eftersom han är så mycket mindre att rida är Quintus så fick honom verkligen på plats det gick så himla bra! Han vart lite arg på mig en gång då jag verkligen kom åt honom så då sa jag till honom ordentligt men en spark så gjorde han inget mer sen. Tränade galoppfattningar i höger eftersom han har svårare för det speciellt med mig på Erica kan ju honom utan och innan. Han fattade fel typ 4 gånger totalt sen kunde vi fatta galopp även från skritt och det blev rätt. Tränade också avbrott från alla gångarter till halt och han skulle gå kvar med huvudet nere och inte kasta upp det. Han blev riktigt mjuk och fin sen när jag travade av honom såg jag till att han vilade ordentligt på steget han var så himla fin!! är så nöjd med honom:D
 

Agnes - 1år med världens finaste ponny♥

Idag är det hela 1 år sedan Vannis blev min. Tiden går så otroligt snabbt, hinner inte ens med!
 
Jag och Vannis har verkligen utvecklas så otroligt mycket under det här året. Hon är verkligen speciell. Hon hade alltid varit min drömponny men när hon väl varit min ett tag var jag inte lika säker. Hon var inte den som kom springande i hagen, inte den man kunde busa lös med, då vände hon bara rumpan till och gick iväg. Att rida i halsring var verkligen omöjligt! Det gick inte, hon lyssnade inte minsta lilla. Men hon var fin att rida så tänkte att jag helt enkelt fick nöja mig med det. Hon var en drömponny att rida men i hanteringen var hon inte alls rolig..
 
Men eftersom tiden gick så började vi komma varann närmare. Jag började gå ut och gå med henne, borsta henne i flera timmar, ja bara vara med henne så vi lärde känna varann. Efter ett tag började hon komma till mig i hagen vissa dagar, hon kunde följa efter mig då jag hade henne lös, kunde rida i halsring i skritt. När vi lärde känna varann mer gick även ridningen bättre. Började hitta mer och mer knappar på henne och allt gick bara framåt!
 
Nu ett år senare är hon min drömponny och lite till. Hon är den absolut finaste ponnyn jag någonsing träffat även om hon har sina dagar. Hon kommer alltid galopperande i hagen och gnäggar, busar med henne löst och hon följer efter mig som en hund och jag kan rida ut i halsring och känna mig 100% trygg. Vi är verkligen ett team. Jag litar på henne och hon litar på mig. Jag älskar henne verkligen över allt annat och blir alltid lika glad då hon gänggar och kommer springande i hagen, blir alltid lika glad när jag tänker att det är min ponny och ingen kan ta henne ifrån mig. 
Hon är fortfarande en liten bitch ibland men det är hennes personlighet och hur kul är det med en ponny utan lite humör? Kan inte tänka mig att ha någon annan ponny än Vannis. 
 
20/9-2012, världens bästa Vanillin♥
'
 
 

Hannah - Vanillin dag 3

Red vanillin idag och fick fint sällskap av lina med passe. Vannis var riktigt pigg och busig hon hoppade och skuttade
Mest hela tiden haha men hon är så otroligt söt lilla ponnyn. Jobbade henne endå rätt mycket när vi red. Vi red runt i skogen och på olika vägar det regnade och var ganska mörk så var riktigt mysigt ute.
Men nu ska jag sova orkar verkligen inte skriva mer..
Godnatt


Hannah -det här inlägget skulle ha publiceras igår.

Jag har så sjukt mycket att göra nu.. Har skolan + tre hästar att sköta om och sen är de bröllop i helgen Erica och Robin gifter sig ju!!

Men iallafall Igår så red jag vanillin. Jag och Lina red ut, hon hade passe och jag vannis. Vi började med att rida lite i skogen sen avslutade vi på banan. Vannis var pigg och sparkade rakt ut typ 5 gånger i skogen misstänker att hon är lite brunstig så som hon beter sig!
Men iallafall så på banan satte jag ganska mycket krav av henne så hon var riktigt mjuk innan vi skrittade hem!

Idag red jag Lisel i hagen ett tag sen kom Erica och tog in lolly i stallet och jag red lisel på banan, första gången vi har dom ifrån varann. Lisel var spänd och stressad men efter ett tag lugnade hon faktiskt sig!

Sen for jag ut och värmde upp ville sen red jag dressyr på banan, och Erica hade just haft kurs så hon hjälpte mig med massa tips! Erica är alltid där när jag behöver henne som mest det äger:D
Men ville är riktig fin och rolig att rida så var riktigt kul:)
Imorgon får lisel vila för jag ska sida vannis sen tänkte jag att lisel får vila på fredag sen ska jag rida hon och ville på lördag morgon:)


Hannah - mysig uteritt

Idag red jag ut med Erica, red hennes fina häst ville som ni som läst bloggen ett tag borde veta vem det är. Vi for ut på en vända som jag faktiskt aldrig ridit förr vilket är synd för de var en riktigt bra väg! Först red vi upp genom skogen sen kom vi till några riktigt stora ängar
som vi travade och galopperade på det var riktigt slätt och Vetinte varför men vart så glad av att galoppera där. Var
Stora ängar med fin utsikt var riktigt kul faktiskt! Ville skötte sig som en ängel han är så himla fin:)

Det är så kul att jag får rida ut på andras hästar eftersom jag bara rider Lisel i hagen. Imorgon ska jag rida vanillin och lisel får vila:)


Hannah - Ännu ett inlägg

Hahaha.. vetinte hur många inlägg jag gjort nu.. men iallafall så red jag Lisel idag också efter jag ridit Vannis. Myste bara runt i hagen barbacka tränade på avbrott från trav till halt. Och hon är så duktig och gjorde precis de jag bad henne om. Lilla Lolly sprang runt som en annan galning idag hon brukar stå så snällt och kolla på medans jag rider. Nu ska Lisel få vila i 2 dagar hade jag tänkt sen kanske jag rider på onsdag :)
Min absoluta favorit♥
 
 

Hannah - Vanillin dag 1

Eftersom Agnes är borta i 2 veckor har jag fått i uppdrag att rida Vannis åt henne. Så idag for jag iväg till Östanbäck där Vannis står. For ut i skogen på en liten runda och vannis var riktigt snäll faktiskt. Det blåste mycket men Vannis bara skrittade på lugnt. När jag väl kom till skogsvägarna började jag trava lite lätt var otroligt mjuk i handen och höll mest bara om med benen och gav henne stöd från handen. Hon började sakta men säkert söka sig ner och slappna av. Tog även lite galopp och då stod jag upp och lät henne bara rulla i en lugn galopp. Inga konstigheter alls. Duktiga Ponnyn
 
 
 
 

Hannah - Trimmat dressyr

Igår så red jag Hanna Kemis häst Ballentines "Tino" en valack född 2005. Red honom på banan och ställde endå en del krav av honom. Han tyckte det var lite väl jobbigt så han försökte komma undan men efter som jag var tjurigare än han så gav han tillslut upp. Red på mycket volter och bytte varv och höll på för att han skulle bli mjuk. Han försökte då komma undan så han sparkade och stegrade och gjorde en hel del konstiga skutt men till slut så insåg han att de inte var lönt och började bli lite trött tror jag. RIktigt fin var han i slutet så det var ju roligt iallafall. Har fått i uppdrag att trimma honom under veckan någon dag igen så det blir ju roligt:D
Foto: Sofie Johansson
 
 
 

Hannah - STOOOOORR BILDBOMB

 
 
 
 Kom ihåg att kommentera nu:D
 
 

Agnes - Stressigt!

Snabbuppdaterar nu, har varit och fotat 1årsbilder idag med Lina bakom kameran. Dom får ni inte se föränn 20 september, men är säker på att ni kommer älska dom lika mycket som jag!
 
Känns tungt att säga hejdå till Vannis och Passe. Kommer sakna dom riktigt mycket. Känns skönt att veta att dom kommer ha det super bra med Lina och Hannah iallfall. Ska fara förbi en sista gång med äpplen och morötter och pussa hejdå en sista gång..
 
Har haft ganska stressigt idag så har inte hunnit skriva en massa tidsinställda inlägg som jag tänkt, men ska försöka uppdatera från mobilen så gott det går sedan hoppas jag få tag på en dator där borta. Nu ska jag ta och gå igenom min packning en sista gång sen bär det av.. 
 
Bjuder på en sneakpeak!
 
Håll utkik på bloggen den 20 september!

Agnes - Ändrat uppfattning helt!

Som många av er vet har jag varit väldigt emot att rida ut i halsring. Men hittade ett inlägg för någon dag sedan som fick mig att ändra uppfattning helt. 
 
Utdrag från inlägget:
"Varför är folk så emot att rida ut i "löst"? Vad spelar det för roll om vi har ett metallbett i munnen eller inte? Litar hästen på ryttaren och tvärtom så spelar det ingen roll vad vi har för utrustning. Hästen lyssnar på ryttaren ändå oavsett vad vi har för utrustning. Jag vet mycket väl att det kan hända en olycka om jag rider ut i halsring men det kan hända en lika stor olycka även om jag har ett träns. Väljer min ponny att sticka då sticker han vare sig han har ett bett i munnen eller inte."
 
"Man kanske inte ska rida ut i skogen med halsring det första man gör. Rid i inhägnad först och se till så hästen lyssnar och lär sig vad allt betyder. När hästen lyssnar bra i alla gångarter så kan du fara ut och bara skritta, gör lite halter, rid slalom mellan träd och se så att hästen är uppmärksam. Till en början ska du helst ha med dig sällskap och självklart en hjälm på huvudet! När allt känns bra och du litar på att hästen litar på dig så ut och rid i skogen löst, jag garanterar att din häst kommer tycka det är betydligt roligare att få känna sig fri utan den hemska metallbiten i munnen!"
 
Måste erkänna att jag tror att det största skälet till varför jag var så emot det förut var att jag helt enkelt var avundsjuk på dom som faktiskt kunde rida ut i halsring med sin ponny, som hade ett sånt starkt band med sin fyrbenta kompis vilket jag inte hade med Benji även om jag trodde det.
 
Texten var så bra och det fick mig verkligen att tänka om. Vannis lyssnar lika bra med halsring som med bett om inte till och med bättre. Hon trivs med att få känna sig fri och slippa ha ett bett i munnen. Jag har varit ute och skrittat henne i halsring när Lina har varit med och det går hur bra som helst. Idag har jag galopperade i bara halsring på en äng utan problem.. Hon lyssnar så bra och tycker det är så roligt. Hon är en väldigt pigg ponny men hon lyssnar verkligen på minsta lilla vink. Tror inte det finns någon bättre känsla en att sitta på sin ponny med bara ett rep runt halsen och känna sig 110% trygg.
 
Och till er som som försökte övertala mig om det här för ungefär ett år sedan, ni hade så rätt!
 
 
 
 
 

Agnes - Det här med packandet går ju bra..

Hatar verkligen att packa, vet aldrig vad jag ska ha med mig och hur mycket jag får ha med mig eller vad jag får ha med mig! Kan inte påstå att det går speciellt bra heller då jag fastnat vid datorn.. Vet inte alls vad jag ska ha med mig och hittar ingenting. Får seriöst en hjärnblödning snart haha:(
 
Idag så for jag in till stan och gick på matmarknaden. Var så frustrerande att gå och titta på all mat men inte kunna köpa nånting. Men jag och Kristina gick och åt på Subway istället. Hon fick betala då mitt bankkort slutat fungera. Super!
När jag kom hem for jag direkt till stallet. Fotade Lina och Passe. Sedan skulle Lina fota mig och Vannis men hann bli så mörkt så vart bara några bilder, men super tack till Lina som fotade ändå♥
 
Imorgon ska jag antingen rida ut eller så ska jag bli fotat igen vi får väl se. Sedan klockan 10 på kvällen lyfter planet från Sverige mot Turkiet. Huvva, aja bara försöka göra det bästa av situationen och vara positiv!
 
Nej, nu ska jag fortsätta att få något gjort. Tur det är Fredag så jag har hela natten på mig, kan behövas!
 
 

Hannah - Mys i hagen

Red lite lätt dressyr i hagen idag och sofie fotade. Lisel var pigg och lite busig men otroligt fin endå hon har börjar bli mer och mer mjuk nu så de känns riktigt skönt att vi börjar hitta tillbaka till varann  när de gäller ridningen. Inte så mycket galopp mest skritt och trav idag och sen har vi tagit massa fina bilder men ni får ett smakprov nu hinner inte lägga upp dom ikväll:(
 

Agnes - Stallmys♥

Idag for jag till stallet ganska sent då jag fixade läxorna först. Har massor med läxor att göra nu då jag ska vara borta har ganska så många prov direkt jag kommer hem och har skött skolan riktigt bra hittils så vill fortsätta så. 
 
Jaja, nog om det. Fixade alla stallsysslor som att mocka, byta vatten osv. Sedan tog jag in Vannis och borstade henne. Eftersom det vart så sent så hann det bli så mörkt och har inte hunnit ta fram alla mina reflexer ännu så stod bara och borstade henne i säkert 1 timme, Vannis tyckte det var jätte mysigt och somnade nästan.  Sedan tog jag in Passe och borstade upp han också vilket uppskattades av gamlingen!
 
Nu ska jag fortsätta plugga. Efter skolan imorgon ska jag och min kompis hitta på något. Vet inte när jag kommer hem men ska städa stallet och plocka bort massor med saker och bara mysa med hästarna. Imorgon är ju min näst sista stalldag innan jag far.. :(
 
Huvva vad jag kommer sakna mina älsklingar♥

Agnes - Är så tävlingsugen..

Åh vad jag vill tävla.. Jag hoppas vi hinner starta någon till tävling innan 2013 är slut. Min fina ponny vill ju visa vad hon går för♥
 
 

Agnes - Synas

Köpte en "synas" eftersom jag kände att bloggen kan behöva en "knuff i rätt riktning". Bara ramlar in kommentar efter kommentar och statistiken stiger i rasande fart. Jag hoppas ni som hittat hit stannar här också!
 
Vet inte riktigt hur jag ska göra med bloggandet nu när jag far bort. Ska göra massor med tidsinställda hiss/diss, åsiktsinlägg, ovisade bilder osvosv sen hoppas jag att Hannah uppdaterar så gott hon kan också. Sen så hoppas jag vi får en ny header+design snart. Våran är ju inte riktigt 100% okej haha..
 
Menmen, super kul att så många hittat hit och som sagt hoppas jag ni tycker bloggen är något ni vill fortsätta läsa :D
 
 
 

Agnes - Hiss/diss - Schockemöhle Sports vinterkollektion 2013

Diss
 
Börjar med att dissa deras schabrak. Vet inte om jag behöver säga så mycket? Så långt ifrån snyggt det kan bli. Gillar inte sömmarna och definitivt inte formen! Färgerna gillar jag däremot.
 
 Hiss
 
Stor hiss till deras Granit fleece täcke First Class. Väldigt stilrent och älskar färgerna. Om jag hade pengar hade jag helt klart klickat hem det, älskar stilrena täcken!
 
Vad tycker ni?
Ni hittar sakerna HÄR(<--länk).

Agnes - Höstfotografering Del 4!

Min älskade gamling♥

Agnes - PANIK!

Åh får panik.. På lördag far jag till Turkiet(förhoppningsvis fixar jag så jag slipper fara men om inte) och är borta i två veckor, tills den 27 september. Hannah skulle rida Vannis så mycket hon kunde sen skulle Lina longera henne dom dagar Hannah inte rider, sen såklart någon vilodag. Nu fick jag veta att Hannah inte kan rida henne, bara totalt 4 gånger..
 
Får panik.. Vet inte vad jag ska göra.. På ett sätt tänkte jag att hon kan få vila och ta det lungt i 2 veckor men vi ska kanske tävla i början av oktober sedan går hon fortfarande på bete. Hon har varit ganska känslig i magen och även om det inte är "kraftigt" bete så känner hon av det om inte får röra på sig.. Sedan är hon ju såå fin just nu, jätte fin i hullet och musklerna! Vill ju inte hon ska tappa det.. Har ju tagit ett tag att bygga upp det efter senaste gången hon vilade. Har ingen aning hur jag ska göra, vet inte om jag hinner hitta någon annan som kan rida henne. Lina kan ju alltid longera henne med inspänning(inte min favorit men..) och gå promenader. Jag hoppas jag löser det på något sätt.
 
 
 

Agnes - Höstfotografering Del 3!

Fanny och Linnéa som fotat bilderna :)
Dom 4 sista bilderna är helt klart mina favorit bilder, älskar dom och ponnyn såklart♥
 
 
 
 
 
 
 
 

Hannah - uteritt

Idag red jag ut med Erica jag på ville och hon på quintus. Det var solnedgång och riktigt mysigt bra väder ute vi var ute i skogen och red runt lite till olika ställen. Ville var riktigt mjuk i kroppen och riktigt fin. Han var
Följsam och gjorde precis som jag sa. Dock skrittar quintus snabbare så ville små travade hela tiden för att hinna ikapp haha så söt han är!


Agnes - Höstfotografering Del 2!

Nu ska ni få del två av höstfotograferingen. Bjuder på "dressyrbilderna"+ lite busbilder :D
 
Glöm inte slänga iväg en kommentar nu :D!

Agnes - Sneakpeak

Bjuder på en sneakpeak på vad som komma skall ;)
 
 

Agnes - Fotodag!

For till stallet vid kl 11 tog in Vannis och borstade henne ordentligt. Sen packade jag alla saker vilket var en hel del sedan begav vi oss till stället vart vi skulle fota. Stod det skulle vara sol idag men självklart var det mulet hela dagen från morgon till kväll..
 
Vi började med att fota porträtt bilder och lite bilder på mig och Linnéa. När vi var klara med det så sadlade vi och red dressyr ett tag. Vannis var jätte fin, lite väl pigg kanske men annars så var hon super fin. Sen så rejsade vi lite på stubbåkern.. Efter det var Vannis alldeles för pigg för dressyr haha.. Men i slutet lugnade hon ner sig och började slappna av igen. Red inte så länge då det var väldigt kvavt ute och ponnyn har börjat få riktigt lång päls faktiskt!
 
Sedan for jag hem och svampade av Vannis och hon fick massor med godis och efter det stod Passe på tur. Eftesom Fanny(som fotade mig, Linnèa, Rover och Vannis) farit hem fotade jag Linnéa och hennes shettis Betty och medans fick Passe äta gräs och sedan fotade Linnéa mig och Passe. 
 
Ska bjuda på några av bilderna, mer får ni imorgon :D
Vi försökte göra ett hjärta..
 

Hannah - fredag och söndag

I fredags red jag lisel i hagen och de blev ett väldigt lugnt pass mest skritt sen även typ ett varv trav och galopp lite lätt bara. Men tränade lite på halter för att få henne lyhörd.

Idag så fick hon träna på avbrott vilket behövs just nu. När jag ska bryta av så kastar hon upp huvet och inte bryr sig om vad jag säger så tränat kontrollerade avbrott idag och hon har skött sig riktigt bra. Hon har lyssnat och inte stretat emot. Lilla lolly står bara och kollar när jag rider förr sprang hon ju efter som en galning men hon börjar bli van nu:)


Agnes - Uteritt!

Idag skulle jag och Linnéa bli fotade med våra ponnysar av Fanny. Hon skulle komma vid klockan 1-2 men kom vid klockan 6 typ då det var massa strul så vi red ut alla 3 istället. Linnéa red hennes shettis och Fanny fick låna Linnéa's andra ponny Rover. Vannis var galet pigg och tyckte det var super kul att få komma ut och springa. Hon brallade som en galning. Efter hon fått springa av sig ett tag så vart hon lugnare. Vi red inte så länge då det vart så sent. Vi kollade runt på lite olika ställen vart man kan fota. 
 
Eftersom vi inte fotade idag så ska vi fota imorrn istället så var berädda på bilder :)
 
 

Agnes - Spänd ponny!

Red dressyr igår och ponnyn var jätte spänd. Gjorde mycket serpentiner och lösgörande övningar men hon bara stretade emot. Hon kunde slappna av stundvist men annars var hon spänd som en fiolsträng och ganska stressad.
 
Red lite barbacka i slutet och då kom jag åt henne bättre. Men bättre lycka nästa gång eller vad man ska säga. Hon hade en dålig dag så det är bara acceptera. Så fort hon slappnade av minsta lilla så var det bara ge sig. Provade dressyrsadeln igen. Men ska inte rida i den något mer då den inte sitter 100% och vill inte att hon ska få ryggproblem.
Linnéa fotade så ska bjuda på lite bilder även om det inte ser speciellt bra ut. Super tack till Linnéa som ställde upp och fotade♥
 
Ni får ingronera min sits!
fina ponnyn, även om hon har sina dagar haha♥

Hannah - Tisdags

I Tisdags red jag Lisel i hagen lite lätt, hon var väldigt lugn i början såg nästan lite trött ut hon var riktigt mysig. Men direkt jag kortade tyglarna så piggnade hon till och började skutta lite hon är verkligen glad och tycker det är kul att få röra på dig det märks så väl. Men en viss Lolly bet i Lisels tyglar och försökte typ leda Lisel haha svårt att hålla sig för skratt hon är så liten och nyfiken lilla bebisen. Efter jag ridit henne så fick jag rida Angelinas Häst Pajero  han har blivit så sjukt mycket finare känner riktigt stor skillnad på honom och det är ju roligt.
bjuder på en bild från dagen jag hade ridit henne i precis 1 år♥
världens finaste häst är vad hon är
 
//Hannah
 
 
 

Agnes - jäkla måndagar..

Usch vad jag hatar Måndagar. Är alltid trött, slö och orkar inte göra nånting. Som varje Måndag får hästarna vila. Marre fixar stallet så har bara tagit det lungt hela dagen efter skolan. Gick förbi stallet en sväng och pussade på hästarna. Nu ska jag ta mig något att äta sen blir det att gå och lägga mig. Är så otroligt trött även om klockan bara är 9. Imorgon hade jag tänkt försöka skriva något sorts åsiktinlägg, vi får väl se om jag hinner! Ska försöka skriva lite mer intressanta inlägg och försöka få upp statistiken lite. Några speciella inlägg eller bilder ni vill läsa/se?
 
Eftersom jag har ett otroligt händelselöst liv kan ni underhålla mig genom att fråga mig något på ask :$ 
http://ask.fm/agneszedig
 
 

Agnes - Älskade ponny♥

Idag kände jag mig lite lat så tog in Vannis och borstade henne sedan red jag i halsring i hagen. Hon lyssande super bra och det var jätte kul att rejsa runt och bara ha kul. Tränade lite på tempoväxlingar. Hon är ju en otroligt pigg ponny men mycket motor men hon lyssnar faktiskt riktigt bra ändå. Inte alla dagar men 80% iallfall haha :D
 
Är en otroligt känsla att kunna släppa på henne i hagen och låta henne springa i bara halsring och känna att du har full kontroll! Vannis tyckte också det var super kul och Passe också för den delen. Eftersom jag red i sommarhagen så passade Passe på att rejsa bredvid oss. Även fast Passe galopperade runt som en galning så lyssnade Vannis super bra på mig, älskade ponny♥