slide show

Hannah - Gårdagens hoppning

Igår hoppade jag för Erica och det gick riktigt bra faktiskt! vi värde upp på lite galoppbommar och la sedan till hinder.Lisel var pigg och riktigt sugen, taggad och ärlig på hinder:') så skönt att hon är sig själv igen :')
 
Vi hoppade en liten bana och det var en superbra känsla! 2 stopp på hela träningen och båda var mitt fel. Lisel gjorde det superbra eftersom jag red inte så jätte bra mot vissa hinder. oj så nöjd jag är över träningen! 
 
Idag så red Emma Lisel åt mig i mest skritt och lite trav barbacka! Dom är så duktiga, kul att emma klarar av lisel så pass bra endå :') Sen satte jag mit upp en snabbis och red lite, hon var riktigt fin på slutet. Tränade lite halter och att få henne på plats mer eftersom jag red på hacket. fim från träningen kommer imorgon!
bjuder på bilder från idag och igår :D
 

Agnes - Jag bakom kameran

Oftast lägger jag ju ut bilder på mig och Vannis som är fotade av olika personer. Är inte ofta jag lägger ut bilder som jag fotat. Att fota är ett av mina största intressen och har haft egen kamera sen jag var 9 år gammal. Tänkte lägga ut några bilder jag fotat på olika ekipage och även lite naturbilder bara för variationens skull, tänkte det kanske är kul att se :)
 
Har tusentals bilder men det här några iallfall:D
Så ni som bor i skellefteå trakterna, bara säga till om ni vill bli fotade någon dag.

Agnes - Hoppträningen.

Hopptränade ju i Söndags med Bella och Olivia. Det gick riktigt bra och är så nöjd över ponnyn! Som vanligt var hon galet pigg så blev nästan lite irriterad på henne när bromsen slutade funka titt som tätt.. Pappa var där och gav mig lite tips och så.
Känns otroligt skönt att vi är tillbaka nu alltså. Rullade på en liten bana på 1m och på allvar - det kändes lågt! Vi kom lite konstigt men ponnyn hoppade utan att tveka ändå. Nästan så det är lyckotårar efter varje hoppträning nu, som vi kämpat och äntligen släpper det! 
Fick även prova hoppa Bell några skutt, vilken ponny alltså. Hon har verkligen kapacitet. Som jag beskrivit henne tidigare är hon ju inte riktigt lika pigg som Vannis men när man väl fick lite tryck i henne så hoppade hon jätte bra. Hon kan gå långt den där ponnyn.
 
På lördag är det hopptävling, kör vanliga klasserna 80-90. Sen ska Vannis få en veckas "vila" 7-14 augusti medan jag är i London tillsammans med Olivia!:D Vila blir då att Fanny Nilsson ska rida henne lite lättare pass. När jag kommer hem ska jag bara hoppa lite lägre höjder och bara busa runt tills nästa tävling 23-24 augusti då vi gör våran 1m debut. Det enda jag vill hinna innan den tävlingen är att hoppa nån kombination på den höjden då jag är lite "skakis" när det kommer till kombinationer. Det kommer nog gå bara bra, att ponnyn kan hoppa är då inget snack om saken!
 

Vad hände med min blick haha? :(
 

Hannah - Jobb

Idag jobbade jag min första dag, sjukt jobbigt att stiga upp före 6 när jag i vanliga fall lägger mig vid 4-5.. men det gick! dock så somnade jag direkt jag kom hem och sov 4 timmar.
 
jag och emma for och tog hand om Lisel senare på kvällen. Jag red lite på banan idag med men hon var inte lika fin idag! betydligt tjurigare och lite seg men i slutet var hon endå ganska fin! avslutade med att hoppa något språng på ett litet kryss för skojsskull!
film kommer tilld dess får ni nån bild!
 

Hannah - tillbaka efter vilan!

Sen förra hoppträningen fick Lisel ta sommarlov helt enkelt. Hon kändes trött och inte riktigt som vanligt.
 
Nu har hon iallafall fått vila i mer än 1 vecka och nu är hon igång igen och ska ridas. Igår longerde jag henne på kvällen innan jag tog in hästarna. Det var inte så seriöst, hon hade grimma på sig och sen longeringslinan. Hon fick bara springa av sig lite. Idag red jag ett dressyrpass på bett och i dressyrsadeln för första gången på nån vecka. Deet gick verkligen över förväntan! Hade förväntat mig en stel och överpigg Lisel. Men hon var inte så stark och lagomt pigg. red inte speciellt länge eftersom det var ganska varmt ute. Jag red mest på 20 metersvolterna och försökte lösgöra henne. Hon var riktigt fin på slutet!
 
Nu ska hon få ridas på hackemore i 2 dagar sen blir det hoppträning på onsdag. Emma tog någon bild i början av passet som jag tänke bjuda på! 
 

Agnes - Sommarvärmen fortsätter!

Ja som rubriken lyder - sommarvärmen bara fortstätter! Har varit 35 plusgrader varje dag i över en vecka nu. Det är en stor andledning till att jag varit lite "fåpnvarande". Vill ta vara på varje dag, sommarlovet börjar ju ta slut.
 
Nu ska jag bege mig till stallet och hoppträna tillsammans med Bella. Kommer bilder och film sen. Ska försöka uppdatera så flitigt jag bara kan nu framöver, men det säger jag väl varje gång xD
'
 

Agnes - Sommarvärme!

Fytusan nu är det varmt alltså! Man kan ju knappt vara ute. Idag for jag till stallet på förmiddagen då Vannis skulle skos. Mockade och fixade alla stallsysslor medans. Efter det for jag till stranden och har badat hela dagen. Nu ska jag till stallet igen och rida. Vannis och Marwin har fått stå på bete i stort sätt hela dagen så hon måste ridas idag. Hade gärnat sluppit faktiskt haha.
 
Ska jag nog bara ut en sväng i skogen eller så. Imorgon och på onsdag ska Vannis få agera ridskoleponny när Altea ska få rida henne. Som ett litet "ridläger". Ska tydligen vara riktigt varmt så det blir nog tufft för båda i värmen. Men får hoppas Vannis är lite lugnare när det är så pass varmt.
 
Altea och Vannis förra sommaren:)
 

Agnes - Ett inlägg som alltid får mig glad!

Finns ett blogginlägg jag har läst lite då och då nu under tiden det gått som dåligast med Vannis.
Blir alltid lika glad och motiverad till att fortsätta kämpa vidare varje gång jag läset det -  hur hopplöst det än känns. 
Självklart pratar jag om inlägget Angelina skrev på våran blogg i Januari 2013. Minns ni det?
 
Är så glad hon skrev det inlägget, hur bra är hon inte?
http://teamha.blogg.se/2013/january/angelina-en-speciell-tjej.html#comment
 

Agnes - 6 månader utan min andra halva..

That's the thing about pain
It demands to be felt. 
 
 

Agnes - Filmerna från Piteå

Här kommer filmerna från Piteå Ridklubb 5-6 Juli.
Bättre sent än aldrig:')
 

Hannah - Lisels sommarlov

Lisel har ju fått lite sommarlov nu i en vecka hon vilar/skrittas så jag har inte så mycket att skriva om. Idag har jag iallafall varit med Emma och fotat hon och hennes hästar jag red även hennes lilla B-ponny i repgrimma och hoppade haha hon är verkligen världens sötaste lilla B-ponny. 
 
Lisel har vilat i 2 dagar och Idag så skrittade jag henne lite runt på ängen, men före det så tog Emma lite fina sommriga bilder på oss. Jag hade tänkt att Lisel får vila imorgon sedan ska jag skritta henne på onsdag. Sen får hon vila Torsdag-Fredag för då är jag i Piteå. Kollade hennes mun i dag och jacket i mungipan finns fortfarande kvar och det syns ganska tydligt så hon ska inte ridas på bett för än det är läkt! jag hade tänkt hoppa lite på hacket ifall det nu tar ett tag att läka. Det går ju om jag hoppar övningar då det kommer hinder hela tiden typ som studs eller en serie. Imorgon kommer iallafall hovslagaren och ska sko Lisel.
 

Agnes - 3 hästar ridna

Igår så red jag tre hästar. Först frågade Bella om jag ville rida Bell så det tackade jag såklart ja till. Efter det frågade Nelly om jag ville rida marwin och kunde ju inte tacka nej till det heller!
 
Marwin: Red marwin först så var fortfarande ganska varmt ute så han var inte inte speciellt pigg. Men han lyssnade ändå på vad jag ville och försökte göra sitt bästa i värmen. Gjorde inget speciellt utan red runt i kanske 40 minuter. Kan lova att jag var helt slut efteråt, mycket häst att rida det där!
 
Bell: Bell var också ganska seg i början. Men efter jag galopperat lite vaknade hon till liv. Red mycket serpentiner för att mjuka upp henne och tränade även lite ökningar. Är ju andra gången jag rider henne så har inte riktigt hittat knapparna på henne ännu. Men hon är en riktigt trevlig ponny. Har ju även fått förfrågan om att tävla Bell på  hemmatävligen i dressyr i september. Känns super roligt att dom frågade mig och jag ser verkligen framemot det :D
 
Vannis: Idag fick Vannis hoppa. Provade hoppa med nya bettet. Har inte hoppat med bett sedan maj. Glömde att ta på bröstan så ponnyn nockade mig nästan några gånger när hon gjorde sina räser starter. Hade planerat att prova hoppa en bana på 1m och känna hur det känns och jag kan bara säga: Jisses vilken ponny jag har!
Hon hoppade så otroligt bra. Hon stannade två gånger och det var bara mitt fel till 100% för usch så dåligt jag red ibland. Men annars var hon så ärlig och kunde hoppa fast vi kom lite fel. Blir däremot så irriterad på mig själv när jag sitter och tjuvhåller i henne hela tiden. Måste våga släppa handen och bara rida med benen och låta henne sköta det "själv". Hon hoppade iallfall som en gud så vi avslutade med en bana på 110/115.
Avståndet från oxern till räcket blev lite fel då Olivia flyttade fram hindret lite när hon längde oxern men till och med det skötte ponnyn galant!
 
Nu ska ni få massa bilder och en film. 
Jag vet att jag har jääätte korta läder när jag rider Marwin men dom kändes inte alls korta när jag red haha :')
Älskar bilden:')^ Förutom min sits haha:(
Kolla i 1080p för bästa kvalité:) 

Agnes - Galen ponny

Idag red jag ut igen och ponnyn var lika galen som vanligt. Det var inte många gånger hon hade tassarna på marken. Red i 1 timme kanske och idag fick ponnyn rejsa av sig! Oj så kul hon tyckte det var,  hon frustade hela tiden.
 
Är så tråkigt att det knappt finns några bra ridvägar runt stallet.  Vi har ju sandvägar men då måste du rida i cirka en timme för att komma dit också sen tycker jag att dom flesta vägarna är så hårda. Det har varit snack om att göra lite ridvägar så jag hoppas det blir av.
Vannis efter dagens äventyr :')

Agnes - Dags att hoppa upp ett snäpp

Jag har haft Vannis i snart 2 år. Vi har tävlat LC, LB i stort sätt hela tiden och bara en LA. Jag har oftast blivit placerad i både LC och LB.  Nu har vi haft en liten svacka men nu börjar vi verkligen vara tillbaka och nu känns som det börjar vara dags att hoppa upp ett snäpp och tävla LA. Som min tränare sa, jag lär mig mycket mer av att blir utesluten i en LA än att bara leka runt på 80 vilket vi kan göra baklänges i sömnen nu för mera. Vill inte stressa fram men det tycker jag inte att jag gör heller med tanke på hur länge vi tävlat samma klasser.
 
Ska till Lycksele och tävla den 2 Augusti och då ska jag tävla LC,LB som vanligt men tävlingen efter det - då kör vi på en LA om jag fått en bra känsla i LBn i lycksele och träningarna gått bra fram tills det. Jag har absolut inga krav, bara jag tar mig över några hinder så är jag såå nöjd. Kommer inte tävla LB, LA varenda tävling utan kommer tävla LC och LB också så vi kan busa runt och bara ha kul vilket vi kan i LCn. 
 
Inget är 100% bestämt ännu men det känns så trist att tävla samma klasser hela tiden
- vi behöver lite utmaningar!
 
Till er som undrar: 
LC = 80
LB = 90
LA = 1m
 
 

Agnes - Full rulle!

Igår så red jag två hästar. Först red jag Nellys ponny Marwin. Red lite dressyr på hoppbanan. Han var riktigt seg i början och rätt så stel. Smart som jag är hade jag inget spö. Busade lite med han och efter det var han verkligen på hugget. Han är så rolig att rida när han väl piggnar till! Red i kanske 40 minuter. Red lite serpentiner och gjorde mycket ökningar och så. 
 
Efter det red jag Vannis. Jag och Bella bestämde oss att fara ut en sväng. Vi red i kanske 50 minuter eller så. Vart nästan bara skritt och trav. Jag red barbacka men hacket och jag var jäkligt nära på att flyga av några gånger. Ponnyn var mestadels uppe i luften och dessutom var jag kissnödig som tusan haha ingen bra kombination alltså! Vannis tyckte det var jätte roligt iallafall men jag tror hon är missnöjd att hon inte fick av mig dock :')
 
Idag ska jag rida ut igen och imorgon kväll hade jag tänkt hoppträna på nya bettet och se hur det funkar. Förhoppningsvis har jag lite mer kontroll en vad jag har med hacket. Hon blir så himla taggad då vi hoppar så jag får blåsor på händerna när jag försöker hålla henne mot hindrena. Ska iallfall försöka se om jag hittar en fotograf så ni får både bilder och film imorgon:D
 
 
 

Hannah - Film från träningen för Erica

Bjuder på en kort film från träningen i onsdags! Se i 1080p för bästa kvalitet! :D
 

Hannah - Blev lite kär!

Idag for jag och Emma till hennes hästar och då fotade jag en del, Senare åkte vi vidare och fotade Lina och hennes medryttarhäst "Hebbe" ett fullblod som var hur fint som helst! bara 5 år och ser ut som ett halvblod.
Jag fick iallafall prova rida honom och blev helt förälskad, han var så sjukt charmig :')
 
Sen for vi till stall nummer 3 och tog hand om min kära Lisel. Idag blev det att skritta henne i grimma på ängen. Lina och Emma fotade någon bild på oss som blev riktigt fina faktiskt! Tricktränade lite också med pinglan. På vissa bilder är hon verkligen söt, hon har sån snäll blick!:')
Fina Hebbe och Lisel!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hannah - Hoppning

Idag så var det ju dags för hoppträning. Lisel var lite tjaffsig med huvudet för att hon hade lite ont i munnen. Iallafall så hade jag lite problem att känna avståndet när i hoppade en linje med småhinder, kom rätt så nära hela tiden och Lisel bjöd faktiskt på sig själv och hoppade endå. Sen hoppade vi en Linje där det var 5 och en halvan in sen 2 galoppsprång till räcke sedan 3 galoppsprång till en oxer. Den linjen hoppade vi 115 cm som högst fick dock typ 3 vägringar men det gör ingenting! Har fått inställningen att jag blir förbannad istället för rädd när hon vägrar så det var inga problem till slut så fick vi till det! :D
 
Sdan byggde vi ihop allting till en liten bana och det gick bara bra. Dock känns Lisel inte som vanligt.. Något är inte som det brukar men jag vetinte vad.. gissar på att hon är lite överansträngd eller något. Hon är ju inte halt eller så men hon är inte riktigt som hon brukar vara i hoppningen. Därför får hon en veckas vila/skritt för att återhämta sig lite sen hade jag även tänkt kolla upp henne och skita i att fara och tävla på SURF. väljer hellre att kolla henne än att tävla. Har ju inte råd med båda eftersom jag betalar själv. Det är ju endå en till tävling i år iallafall om hon nu känns bra sen!:) Jag hoppas på det bästa att hon vara är lite trött. Jag har ju kärt ganska hårt med henne på sista tiden. 
 
lite bilder från idag som duktiga Maja Jonsson & Lina Johansson fotat! 
 
 
 

Agnes - Nytt bett

Idag har jag varit på royal och köpt ett nytt bett till Vannis. Har ju tänkt köpa ett rakt bett eftersom hon "suger upp" sitt tvådelade i munnen så det skaver på hörntänderna. Fanns tyvärr inga raka järnbett i hennes storlek så fick köpa prova ett rakt gummibett med äppelsmak. Det är 100kr dyrare en ett "vanligt" rakt bett men fick det för samma pris.
 
Bestämde att rida ut idag eftersom jag inte gjort det på ett tag. Vannis var riktigt pigg. Hon hade verkligen problem med att skritta och hon studsade mest åt alla håll och kanter. Var riktigt kul att få komma ut i skogen igen.
Avslutade med lite dressyr på banan för att känna hur hon känns med det nya bettet. Jisses så fin hon var! Hon trivs verkligen med det bettet. Hon frustade hela tiden och var jätte avslappnad. När man gör avbrott brukar hon oftast slänga upp huvudet men det gjorde hon inte alls idag. Tänk vad ett bett kan göra stor skillnad!:D
 
 

Agnes - Det här med Vannis ryggteknik.

Får höra ganska ofta att Vannis har rätt så dålig ryggteknik och ja - hon har inte den bästa ryggtekniken. Vad jag fått höra så har Vannis blivit inhoppad med graman vilket gjort att hon inte kunde hoppa med ryggen sen har Vannis ganska lång rygg dessutom och det har jag fått höra kan vara en orsak till att hon inte riktigt kan komma upp med ryggen i sprången men jag vet inte riktigt.
 
Jag gör mycket övningar för att träna ryggmusklerna på henne och det har gett resultat. Det blir bättre och bättre. Vissa dagar blir jag tillochmed chockad över hur bra hon hoppar med ryggen medan andra dagar hoppar hon inte med ryggen alls. Hon tar iallafall inte skada av det och hennes frambensteknik väger ju upp det hela hehe;)
Haha nejmen nu vet ni det iallfall så slipper jag förhoppningsvis alla dessa kommentarer. Jag vet att min ponnys ryggteknik inte är något att hänga i granen - men hon är fin ändå.
 
Det går som sagt åt rätt håll iallfall:)
 
 

Hannah - Min dressyrhäst är tillbaka!:')

Idag red jag ju lite lättare dressyr på ridbanan. Jag red på hackamoret men jag tycker endå att jag fick henne på plats! Började med att skrittjobba henne en del och se så att hon trampade under sig och inte bara taktade iväg i skritten. Sen började jag göra samma sak fast i trav och sen i galopp.
 
Jag tränade också på att galoppera över en bom sedan rida runt ett hinder precis brevid bommen (typ en omhoppningssväng) så jag fick träna att få med yttersidan hela vägen runt. Sen blev det lite lösgörande trav på volt och hon var verkligen fin! Hon var inte alls tung och stark som hon brukar vara. Sen så frustade hon och var verkligen avslappnad så det känns jätte roligt att jag äntligen får vara riktigt nöjd med ett dressyrpass på hackamore:')
 
Sen så har ju jag och Erica tränat Adele en hel del nu och vi har både klängt på henne båda 2 och Erica satt på henne idag också! Hon blir bara duktigare och duktigare för varje dag!:D
Imorgon är det hoppträning som gäller :)
 
 

Agnes - Lotta träning

Som Hannah redan skrivit så var det ju lotta träning i helgen. Vannis skötte sig super hela helgen förutom att hon var så jäkla pigg så jag fick blåsor på händerna. Att hoppträna på hackamore kanske inte är våran grej riktigt hehe..
 
Men hursom helst var hon jätte fin och jag är riktigt nöjd över helgen. Inte ett enda stopp blev det. På söndan då det var banhoppning hoppade vi ändå en banan på 1m-1.10. Vart en rivning då vi egentligen skulle rida på 5 galopp språng men det blev 4 ½ för oss. Hoppade den linjen igen och då gick det bättre.
 
Bjuder på en film och några bilder från helgen!:)
 
 
 

Hannah - Veckan

Eftersom Lisel hoppat 2 dagar i helgen har hon förmodligen mycket träningsvärk det har jag iallafall.. Så idag tänkte jag bara skritta henne och kanske trava lite på hackmore ute på ängen.
 
Måndag(Idag): Skritt/trav på ängen.
Tisdag: lugnt dressyrpass på banan.
Onsdag: Hoppträning för Erica.
Torsdag: Uteritt.
Fredag:Vila/prommenad
Lördag: Hoppa övningen  "5 och en halvan"
Söndag:Uteritt.
 
Så hade jag tänkt att hennes vecka skulle få se ut:)
 

Hannah - Lottaträningen

Dag 1 (Lördag): Då hade vi lite lättare hoppning. Vi hoppade en övning som var ganska llik det vi hoppade på träningen i onsdags så vi var ju förberedda.  Lisel var taggad men inte så farligt stark endå. Vi skulle först hoppa ett kryss sen rida på en volt i förvänd galopp och det gick bra i höger varv men sen i vänster var det typ omöjligt att få henne på plats i förvänd galopp eftersom hon är så tjurig när det gäller vänstern. Men sen hoppade vi en liten lydnadsbana och det var så klockrent. Inga stopp och jag hade full kontroll på henne. Ett riktigt kanonpass.
 
Dag 2 (Idag)  Hon var endå okej i början jag hade en ganska bra känsla sen så började det när vi skulle hoppa muren första gången. Då blev det ett litet tjuvstopp sen så kom det bara mer och mer stopp på typ varje hinder.. mitt fel  från början sen började hon tjura och blev osäker samtidigt som jag var osäker och lite rädd faktiskt så det var väl ingen vidare hoppträning.. Sen fick jag låna ett spö och då blev hon en helt annan häst. Hon slutade tjura för skänkeln och hoppade riktigt bra. Så jag är ju nöjd med slutet iallafall. 
 
Lisel hade förmodligen träningsvärk idag och var lite slut, hon är ju inte van att hoppa 2 dagar i rad så jag kan inte vara besviken på henne ifall hon inte orkara för hon kändes trött redan i början. Men nya tag på på onsdag då jag ska hoppa för erica. Känns endå lite tråkigt eftersom det gått så himla bra fram tills idag menmen. Är iallafall glad att jag red för Lotta fick en massa nya tips.
Foto: Alicia Berggren
 
 

Hannah - Bilder från träningen i onsdags

Igår så fick jag en stallfri dag! var faktiskt rätt så skönt. Jag var i stugan med en stor del av släckten och åt middag. En tjej som heter Michelle red Lisel igår. Dom skulle bara ut och skritta och trava och det lät riktigt bra! Michelle ska rida Lisel typ nån dag varannan vecka så det känns fakiskt skönt att få lite fri tid från stallet :D
 
Idag ska jag iallafall ut en sväng på hackamoret i skogen hade jag tänkt. Bara lite lätt och se så hon känns fräsch inför träningarna i helgen :D
Nu har jag fått lite bilder som Alicia fotat på mig och Lisel!
 

Hannah - Hoppträning

Igår hoppade jag för Erica och Lisel kändes riktigt framme redan då jag ridit fram. Direkt jag ökade lite så svarade hon fram på sekunden! Vi hoppade fram på lite småhinder på böjt spår där jag somvanligt låser innerhenden utan att tänka på det. Men eftersom Erica påpekade det så tänkte jag på att inte hålla i den alls nästan och då gick det mycket bättre! Sen hoppade vi en liten lydnadsbana Och det kändes riktigt bra:')
 
Jag hade lite för dåligt tempo märktes tydligt för jag lät hon hoppa lite nära men eftersom jag var klar i handen och hade låg hand hoppade hon endå. Sen fick jag sätta lite mer tryck i galoppen och då gick det mycket bättre:D Lisel var inte speciellt stark heller hon var bara pigg med lyssnade när jag tog tillbaka henne!
 
Idag ska jag rida ut på hackamore och samma imorgon. Sen på lördag och söandag ska jag och Lisel äntligen få vara med och träna för Lotta Sjöberg! Lotta  har tidigare ridit OS så hon är väldigt rutinerad och jag längtar efter att höra vad hon tycker om mig och Lisel. Blir mycket hoppning för Lisel nu men det känns bara bra så vi får träna innan våran 1m debut den 2a augusti! :D
Jag vet att Alicia var och fotade lite igår så vi får se om det kanske kommer lite bilder från gårdagens träning senare!
 

Agnes - ♥

Aldrig trodde jag denna ponny skulle betyda så mycket för mig♥

Hannah - Sakta men säkert tillbaka!

Red idag Lisel med både bett och dressyrsadel på ridbanan och gud vad stark hon var.. Men kändes skönt att få sätta henne på plats för en gångsskull. Hon var rätt så tjurig i början lite små sur sen tror jag hon var lite trött för att hon sovit ute i 2 nätter + att det varit varmt tidigare under dagen. 
 
Men jag red mycket på olika volter och försökte bara lossa henne och se till att hon tog stödet från yttertygeln till innerskänkeln. När hon väl började släppa efter så red jag runt ett tag innan jag avslutade med att hoppa någor skutt i dressyrmundering! men lika bra gick det! Lisel är alltid lika glad på hinder:')
 
Efter jag ridit Lisel for jag och Emma till hennes hästar och red ut en sväng i skogen, Jag red hennes ursöta lilla
B-ponny Sweetie och hon red hennes andra häst Athena. Supermysigt att rida på en liten B-ponny:')
 
Känns iallafall riktigt bra att jag fick rida igenom henne.Vi är snart tillbaka i dressyren där vi var innan dressyrtävlingen hon var så himla fin då.Hennes mun ser riktigt bra ut nu så hoppas den håller sig så.
 
Nu ska jag ta och sova klockan är kvart i 2 och jag ska släppa ut hästarna imorgon(idag) haha jag kan verkligen inte somna i tid!
Bilder från idag(igår) fotade av Emma såklart!
 

Agnes - Min ponny och prisutdelningar alltså.

Kan omöjligt bara vara min ponny som äälskar ärevarv? Hon är helt tokigt på prisutdelning för hon vet att hon ska få springa. Är så himla jobbigt att försöka hålla henne lugn ibland. Dessutom är hon alltid lika rädd för rosetten, tjoller alltså.. Hon har fått massor med rosetter men nope varje gång är dom lika läskiga - dom kan ju faktiskt bitas så man måste vara beredd!
 
Hon har faktiskt skött sig rikitgt snyggt i helgen under alla 3 prisutdelningarna+ ärevarven - för att vara hon! :')
Aja, alltid kul med lite action i vardagen;) 

Agnes - Fantastiska ponny!

Min ponny har verkligen skött sig super i helgen. Lördagens LC dubbelnollade vi och det räckte till en femte plats. I LB+ vart vi uteslutna. Hon stannade först på kombinationen sen på sista hindret i grunden men det var bara mitt fel, ponnyn skötte sig super verkligen!
 
Söndagens LC dubbelnollade vi också och det räckte till en andra plats. Sen i LBn var hon såå fin, hon var nästan piggast den här klassen av någon anledning. Hursom helst så hoppade hon jätte bra och jag hade en riktigt bra känsla men sen in mot kombinationen tappade jag benen helt och hållet så det vart ett stopp. Tog om det igen och då flöt det på jätte bra. Blev 4 fel + ett tidsfel så 5 fel totalt. Var bara 6 st i klassen och bara en som tog sig till omhoppning så jag hade så tur så det räckte till en andra plats ändå! :D
 
Har haft en super helg med riktigt trevligt folk. Bästa Fanny följde med som häst skötare. Stor tack till dig Fanny, du är bara för bra!
 
Bjuder på lite bilder, ska fixa filmerna imorrn men nu ska jag ta och sova, är helt slut!
 
Bäst gänget!^
Hon hoppade riktigt fint på framhoppningen till LBn! :')
 
 
 
 
 

Hannah - För hon är världens bästa

Just nu har jag bara blivit så taggad på att träna med Lisel. Känns som att även fast allt gått så dåligt nu så ska jag bara lämna det bakom mig och köra på för fullt. Lisel är verkligen den perfekta läromästaren! Hon är allt annat än lätt. Ingen sån här häst man bara åker på och hoppas på att hon ska hoppa åt en. Men när man väl kommer på ridningen på henne så finns det nästan inget hinder som är för stort,läskigt eller brett. Hoppa kan hon och hon gör det mer än gärna. Hennes hoppglädje är så otrolig. Aldrig ridit en häst som har sånt sug mot hinder och verkligen är glad.
 
Nästa helg ska vi träna för Lotta Sjöberg som ridit OS förut. Guuuud så spännande och roligt det kommer bli! tänkte bjuda på lite skillnads bilder på mig och Lisel så ni kan se hur mycket jag utvecklats  med min fina tjej. Det känns verkligen som jag hittat världens bästa häst. Hon är ju faktiskt min drömhäst på alla sätt.
 
Jag och Lisel år 2012:
 
Jag och Lisel i år 2014:
 
 

Hannah - Hoppträning

Igår hoppade jag ju för Erica i ovädret.. Det blåste och regnet öste verkligen ner så Lisel var spänd och pigg. Hon var också riktigt stark och mycket i handen så det kändes som hon bara sprang iväg från mig hela tiden i början. Vi  hoppade lite tekniska linjer hit och dit ena var räcke-oxer och andra var trippel-räcke sen byggde vi ihop det till en bana.
 
När jag hoppade själva banan gick det endå ganska bra tycker jag. Skyller lite på vädret men Lisel var som vanligt duktig och gjorde det hon skulle även fast hon var stark. Idag så ska jag ut och skritta Lisel hade jag tänkt.
Film från igår
 

Hannah - Igår

Känns som jag och Lisel har en dålig period nu.. Hoppningen är det enda som går bra men då när jag har hoppat så får hon ju skav i munnen av hoppbettet så då får jag rida på hackamore dom andra dagarna och det är så tråkigt.. Hon springer för det mesta och är bara stark.. det är inte kul att rida när hon är så:/
 
Igår tog jag dressyrsadeln och hackamore och hade tänkt försöka rida igenom henne på banan. Red mycke på volter och gjorde lite framdelsvändningar. Ett tag var hon riktigt fin då jag red i högervarv sen när jag bytte då började hon tjura i vänster som de sura sto hon är haha.. hon tjurade mot skänkeln genom att lägga bak öronen och skjuta in rumpan. Hon tar bara stöd på innertygeln och jag lyckas inte få över henne till andra tygeln när jag rider på hackamore.. Så vi höll på och bråkade om det ett tag sen så tog jag ett spö eftersom hon blev seg och tjurig men då blev hon stressad och springig istället. ååh det var bara ett riktigt dåligt pass och det är så tråkigt att rida dressyr nu.. Jag vill få ha bett på henne och kunna rida igenom henne påriktigt. Men nu är det mycket hoppning både träning för erica på onsdagar och sen så ska jag träna för Lotta sjöberg nästa helg. 
 
Jag har ju 2 tävlingar i början på augusti just innan jag flyttar som jag ska vara med på. Men efter dom tror jag att Lisel ska få en hoppvila på typ 2 veckor för att få vila munnen. Nu är det bestämt också så jag och Lisel flyttar den 17 augusti!
 
Tur är det väl att hon är så himla söt även om hon är så sjukt jobbig ibland, min fina <3
idag blir det hoppträning för erica!
 

Agnes - Bästa ponny

Idag bestämde jag mig att rida dressyr på stora hoppbanan ute. Några ridskoleelever var och rejsade på terräng banan och sedan sprang ridläraren och byggde upp hinder så det var väldigt spännande tyckte Vannis. Hon fokuserade riktigt bra ändå men blev lite stressad då dom red iväg från banan in på terrängbanan. Hon hade redan stressat lite när jag gjorde henne iordning för det var en häst i boxen bredvid som inte stod stilla en sekund:(
 
Tränade inte på något speciellt idag. Red serpentiner med avbrott och lite skänkelvikningar. När hon väl slappnade av ock fokuserade på vad vi gjorde blev hon så himla fin. Hon har nog aldrig varit sådär fin som hon var idag. Så fort vi avslutat ett "moment" var hon så taggad på att göra något nytt och hon lyssnade verkligen. Var som "vad ska vi göra nu, vad ska vi göra nu? Åhh va kul vi ska trava runt på en voolt shit kolla så duktig jag är". Hon är så rolig att rida då hon är sådär. Vi tränade också lite på att galoppera på rakt spår utan att hon ökar eller sticker iväg vilket också gick helt galant. Hon småstack en gång men det var när dom andra hästarna rejsade förbi.
 
Idag var det verkligen en sån dag då man bara inte vill sluta rida, åhh vad jag är taggad på nästa dressyrtävling!
 
 
 
 

Hannah - film från tävlingen

Idag följde Olivia med mig till stallet ch hon red Lisel medans jag mockade i hagen. Dom var så duktiga! Lisel fick motioneras barbacka på hackamore i skritt och trav i 40 minuter. Väldigt lagom med tanke på att hon rävlat dagen innan.
 
Nu har jag även fått filmen från Vindeln av Jennifer som var snäll och filmade!:D
 Se i 1080p för bästa kvalitet