slide show

Hannah - Sista dagen i grimma

Vi kollade Lisel i munnen idag och såren på lanerna ser ut att ha läkt igen helt och hållet nu så imorgon ska jag rida på bett. Men hon fick gå ett pass i grimma idag för sista gången på ett tag och det gick bra som vanligt. Hoppade lite högre idag bara för att jag blev så sugen hoppade som max ett räcke på 90-95 utan problem alltså haha fattar ingenting går ju jätte bra att hoppa i grimma och utan sadel :D
 
Dock håller jag mig helst till träns och sadel men när hästen hr skav överallt så får man väl göra bästa saken av situationen.  Lisel har endå fått gå rätt så vanliga pass i grimma och även fått hoppa så allt är i vanlig ordning!
 
Imorgon åker jag till Göteborg på klassresa! tror det kommer bli jätte kul men tyvärr så har jag fått tillbaka kramperna i njurarna just så här dagen inna vi ska fara.. men har varit och hämtat ut ny medicin som jag ska gå på i några dagar och hoppas på att det inte blir värre under resan! Jag kommer hem på måndag nästa vecka. Usch vad jag kommer sakna Lisel..:( men jag vet ett Hanna och Erica tar väl hand om henne och dom skulle även rida henne så hon går det nog ingen nöd på.
bjuder på bilder från idag tyvärr var hoppbilderna suddiga:(
 

Hannah - När man inte trodde det kunde gå bättre

Just nu så förstår jag inte ens vad som hände under dagens pass.. Lisel red jag i grimma med tyglar barbacka på banan. Provade galoppera och hon var så otroligt duktig hon gick i en lugn kort galopp så jag testade hoppa lite och det gick så bra jag förstår inte varför går det då bra? Lisel brukar jag nästan inte få stopp på ibland men nu rullade vi i en lugn galopp på 2 räcken. Hon lyssnade på exakt allting. Hon blir så mycketmer lyhörd desto mindre utrustning jag har! min kloka Lisel oj vad jag tycker om henne!!
 
Men före jag red Lisel så red jag ju Pajero åt Angelina. Han var stark och ganska stel i början, han tjurade en del men jag red lite olika övningar och försökte mjukgöra honom och oj så fin han avr i slutet han gick i en låg form och frustade både i traven och galoppen så dagens pass med honom blev också ett höjdarpass! Angelina har verkligen lyckats få till honom gud så mycket finare han var nu än sist jag red honom, det är så roligt att känna skillnaden på andras hästar! :D
 
Hanna filmade med min mobil när jag tog något skutt idag som jag tänkte visa! min duktiga häst:D
 

Hannah - Min snälla häst

I helgen har Lisel blivit riden i antingen halsring eller i grimma och det har gått riktigt bra faktiskt. I Torsdags red jag ut på Lisel i bara grimma och en halsring i skogen och skrittade i ca 30 minuter och sen hoppade jag av henne på en äng och lät hon ät lite gräs vid 11 på kvällen det var verkligen mysigt!
Fredags fick Lisel gå en kort prommenad ute och Ville fick gå ut på en prommis i ca 25 minuter. Lördag fick Lisel vila och ville också.
'
Söndag skrittade jag ville barbacka på ridbanan i ca 35 minuter och Lisel fick ridas ut i grimma och det gick så bra!  Jag och Angelina red ut och jag hade grimma och grimmskaft och vi skrittade och travade och Lisel var så duktig hon blir ju lit piggare när man rider med någon men hon lyssnade riktigt bra när jag ville bromsa henne endå, hon är så snäll min fina Lisel ♥ 
 
Idag ska jag rida Angelinas häst pajero och Lisel får antingen vila eller skrittas.
blir spännande att rida pajero eftersom det var ett tag ses sist :)
 

Agnes - Nu kör vi!

Har inte bloggat på ett himla bra tag men just nu kämpar jag för kung och fosterland för att fixa betyg i alla ämnen. Frågar ni mig går det rätt bra faktiskt! :D
 
Nu ska jag iallfall fara till stallet. Packa den sista och sen bär det av mot Umeå och årets första utetävling :D
 
 

Hannah - Lugn helg

Eftersom Lisel haft skav i tandköttet av bettet så skulle jag rida på hackamore i typ 2 veckor och nu har hon fått skav i ansiktet på olika ställen av hackamoret istället.. hon ligger på och är så tung i handen så hon lyckas få ordentliga skavsår. Eftersom jag hoppade i onsdags så fick hon ta det lugnt igår och bara skrittas  som hon ska få göra hela helgen. Men eftersom hon får skav av hacket så provade jag sätta på henne en grimma och spänna upp den så den inte ligger mot något skavsår sen ta på henne en halsring och skritta ut efter en skogsväg. Det gick så himla bra!
 
Hon bara skrittade på snällt och hon skrittade till och med på hemvägen! hon brukar alltid börja trava på hemvägen och inte gå att lugna ner.. Men hon var så otroligt duktig så jag hoppade av henne efteråt och lät hon äta lite gräs en stund. Lisel var överlycklig att få äte gröngräs igen så det fick hon som belöning. Klockan var kvart över 11 på kvällen så var lite småmörkt och verkligen mysigt att sitta och kolla på när hon äter. min fina fina häst oj så duktig hon är!!
All träning i halsring kom idag till användning.
 

hannah - hoppträning för erica idag!

Idag kunde inte Marita rida så jag fick ta hennes plats. Red på hackemore som vanligt och det är verkligen inte lätt att rida en hel träning på hackamore för Lisel så så himla stark och lägger sig på sen går hon nästan inte att få stopp på efter hinderna... Men vi började men några små hinder där vi skulle rida på först 3 språng mellan sedan 4 och det var verkligen inte lätt när Lisel blev stark och så blir jag hård i handen så det blir kaos.. 
Sen hoppade vi fram på alla hinderna före v hoppade själva banan. Det gick faktiskt superbra att hoppa banan jag fokuserade och red ordentligt och det gick så bra! Förutom när jag kom mot sista kombinationen då tappade jag all kontroll på henne på väg mot hindret så jag red på sidan och kom igen och det fick lite bättre då när hon blivit lite lugnare. Men jag är endå nöjd över dagens träning, det var en superhärlig känsla på slutet!
 
Nu ska Lisel så skrittas från torsdag till måndag eftersom hon fått skav av hacket.. så jag ska bara ut och gå med henne nu i några dagar och bara låta hon ta det lugnt ett tag, men det kan hon behöva eftersom hon gått rätt hårt på senaste tiden.
Angelinas mamma Anette lånade min kamera och fotade mig lite idag så har lite bilder endå! 
 

Hannah - Trickträning

Idag red jag barbacka med hackamoret. Lisel var riktigt tjurig idag haha.. Hon surade hela tiden lyssnade inte på något alls och var bara jobbig.. jag hoppade studsen som stog framme 3-4 gånger för att mjuka upp henne i kroppen när hon var så jobbig. Efter det avr hon betydligt mjukare i kroppen.
 
Men efter det så hoppade jag av och tricktränade! det var ett riktigt bra tag sedan nu och Lisel verkade uppskatta det. Vi tränade Buga,puss,spagat och vinka sen lite andra lydnadsövningar. Jag hade henne lös på banan eller bara i grimma men höll inte fast henne. Sen så provade jag en rolig sak som jag aldrig trodde skulle gå.. jag kastade mig upp barbacka utan pall och jag fick mig upp!! filmbevis finns om ni inte tror mig!
Lina följde med mig som sällskap och fotade även lite idag!
 

Hannah - Till Salu

Säljer min svarta JW hjälm storlek 57. fick skick. 650:-   + ev frakt
 

hannah - hoppträningen igår

Hoppträning på hackemore gick så mycket bättre än jag trodde. hade först 3 studs sedan 5,5 meter till ett räcke som vi sedan byggde upp till en oxer. Jag hoppade det några gånger och det gick så otroligt bra. Vi kom rätt  in på studsen hoppade oxern upp till 1 m. Lisel var super taggad och ställde upp på allt jag sa :)
 
Sen efter det hoppade jag kombinationen som redan stog framme på banan det var räcke till en oxer med ett galoppsprång mellan. Det gick minst lika bra! jag har börjat få känslan för Lisels galopp igen så jag kan se avstånden och inte vara lika osäker. Sen är det ju bara bra att hoppa på hackemore dp kan jag ju inte slita i henne och bromsa för mycket som jag lätt gör för jag tycker som springer för fort hela tiden. Lisel lyssnar så sjukt bra på hackamore nu :) Det roliga är att hon lyssnar bättre när jag inte har kedja på hacket utan bara en läderrem. Hon är lite svår att styra efterhinderna när hon börjar bli trött men annars är det så roligt att rida på hackemore!
 
Frida var snäll och hjälpte mig när jag hoppade med att höja hinder osv, hon fick även sitta upp och trava av Lisel och dom var så duktiga!
bilderna är även fotade av frida!
Se filmen i 1080p för bästa kvalitet
 
 
 
 

Hannah - Hackamore är inte så tokigt endå!

Igår red jag ut på Lisel i skogen. Lisel var pigg och riktigt glad. Jag red på hackamore och jag hade faktiskt riktigt bra kontroll på henne! Hon gjorde en del glädjeskutt och frustade:')  Lisel älskar ju att få springa och hon kände sig väl fri eller något när jag släppte henne och lät hon springa riktigt fort en gång, guuuuud så glad häst :') Jag tränade även lite galopp i uppförsbacke och då i en lite mer samlad galopp för att göra det lite jobbigt för henne. Men somsagt är jag förvånad över hur bra hon lyssnade på hacket!
 
Idag trimmade jag Ericas häst Quintus på banan. Erica hade feber så hon ville inte rida vilket jag förstår.. shit så mycket häst! jag blev helt slut av att trava igång honom.. Erica satt och kollade på och gav mig hjälp vilket var riktigt nödvändigt eftersom jag tyckt att han är en riktigt svår häst. Han är så sjukt mycket att rida långsam men stora gångarter det känns som han är minst 1.80  när man rider honom även fast han är lika stor som Lisel. Jag tränade lite avbrott  från trav till skritt och det var verkligen svårare på honom än på Lisel. Sen i galoppen hade jag lite svårt att styra hahaha..xD han är verkligen inte något jag är van vid och han styrs av skänklarna för det mesta. Men i slutet tycker jag endå att det gick riktigt bra :) 
 
Lisel fick vara andrahandsval idag och gå ett lite kortare pass eftersom jag inte hade så mycket tid innan min hämtning skulle komma men jag hann endå rida henne i 40 minuter. Det blev att rida på hackamore som vanligt. Men jag red iallafall på ridbanan men vill inte träna bara dressyr med henne eftersom  hon gått så mycket hårda dressyrpass på banan innan tävlingen. Så jag tog 3-4 skutt över studsserien som var framme och sedan runt på en volt på ett räcke på andra långsidan och det gick faktiskt riktigt bra att skutta lite när jag red på hacket. Jag är alldeles paff över hur lydig hon är.. min fina häst! jag är så glad att jag har en sån otroligt trevlig häst!♥
Idag bjuder jag på en bild på fina Quintus som jag red och hans ägare Erica. Den här bilden tog jag när Quintus just hade kommit till erica förra året.
 
 

Hannah - kliniken

Idag åkte jag och Erica in till kliniken med Lisel och kollade tänderna. Det var faktiskt inte så farligt i hennes mun (hon har inte blivit kollad på 2 år) dock så ska jag nog rida på hackamore ett tag nu för hon hade lite skav i tandköttet av bettet. men annars såg det faktiskt bra ut, lite små märken i kinderna men det var inte så farligt! 
 
Sen så fick hon ju vila idag men imorgon ska jag rida ut på hackamore tänkte jag:)
Jag har även anmält mig till hemme tävlingen på kdrf nu jag ska rida 80cm & 90cm sen rida 90 på 2 andra tävlingar i sommar och sedan debutera 1m på Srks tävling i augusti tänkte jag :D
är så himla taggad på att hopptävla nu!!
 

Hannah - Porträtt bilder på Lisel från idag

 

Hannah - film från tävlingen

den här filmen bjuder jag verklkigen på... stressad och spänd häst och en ryttare som har så mycket fokus på hästen att hon glömmer bort halten vid C och allt blit kaos.. men somsagt är jag endå riktigt nöjd över tävlingen! min häst är så duktig♥
 

Hannah - Prommis

Igår skrittade jag och Angelina ut en sväng barbacka på hästarna i skogen. Efter det travade jag Lisel och lösgjorde henne lite på banan.
 
Idag hade jag med min Sofie till stallet och hon tog även med sig sin hund. Så vi gick ut och prommenerade  men våra fina djur. Lisel var lite jobbit när vi gick över ängen för att hon bara ville åt gräset haha..
 
Imorgon ska vi in till kliniken med Lisel och kolla hennes tänder! Sen ska hon även få vila imorgon. Hade tänkt rida på hackamore och rida ut fram till helgen. Då blir det lite jobb på banan.
bjuder på en mobilbild från idag!
 

Agnes - Mer bilder

Jossan som fotat bilderna!
 

Agnes - Älskade ponny♥

Fanny Ni rider och tar hand om Vannis idag eftersom jag verkligen måste plugga så har inte så mycket att blogga. Istället bjuder jag på dom här fina bilderna som Fanny fotade på mig och Vannis igår:)

Agnes - Justjaa..

Vet ni vad som hände idag? Mitt älskade träns gick sönder..
 
När vi skulle lastat ut Vannis och göra henne iordning inför andra klassen så fick tjockisen syn på din höpåse och ville gärna springa dit och äta lite. Fanny hängde inte riktigt med så Vannis hann dra ner huvudet och på nått sätt lyckades hon trampa på den lilla flärpen som hängde ut från nosgrimman och det resluterade i att lädret på nosgrimman gick sönder. Tror ni jag fick panik?
 
Som tur fick jag låna Matildas träns eftersom hon redan ridit klart sina två klasser. Det passade bara bra på Vannis, bara pannbandet som var lite litet. Tusen tack igen Matilda för lånet!
 
 Riktigt snyggt träna må ja säga, nästan så jag snodde det!

Agnes - Dressyrdebuten

Idag var det ju dags för min och Vannis dressyrdebut. Måste erkänna att jag var riktigt nervös. Jag hade som tur med mig bästa hästkötaren Fanny, sen Olivia som hjälpte mig eftersom hon kan det här med dressyrtävlandet, så Sussi som fixade mitt hår och sen så pappa såklart. Rätt så bra team om jag får säger det själv! Sen kom ju mamma dit och kollade en sväng också.
 
På framridningen till LC:1an var hon väldigt stel. Skrittade bara så hon slappnade av innan jag började trava. Hade gott om tid på mig. Fick lite hjälp av Hanna också och Vannis blev verkligen super fin. Hon tjurade bara lite när vi skulle fatta galopp.
Väl inne på banan vart ju jag lite spänd och så spände ju Vannis sig också. Jag slarvade ganska mycket med vägarna, fyskäms.. Hon fattade iallfall galopp och galopperade(ja hon vägrar fatta galopp ibland..) på i ett lugnt tempo. Hon tyckte det var jätte jobbigt så hon försökte sakta av några gånger men drev bara på framåt. Hon blev lite hög i formen stundvis. Hon skötte sig iallfall såå bra och vi fick 56.48%!
 
På framridningen till LB:1an så var hon, tror det är första gången någonsin jag skriver detta men hon var seg. Svarade inte alls på framåt och jag fick driva med all min kraft för att få henne framåt. Fick ta en spö och små peta lite på henne för att väcka upp henne lite. Efter galopperat igång henne lite vart det bättre men hon var fortfarande seg.
Inne på banan så var hon lika seg. Hon var jätte fin i traven och helst i skritten. Jag ökade inte skritten så mycket men hon var så avslappnad och fin. Galoppen var inte lika bra i den här klassen. Hon stretade bara emot och det gick i snigelfart. Men vi skrapade ihop 55.51% i den här klassen ändå. 
Vårt lag kom även tvåa idag vilket är rikigt bra! :D
 
Jag är så otroligt nöjd över min ponny. Helt sjukt vad långt vid kommit i dressyren ändå. Har tränat för tränare 3 gånger och det är sån skillnad. Tänk när allt sitter, galoppen osv. Jisses vilken dressyr ponny hon kommer bli!
Min mål med idag var att få iallfall 30% i båda klasserna så det gick ju ganska mycket över förväntan! :D
 
 
Sen så dom som red lag omgågen idag: Maja, sandra&sin ponny Hurran, jag och Matilda:)
 

Hannah - Lite mer fina bilder

Fick ännu mer bilder från en tjej som heter Linn Lundström, riktigt fina bilder tycker jag! :')
 

Hannah - Dressyr debuten!

Idag startade både jag och Lisel våran livs första dressyrtävling. lite spännande var det och jag fattade tiden helt fel och fick rida fram lite för länge.. dvs Lisel blev övertrött och när hon blir det blir hon stark och pigg istället för mjukare.
 
 
Framridningen gick väl ganska bra endå lite väl pigg och spänd men annars var hon helt okej! Inne på själva banan spännde hon sig och hade svårt att trava, helst ville hon galoppera genom hela programmet och blev då lite i otakt. Jag fokuserade så mycket på henne att jag inte ens tänkte på hur jag red och glömde då bort halten vid C. dumma mig... Men Jag är endå riktigt nöjd! Lisel försökte och stäällde verkligen upp för mig idag! och det bästa av allt var nog att det blev rätt galopp när jag fattade vänster!! det vi har bråkat om hela veckan nu gick det äntligen. Sen så skrittade hon faktiskt när hon skulle göra det i programet när vi har tränat på det har hon bara taktat. Jag red ju klassen Lb:2 och mitt mål var 50 % och jag fick 49,5 % haha så typiskt..
 
Det är ingen höjdar procent om man säger så, men jag är endå otroligt nöjd över min duktiga Lisel och är även nöjd med min egen insats. Det är ingen lätt sport och Lisel är ingen lätt häst heller för den delen.  Jag tror att Hoppning är mer våran grej. Men iallafall var det roligt att testa tävla dressyr :D
Bilderna är tagna av Olivia,Nelly,Lina, film kommer senare
 
 
 
 

Agnes - Dressyrträning för Hanna.

Igår gick det lika dåligt som i förrgår. Hon var super fin i traven och skritten men efter vi galopperat var det bara kaos igen. Aja idag ska jag träna för Hanna så då kommer det mest troligt gå kalas bra!
 
Nu ska jag fara till stallet och packa, smörja allt och duscha ponnyn. Har varit och kollat på storhäst dressyren idag då även Hannah och Lisel tävlade. Dom var så fina! Blev faktiskt lite taggad att tävla då jag såg alla fina ekipage :D
 
 
 

Agnes - Ny transport!

Nu har vi köpt en ny transport!
Ni kanske undrar varför? - Ja, jag vet faktiskt inte riktigt själv varför vi gjorde det haha.. Pappa och hans idéer.
 

Vi stod och skämtade då jag packade inför lotta träningen om att vi skulle  det skulle köpa en stor hästlastbil, då slipper jag dra runt mitt tävlingskåp och kan ha allt i lastbilen + bo där osv. Pappa kom då på att vi borde köpa en transport med en liten "sadelkammare" eftersom vi definitvt inte har råd men en hästlastbil. Jag gillar våran transport vi har nu men jag menar - vem kan tacka nej till en trasport med en sadelkammare?
 
Då det var tävlingar på SRK i helgen hittade vi en jätte fin transport av märket Henra. Pappa kollade runt lite på blocket och vi hittade samma transport i bra skick för ett super pris så han köpte den! Nu väntar vi bara på att min brors kompis som kör lastbil ska köra hit den. Man kan knappast ha bättre pappa än jag♥
 
Den matchar ju våran bil och allt, viktiga saker förtår ni!;)
Har pratat med folk som har en likadan transport och dom säger att den är riktigt bra och att dom är jätte nöjda med den!
"Ventilationen är väldigt luftig, bra golv, genomtänkt design, är så stadig att det nästan är löjligt, hästarna står bra... Kan fortsätta i en evighet, bästa transporten jag ägt!"

Agnes - Ibland går det inte riktigt som tänkt..

Skulle rida dressyr idag och av någon anledning valde jag att rida barbacka. Ponnyn var super fin i början och jobbade på rikitgt bra men efter första galoppen blev hon så jäkla pigg. Efter ett tag började hon slappna av även där. Provade göra en mellangalopp och sedan sakta av till trav. Gick faktiskt bra! 
 
Men sen vet jag inte riktigt vad som hände. Det vart bara hjärnsläpp för oss båda tror jag. Ponnyn bara slängde med huvudet och vart jätte stel, jag vart på dålig humör vilket inte gjorde det hela bättre. Pappa kom med iden att galoppera ett varv runt ridbanan. Joomen tjena det funkade ju utmärkt. Fick knappt stopp på ponnyn och det gick 140km/h.. Jag brukar aldrig bli sur på min ponny men idag, då jäklar! Hon vägrade fatta galopp och sen vägrade hon stanna. Slog faktiskt till henne med tyglarna! Har lite dåligt samvete kan jag ju meddela men måste ju visa vart skåpet ska stå.
 
Men det kan ju inte alltid gå bra. Får stryka ett sträck över dagens träning och bara tänka på det som faktiskt gick bra idag och hålla tummarna hon är finare på söndag. Men ska tänka tävlingen som en träning. Ska försöka att inte bry mig om vad vi får för procent. Så länge hon sköter sig någolunda bra är jag så nöjd över henne! Vi har ju inte tränar speciellt mycket dressyr. Vi avslutade bra idag vilket är det viktigaste. Får rida dressyr imorgon också och bara träna på övergångarna. Är bara dom som förstör och galoppen. Bara att träna, träna och lite mer träna varje dag tills på söndag. Stackars ponny haha:(
 
 

Agnes - Sightseeing!

Igår red jag ju inte eftersom det är Tisdag. Fanny har ju henne på Tisdagar. Det hade tydligen gått jätte bra. Hon red ut och som jag uppfattade red hon efter Maxi vägen. Var på biltema med mamma och köpte en brun grimma med grimskaft till så for till stallet och provade dom. Hon vart så fin i sin grimma! Vannis smet igår också så kollade upp hagen när jag var där och det var ingen ström alls i undertråden och väldigt lite i övertråden. Inte konstig ponnyn rymmer. Har "rapporterat" det nu så hoppas dom kan fixa det.
 
Idag så smet min ponny igen.. Lovar hon kommer hinna dö innan dom fixar strömmen.. Agnes Wiksten tog in henne åt mig. Får hålla tummarna hon stannar i hagen imorrn. Jag och Bella bestämde oss för att rida ut idag. Är ganska hårt överallt så vi bestämde oss att fara på en liten "sightseeing" då det ändå bara går att skritta. Vi for till solbacken som är ett ställe med massa olika affärer. Efter det for vi hem till Bella och hon sprang in och hämtade kakor till oss och ett äpple som hästarna fick dela på, sen vidare in till moröbacke centrum. Ponnysarna tycke det var riktigt spännande. Vi gick till och med över en bro och Vannis skötte sig super! Vi var ute i en timme och det vart bara skritt och nån liten travsträcka. Vannis tycker faktiskt om Bell ändå! Hon brukar inte vara förtjust i skimmlar men hon surar inte alls mot henne även om vi rider riktigt nära varandra:D
 
 

Hannah - barbacka

Idag blev ännu ett barbackapass på hackamore. Kollade inte ens henne i munnen idag men imorgon ska jag nog också rida på hackamore. Hoppas att kunna rida på bett på torsdag men om det inte ser helt bra ut så blir det hack även då. 
 
Men idag red jag ett ganska lätt pass för henne på banan. Ställer alltid så mycket krav på henne så idag red jag som bara runt. skuttade lite på några klossar barbacka och det gick super bra faktiskt. Sen tog jag 2 skutt över ett räcke också. Vänsterfattningarna satt idag eftersom jag inte planerade fattningarna. När dom är oplanerade går dom alltid bäst.
 
Lisel var iallafall överlycklig att få skutta på hackamore! Det är så roligt när man känner hennes hoppglädje för hon tycker verkligen det är kul. Så idag rensade vi hjärnan från allt dressyrande som vi ska tillbaka till imorgon. Red inte länge alls idag red typ i 30 minuter kanske
Bjuder på nån bild från dagens pass
 

Hannah - otur

Har haft så sjukt mycket för mig senaste dagarna att jag inte kunnat blogga, sen så har jag haft en hel del otur nu också. Jag börjar med att jag har haft sån tandvärk så jag fick fara in till tandläkaren och göra en rotfyllning. Sen så har min mobil gått sönder.. Lisel har fått ett sår i ena mungipan så jag måste rida på hackamore fram till tävlingen. Min moppe har gått sönder för typ 10 gången.. och ja jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst.
 
Men iallafall så har det gått bra att rida senaste dagarna endå förutom söndags då gick hon superbra i början sen började det tjorva med att hon sköt in rumpan och inte lyssnade när jag försökte rakställa henne. Men jag lånade ett spö som låg på banan och då fick jag mer kontroll på henne. Lisel har börjat kunna galoppera i en riktigt bra galopp nu alldeles lagomt tempo så det känns så roligt! Igår red jag igenom dressyrprogrammet barbacka och på hackamore. Tycker endå det gick helt okej! lite svårt att styra och göra avbrott men annars så är jag nöjd.
 
På lördag är det dressyrtävling och jag är faktiskt inte lika nervös längre, Varken jag eller Lisel har tävlat dressyr förut så det behöver inte vara perfekt. Sen har jag bara ridit Lisel i typ 2 månader som vanligt så jag känner att om vi skulle få 55% så är jag supernöjd!
 
 
 
 
 
 

Agnes - Ponny på rymmen, igen..

Idag har jag varit hemma från skolan eftersom jag hade moppekörning. Gick helt okej, jag ramlade ju inte iallafall! For förbi Royal en sväng och skulle köpa en till höpåse så jag har två morgon höpåsar. En höpåse slutade med 4 nya höpåsar och ett vitt dressyrschabrak. Bra där Agnes. Dom hade ju fått in en ny färg på höpåsarna så kunde ju inte låta bli att köpa då det var min favorit färg - orange!
 
Idag när jag kom till stallet så stod Vannis inne med täcke och allt. Var lite fundersam och min första tanke var ju självklart att hon smitit men ingen hade ringt mig eller något. Hon har smitit nästan varje dag i en hel vecka nu för att folk stänger av elen och glömmer slå på den sen igen. Kollade hagen som var hel och strömmen var på men undertråden "hängde" på övertråden, så som man gör då man tar in hästen. Det visade sig senare att det var en ridlärare som tagit in henne. Men hon sa att han som ger lunch till hästarna gav aldrig lunch till Vannis då hon inte var i hagen då heller. Han trodde jag var ute och red då undertråden hängde på övertråden redan då.
Tänkte det var Olivia som haft bråttom på morgonen och glömt stänga undertråden men det var hennes mamma som släppt ut och hon hade inte glömt det. Är verkligen förvirrad, har nån varit in i hennes hage eller va? Jaja, ponnyn lever då iallfall!
 
När jag skulle ta in Vannis låg hon och sov i hagen. Satt mig ner och myste med henne ett tag. Mitt i allt börjar hon gnägga jätte lågt och små gnaga lite på min sko, hon drömde alltså! Ni vet som hundar gör ibland. Mitt hjärta smälte typ, så söt! När hon vaknade var hon jätte förvirrad och riktigt sömning:')
Red dressyr inne med Nelly och Olivia. Det gick bara bra. Ponnyn var spänd till en början men efter ett tag släppte det. Tränade på halter, övergångar, ökad trav och galoppen! Det börjar faktiskt gå riktigt bra nu :D
 
Nu ska vi vara snygga på söndag :D

Agnes - Älskade ponny♥

 
 

Agnes - Hoppträning.

I helgen har det varit full rulle på stallet. Vi har haft hopptävling för storhäst. Jag har haft turen att slippa jobba i helgen vilket varit riktigt skönt. Har ändå varit där och kikat lite. Är så roligt att se så många olika ekipage och få lite insperation. Blir alltid så taggad på att tävla när jag kollar på! 
 
Igår hade jag med mig min hund Sally till stallet. Jag for ut en barbacka tur i skogen och Sally fick springa med. Hon var helt tokig och sprang runt i åttor vid Vannis. Vannis vart självklart också galen och hoppade efter Sally som en känguru och stackars jag bara flyger med där som en vante. Är ganska dåligt underlag så vart mest skritt och lite trav. Lyckades få till en galopp efter en väg som var bättre.
 
Idag så hopptränade jag tillsammans med Bella. Angelina var och kollade på så hon gav mig massor med tips. Vi hoppade fram på ett räcke några gånger sen hoppade vi en oxer och avslutade med att hoppa en kombination. Målet idag var att få Vannis så lugn som möjligt. Att hoppa mer på styrka än bara fart. Frågar ni mig tycker jag att hoppa på fart är mycket bättre, då hinner man inte tänka så mycket haha! Nej men det gick iallfall super bra och hon hoppade riktigt fint idag. Är nöjd - som vanligt! 

Efteråt red jag lite dressyr. Hon var faktiskt riktigt fin i galoppen, det börjar verkligen gå åt rätt håll :D
 
 

Agnes - Lite små kul.

I inlägget vart jag skrev om min drömkavaj nämde jag ju även Hööks CRW Exclusive kavaj.
Gissa vad jag köpte idag? - Jo just den kavajen! 
 
Lite kul var det allt eftersom att jag skrev att jag skulle kunna tänka mig äga den i framtiden och ganska direkt efter hittade jag denna kavaj till salu för ett riktig bra pris.
Pratade lite med pappa och vi köpte den. Den var i jätte bra skick, bara använd nån få gång på tävling och sen så satt den super bra så man kunde ju inte låta bli! Behöver ju verkligen en kavaj till på söndag. Känns bra att det är fixat iallfall :D
 
 

Agnes - Det närmar sig!

Ojoj.. Nu är det inte långt kvar till min och Vannis dressyr debut! En vecka för att vara exakt. Börjar bli riktigt nervös faktiskt. Har aldrig tävlat dressyr förr så har inte riktigt koll på allt. Som tur gick vi igenom en massa viktiga saker under juniorträningarna så har lite koll på läget iallfall. Vannis har verkligen blivit fin i dressyren men är fortfarande saker som vi har problem med. Tex. avbrott från galopp. Hon har väldigt svårt att slappna av och hålla formen i traven efteråt. Vi har även lite problem med att fatta galopp. Hon vet att hon måste jobba i galoppen och då tycker hon lika gärna hon kan låta bli att galoppera överhuvudtaget. Ni vet - ett äkta tjursto!
 
Sen är det lite andra små saker vi verkligen måste träna på dagligen fram till tävlingen. Som att ställa till höger. Hon är svagare i högervarv vilket jag också är, bra kombination.. Oj vad negativ jag låter! Finns ju faktiskt mycket vi är bra på också. Halterna blir bara bättre och bättre och det är stor skillnad på galoppen ändå. Är ju som sagt min första dressyr tävling så har absolut inga krav alls. Tror att LC:1an kan gå riktigt bra. LB:1an är jag inte lika säker på då det är mellangalopp sen avbrott till trav. Jaja, hur det än går så är vi en erfarenhet rikare och det är bara forsätta träna. 
 
Blir nog ett dressyrekipage av oss också så småning om!

Agnes - Min drömkavaj!

Jag har verkligen kärat ner mig i Spooks kavajer "Kavaj Showjacket"! Älskar dom vita detaljerna. Ser stilrent ut men sticker ändå ut på nått sätt och passformen ser ju ut att vara super. Vad jag hört är dom sköna och har bra kvalité också! Jag är helt såld. Nån gång vill jag äga en sådan kavaj, mumma alltså! Enda som stoppar mig är priset..
 
En annan kavaj i en lite billigare prisklass men som ändå liknar spooks kavajer är Hööks CRW Exclusive kavaj! Den är riktigt snygg i svart då den också har lite vita detaljer(ja jag älskar svart med vita detaljer) Något jag lätt skulle kunna tänka mig äga i framtiden. Lite mer skonligt för plånboken att köpa denna också haha!
 

Agnes - Jädra aprilväder..

.. Eller man kanske ska säga majväder eftersom det faktiskt är Maj nu? Jaja hur som helst - idag borstade jag Vannis riktigt länge. Hon tyckte det var riktigt mysig men hon blev nog lite otålig när vi stått där i en timme, men det var bara vänta ännu en timme. Stackars ponny haha. Duschade henne igår så hon var ju ganska ren redan men kändes mysigt att bara få pyssla om henne. Har sällan tid med det numera.
 
Efter det for jag ut och red. Vannis var riktigt taggad att äntligen få komma ut i skogen. Till hennes besvikelse vart det mest skritt och trav. Jag tyckte det var så hårt underlag så vart inte mycket galopp. Var lite bättre underlag på vissa ställen så då fick hon galoppera av sig lite. Hon gjorde några riktigt glädjeskutt också! Annars så red vi in på lite små stigar och utforskade. Hon tyckte nog det var minst lika kul som jag. Vannis hade öronen framåt hela tiden och ville nosa på allt.
Det var super fint väder, skinade sol och säkert 10 plus i solen. Men när jag var halvvägs hem började att hagla. Det gjorde fasiken ont när man vart träffad av.. Vad ska man säga riktigt? Haglet? Is? - Vad är det ens för nått? Haha ja ni förstår säkert vad jag menar! Haglade riktigt mycket i kanske 5 minuter sen vart det skinade sol igen. Håller på så hela tiden nu. Igår så var det sol, sen började regna, sol, snö, sol regn, sol hagel osv.. Jag och Bella skulle rida ut igår men det började hagla som tusan så man kunde knappt vara ute så vi rejsade in i manegen och red där istället!
 
 

Hannah - Hoppning för erica

Igår var det Valborgs och jag hade en trevlig kväll! Lisel fick skrittas ut barbacka och på hackamore sen joggas lite lätt på banan.
 
Idag hoppade jag för Erica på banan. Började att hoppa på klossar på böjt spår och efter det hoppade jag 2 kryss 6 galoppsprång mellan. Lisel kändes inte riktigt  framme i början men mot slutet gick det riktigt bra. Sen hoppade jag ett räcke och en oxer också det blev som en liten bana när man la ihop allting. Vetinte riktigt vad jag ska skriva men Lisel var iallafall duktig och det börjar gå bättre och bättre för mig att hoppa nu :D
 
Känns som det kommer bli så bra med Lisel för hon är verkligen en häst som passar mig!:')