slide show

Hannah - Mer i luften än på marken

Idag hade jag utsläpp i stallet så det blev en tidig morgon. Var i stallet just efter halv 8 då fodrade jag och mamma, satte på alla täcken och släppte ut hästarna. Det är ju endå 13 hästar och ganska långt ut till hagarna så det tog väl lite drygt en timma. Efter det for mamma och jobbade medans jag åt frukost i stallet. Det är supermysigt i vårat lilla "matrum" där är det massor med julpynt och 2 matglada katter som äter precis allt de serveras.
 
Jag började med att släppa Lisel i rundkorallen innan jag red så hon fick busa av sig lite iallafall. Hon har bara skrittat/vilat senaste dagarna för ridplan och nästan alla vägar består bara  av is. Lisel tyckte det var superkul att få vara i rundkorallen, hon älskar verkligen det. Hon började hoppa runt och busa som aldrig förr. Efter ca 30 minuter där tog jag in henne och for ut och red en sväng.  
 
Jag kan säga att det hjälpte inte att hon fick busa av sig i rundkorallen innan jag red för hon var helt galen. Jag hittade en äng med snö på där jag kunde rida. Hann bara korta tyglarna så var hon uppe i luften. Hon stegrade och hon hoppade rakt upp i luften för att jag inte lät henne galoppera. Tillslut när jag värmt upp ordentligt fick hon galoppera ca 10-15 varv runt ängen, (den var inte så jätte stor) Men alltså oj vilken nöjd häst! hon frustade och var så himla glad. Öronen fram och man kände verkligen hennes glada energi haha. Ställde inga krav i galoppen alls.
 
Efter jag galopperat började jag ställa krav i traven och jobba henne lite på serpentiner för att kunna lägga ner henne lite så hon fick slappna av och vara lite mjuk i kroppen. Avslutade passet med att busa och hoppa över 3 diken i galopp. Oj så roligt det var. En supertaggad Lisel kan jag lova att det var. 
 
Jag tog lite bilder på busen idag när hon var i rundkorallen som jag tänkte att ni skulle få se:)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback