slide show

Hannah - älskade sursto

Idag har Lisel verkligen varit på dålig humör och det har varit svårt att inte skratta åt henne. Först när jag skulle ta in henne från hagen ville hon inte komma in utan gick iväg från mig. Sen under ridpasset sparkade hon när jag la på skänkeln. Sen efter passet busade jag med henne i rundkorallen och hon blev på bättre humör men sen när jag skulle fånga henne surade hon igen haha... älskade lilla sursto<3
 
Dagens ridpass var väl det serösaste passet jag ridit sen olyckan. Och idag blandade jag även in bommar i träningen alltså lite markarbete. Det var 3 räcken som stod framme på banan med ca 3 galoppsprång mellan varje räcke. Jag sänkte 2 av räckerna till 40 cm och ena la jag ner som en bom. Rullade på det där och det var så himla svårt.. svårare att hoppa 40 cm än 1 meter. Men efter typ 5 gånger så började jag få in känslan och då gick det bra efter det. Jag red iallafall på 4 galoppsprång  i en superkort galopp. Det svåraste var att komma rätt på bommen. När jag hoppade i ena varvet så var bommen det sista "hindret" och det var ganska svårt eftersom jag red på hackamore att ta tllbaka henne efter mitten hindret så jag kunde rida på 4 fram till bommen. 
 
Jag ska börja träna mer lång hinder för min egen skull för jag tycker inte jag behöver hoppa 1 meter - 110 varje gång utan bättre att ligga på 80 och hoppa svåra övningar istället. Jag tänkte hoppa lite högre i helgen, mer mot 80 - 90 och se hur det känns. Lisel är iallafall helt som vanligt nu och är inte det minsta stel. Men jag tar det endå rätt så lugnt och lätt med henne så muskeln inte blir överansträngd.
 

Hannah - Grand Prix på Hippologum

Igår  var jag iväg till umeå på deras ridklubb Hippologum. Det var tävling och inte vilken tävling som helst utan Grand Prix wolksvagen något..vetnte riktigt vad det heter haha.. Men iallafall en väldigt proffisionell tävling som var väl anårdnad. Var ju alltså upp till 150 klass och kända ryttare som Emma Emanuelsson,Malin Baryard osv  som tävlade. Det var riktigt roligt att titta på och lära sig en del nya saker, Jag känner mig motiverad inom hoppningen efter att jag har sett så många duktiga ryttare.
 
 
Lisel fick sig ett lättare pass på banan eftersom det hann bli ganska sent innan jag gjort stallet klart. Kom hem till Piteå vid 20.00 och jag hade stalljour så jag och mamma fick skynda oss iväg till stallet sen.
 
Jag hann även med att shoppa en hel del igår jag köpte
 
  • Ett marinblått sadelskydd något märke som heter E, superfnt med fleece på insidan 249 :-
  • Ett nytt hoppträns, brunt med mässingspännen. 549 :-
  • En brun luva. 99:-
  • Ett tre-pack Kingsland sockar. 199:-
  • En hovolja pensel+burk. 69:-
  • En Kingsland jacka (tricolor) 700:-
Ni ska en bild på Lisel sen i stt nya träns, nu ska jag fixa min införskolan!
 
 
 
 

Agnes - Mer död än levande

Efter dagens stalljour så är jag mer död än levande.. Usch vad jobbigt. Är så glad jag fick hjälp av Sussi och Nelly. Dock så var jag och Nelly väldigt flitiga på att ta fikapauser. Woopsie, aja vi blev ju klara tillsist och då busade jag och Nelly med hästarna i manegen. 
 
Imorgon blir det nog uteritt tilsammans med Nelly. Nu ska jag gå och lägga mig, är så trött så ni anar inte!
Alltså alla bilder då Vannis är så himla snygg då kan man ju undra vad jag håller på med.. På dom här bilderna klappade jag just på ponnyn så har en väldigt fin puckelrygg, aja titta bara på ponnyn! Så fin *.*

Agnes - Skillnadsbilder

 
Trav, 24 september 2012 (Hade ägt henne i 4 dagar här)
Trav, 31 Juli 2014 (skänkel ahah:()
Galopp, 24 September 2012 (har bara i ena vavet men såg väl ganska likadant ut i andra varvet)
Galopp, 31 Juli 2014
 
Hoppning, 26 September
Hoppning, 23 Augusti 2014
 Vill ni jag ska fixa en skillnadsfilm också?
 
Kan ju inte påstå att jag gjort något "jobb" med henne på nått sätt men har verkligen hittat knapparna på henne och lärt mig rida henne på ett helt annat sätt. Vi har verkligen tagit oss långt och längre ska vi! Kan ju inte få nog av att kolla på henne, hon är så himla snygg *.* 
Får fortfarande nypa mig i armen ibland, det är min ponny, min alldeles egna drömponny<3

Agnes - Moppeolycka..

Igår så skulle jag och Sussi köra till stallet. Var lite orolig då det regnade ute så var jäkligt halt. Körde så sakta jag kunde men i en rondell lutade sig Sussi åt andra hållet och "hoppade" dessutom bak så moppen slirade ju ganska direkt. Fick moppen på ena benet och skrapade upp handen fast jag hade tjocka vantar. Är rätt så mörbultad men vi hade tur i oturen.
Red både Bell och Vannis igår.Tänkte rida intervaller på terräng banan med båda men som sagt regnade ute så "intervallade" inne i stället vilket funkade bra det också. Båda hästarna tyckte det var riktigt jobbigt men dom kämpade på bra. Efter jag ridit klart sista hästen och hoppade av så gjorde det så jäkla ont i knäet så var riktigt nära på att börja gråta och tro mig, har nästan aldrig gråtit av smärta..
 
Idag red jag och Sussi ut och stackars Sussi fick rida min ponny medans jag red Bell. Vannis, enligt mig var rätt så lugnt men enligt Sussi var hon tydligen tokig. Jag tyckte hon var så lugn som faktiskt skrittade typ 3 steg och bara bockade 2 gånger. En gång höll Sussi verkligen på att flyga av. Hon satt framme på halsen haha. Bell var så himla pigg, hon taktade och frustade massor. Hon tyckte det var super kul:D Red ganska lugnt då båda hästarna gått ganska hårt dagen innan men såklart fick dom ju rejsa på ängen 1 gång! Gick bra och rida men har fortfarande otroligt ont i knäet och varje steg för ont :(
 Nu ska jag hoppa i säng för imorgon har jag stalljour, jippiee! Huaa verkligen inge jippie här inte. Kliva upp tidigt och mocka ca 40 spiltor/boxar är väl ingen jag föredrar, helst inte med tanke på hur mörbultad jag är för tillfället. Som tur får jag hjälp av Sussi och Nelly!
 

Agnes - Fler bilde

Fick några riktigt fina bilder av Linn från söndagens tävling :D
Och även några bilder som Maja jonsson fotat på Vannis:)
 

Hannah - Svävar på moln

Svävar verkligen på moln efter dagens pass! oj så grym hon är. Skrittade först fram henne länge på banan ca 20 minuter. Sen jobbade jag henne lite lösgörande i trav. Eftersom jag red barbacka på hackemore som vanligt så lyssnar hon så otroligt bra och är riktigt låg och fin i formen.
 
Provade även att galoppera idag för första gången på 2 veckor  och det kändes så otroligt bra! Jag kunde hålla henne på plats med bara benen och sen bara var mjuk i handen. Hon gick i en kort galopp och var supermjuk och fin i hela kroppen. Jag blir så lycklig när hon har sånna här dagar då hon verkligen lyssnar på allt man ber henne om. Hade tänkt börja lägga in lite lätt galoppjobb från och med nu så jag kanske kan markarbeta lite i slutet på nästa vecka om det känns bra.
 
Imorgon ska jag och mamma en sväng på granngården och köpa lite saker bland annat så ska Lisel få sig en ny grimma inför vintern med ludd på :D
 

Agnes - Trött ponny efter dagens pass!

Idag for jag till stallet ganska direkt jag kom hem från skolan. Började med att knäppa några bilder på Nelly och Marwin. Dock hann det fina ljuset försvinna men blev nån helt ok bild iallfall. Efter det red jag och Nelly tillsammans. Jag tänkte markarbeta/gymnastikhoppa. Började med att rida fram ordentligt. Mycket skänkelvikningar och förflyttningar. Hon har lite svårt att flytta för skänkeln och trycker sig helst emot men efter ett tag var hon som gelé, verkligen super trevlig att rida.
 
Började med att hoppa en linje som bestod av en bom, räcke, två sockerbits hinder, räcke och sen en bom. I början var hon uttråkad och ofokuserad och drog med sig bommar lite hit och dit men efter ett tag när vi ställde upp socketbitshindrena på högkant vaknade hon till liv. Sen när vi höjde räckerna lite grann blev hon riktigt på hugget. Hon hoppade riktigt bra fast det var så lågt. Hon brukar ofta bara släpa benen över. Efter jag rullat på det 5-6 gånger byggde jag upp 3 sockerbitshinder på en volt + ett vanligt hinder då sockerbitarna tog slut hehe. Det hindret fick bli lite högre(typ 60)
 
I början var hon alldels för taggad, blev korsgalopp och typ 2 galoppsprång mellan varje hinder. Efter ett tag lugnade hon ner sig och gick att ställa bättre. Hon fick en lugn och fin galopp med jämna galoppsprång mellan. Hade också en bom och räcke som låg på 70 som vi hoppade nån gång där emellan så vi inte blev helt yra i huvudet. Red i båda varven några gånger + skittpauser tills jag kände att hon blev riktigt trött. Hon bröt av några gånger på exakt samma ställe men så fort hon galopperade hela volten utan avbrott gav jag mig! Hon har varit super duktig idag. Första gången på 2 år jag får min ponny riktigt trött haha..
 
En halvkass bild från dagens övning!:)

Hannah - mystur

Idag blev det en skrittur i skogen barbacka. Jag fick även sällskap av en tjej från byn så jag fick se lite nya vägar. Vi skrittade väl ungefär i 45 minuter. Efter det så travade jag 10 minuter på banan och försökte få henne att slappna av. Det känns så tydligt på Lisel när jag inte ridit igenom henne på 2 veckor kan jag lova.. Men i slutet travade hon i princip på lång tygel i låg form och frustade så hon var väldigt mjuk i slutet allafall :)
 
Imorgon blir det någon liknande ritt men vi får se vad jag hittar på. Jag har förresten börjat olja in Lisels hovar med vanlig Majsolja. Fick det i tips av min hovslagare, så Lisels hovar är superfina för tillfället :D
 

Agnes - Vilodag.

Idag fick Vannis vila. For dit och mockade åt henne och Marwin. Tog in Vannis och myste med henne en sväng och sen fick hon ett fotbad. Försöker "vattna" hovarna så ofta jag kan då dom är jätte torra just nu. 

Blev glatt överaskad när jag kom in i stallet idag också. Var så rent och fint! Har varit kaos hela sommaren. Verkligen kaos. Hästbajs överallt, saker hit och dit och osopat varje hörn. Försökte städa så gott det gick men såg ut som ett bombnedslag direkt efter 2 dagar. Men idag, då var det riktigt rent och fint, satt uppe lappar om att ta bort bajs efter hästarna i ryktspiltorna. Får verkligen hoppas det förblir rent och snyggt. Får ju panik när det är osopat och skitigt haha..
 
Imorgon rider iallfall Fanny Vannis. Sen får vi se vad vi hittar på för bus resten av veckan:)
 
 

Agnes - Galen..

Del 2 av min ponny på prisutdelningar, störd :')
Vi tappade rosetten:(
vackert..

Hannah - Frisk lissan

Idag är en sån bra dag!! Dagen började med att kika på dressyrtävling på min hemma klbb (KDRF) och se när bland annat agnes tävlade. Sen åkte jag och träffade några kompisar och sedan vidare hem till piteå igen. Pallrade mig väg till Lisel som var väldigt glad att få komma in.
 
Jag reagerade på att hon gick otroligt jämnt med frambenen påvägen in från hagen och jag bestämde mig direkt för att longera henne. Jag började med att gå med henne i ca 15 min sen lät jag henne trava  båda varven och hon haltade inte!:')  Jag satte mig upp barbacka sen och travade lite bara för att känna och jag tyckte inte hon kändes halt. Hon kändes nybehandlat för hon var så himla mjuk i staget och hade en riktigt power och lyfte på fram benen som värsta dressyrhästen trots att det bara var en vanlig trav haha.
 
Hoppade sedan av och kollade henne på linan återigen bara för att vara på den säkra sidan och hon visade ingen hälta! Så nu blir det igångsättning av damen. Hade tänkt passen ungefär 80% skritt och 20 % trav under den här veckan. Sen får vi väl se hur det går. Men jag är iallafall så sjuuuuukt glad nu. Min älskade Lisel är äntligen fr från sin hälta, Måste tacka min magiska equiterapeut som behandlade Lisel. Tror det har en stor betydelse.
 
Det bästa är iallafall att min lilla Lisel inte behöver ha ont♥♥
 

Agnes - Dagens tävling.

Fick veta när jag var påväg till KDRF att jag inte får starta LC:an för att jag tävlat LB i hoppning? Fattar inget. Men var ju västerbottens ponnycup. Fick starta iallfall men som en "clearround".
Bell var först ut och hon var ritkigt fin på framridningen. Hon lyssnade jätte bra framåt och kändes super. Samma inne på collectingring, red ju utan spö då men ändå så var hon ganska pigg. Blev riktigt taggad men så fort vi red in på banan dog ponny helt. Platt som en pankaka haha.. Aja vi tog oss igenom programmet och och vaknade ändå till liv efter ett tag. Slarvade som tusan på serpentin bågarna så drog ner en hel del. Men vi fick 25p(dom räknade ju poäng då det var västerbottens ponnycup) och fick en fin liten lila,vit rosett! Är så nöjd över henne trots att hon blev lite seg.

Sen var det Vannis tur. Hon var en riktigt kanonkula på framridningen efter att jag galopperat men hon kändes ändå helt okej. Hon lyssnade och sprang inte "ifrån mig" lika mycket som hon brukar. När vi kom in på banan blev det raka motsatsen som Bell, Vannis blev ännu piggare. Men tycker det gick riktigt bra ändå. Red nogranna vägar och försökte tänka på att inte falla framåt vilket jag lätt gör. Hon var riiktigt fin i galoppen! Vi fick 27p och även hon fick en fin liten lila, vit rosett. Fick faktiskt en 7 på min sits med båda ponnysarna! :D
 
Sen var Vannis först ut i LB:1an. Hon var fortfarande lika pigg. Men red mycket tempoväxlingar och övergångar. I slutet gjorde hon jätte fina halter till och med! När jag kom in på banan försökte jag nästan rida i undertempo i traven. Hon lyssande mycket bättre i den här klassen. Sprang lite ifrån mig i mellangaloppen men gjorde fina avbrott efteråt och blev inte allt för pigg efteråt utan kunde ändå slappnad av någolunda bra. Är riktigt nöjd över den här klassen. Fick 57,93%. Tycker nästan dommaren var lite snål med procenten men är som sagt super nöjd ändå. 
 
Med Bell så rejsade vi lite på framridningen och hon var faktiskt riktigt pigg igen, men hade inga som helst förväntningar med tanke på hur seg hon var förra klassen. Red mycket övergångar så hon lyssnade på mig. 
Hon var mycket mer framåt den här klassen. Men när jag skulle fatta andra galoppen så fick jag sendrag i benet så fick nästan göra en halt sen fatta galopp igen. Så surt för ponnyn var verkligen jätte fin. Kämpade mig igenom det sista delarna i programmet och vi lyckades skrapa ihop 56,89% så är helt klart nöjd. Ponnyn var verkligen fin i den här klassen!
 
Så i överlag är jag riktigt nöjd över dagen. Ponnyerna har skött sig riktigt bra dock skulle ju piloten varit lite mer med på noterna. Nu är det bara träna, träna, träna!! :D
Lite bilder som Isabella Slunga har fotat. Min sists är ju lite kaos på vissa haha, titta på ponnysarna istället :')
 
 

Agnes - Ny header, ny start.

Har sagt det förr men säger det igen - att blogga är inte min grej. 
 
Glömmer ju bort att jag har en blogg haha. Hursom helst nu har vi en ny snygg header och nu ska jag verkligen försöka blogga, igen.. En hel del har hänt sen sist. Har tävlat i älvsbyn vilket inte alls gick bra. Tävlade ju hemma dressyren och det blev väldigt blandade resultat. Imorgon far jag med både Bell och Vannis till Kåge och tävlar dressyr där. Får hoppas det går bättre med Vannis.. Hon har alldeles för mycket energi den där ponnyn alltså..
 
Idag "firar" ju även jag och min stjärna två år. Fattar ni att jag haft Vannis i två hela år? Jisses vad tiden går fort. Får hoppas det blir många många fler år med henne. Vilken ponny jag har. Får fortfarande nypa mig i armen när jag hämtar henne i hagen. Min ponny, som ingen kan ta ifrån mig. Lilla tokan, som vi har utvecklats tillsammans! Ska bjuda på lite skillnadsbilder när jag får tid. För nu ska jag sova så jag får mig i säng någon gång!
 
Bjuder på en film från när jag hoppade i onsdags. Ska inte hoppa så mycket nu utan mest bara gymnastik hoppning och max 70!:) Hon var då så glad över att få skutta lite. Fick veta sen att hinderna låg på 1m och 110. Haha whaat kändes inte ens högt och ponnyn tar ju inte ens i. Hade aldrig kunnat gissa att det var så högt. Hoppade inte så många språng men hann få skavsår på händerna trots att jag hade handskar. Tok ponny:(
 
Alltså muums vad hon är snygg, är en fröjd att sätta sig upp och rida nu för tiden! Hon är så mjuk och helst i galoppen. Ahh så fin hon är<3

Hannah - Behandling

Idag kom Ingemar och behandlade Lisel med akupunktur.  Han sa att hon var ganska spänd i bogen där jag tror hon sträckt sig men efter nålarna suttiit i så sa han att det var jätte stor skillnad på henne så det var ju skönt! Jag gick ut på en prommenad med henne efteråt och jag tycker absolut att det var skillnad. Hon tog mycket jämnare steg och var så mycket mjukare i kroppen. 
 
Jag hade tänkt skritta henne uppsuttet på tisdag. Ingemar sa att jag kunde rida på henne nu men jag vill vara på den säkra sidan! Jag ska även prova ta henne på lina typ på tisdag och se om jag ser någon hälta i traven. Jag har inte sett hon trava på snart 2 veckor så blir spännande och se. Hoppas verkligen hon blir bra nu foooort:(
 
Jag har även varit duktig idag, var i stallet från 12-17 och har bland annat mockat ur hela hagen, diskat krubban,smörjt alla mina saker osv :D
 

Hannah - min fina lisel

tyvärr är Lisel fortfarande halt nu precis en vecka efter olyckan. Så tråkigt.. den här veckan har känts som en hel  månad. Till helgen kommer nog Ingemar och behandlar Lisel om jag tur. 
 
Lisel får promenera 30-40 minuter per dag för att hon inte ska stelna ihop. Idag var mamma ute och gick med henne eftersom vi hade jour fixade jag stallet medans hon motionerade Lisel och sig själv.
bjuder på några ovisade tävlingsbilder från min 95 debut  på världens bästa tjej<3
 

Hannah - Min bästavän

Hon har verkligen det där lilla extra som jag alltid letat efter hos en häst, åh vad hon är fin <3

Hannah - Fina hovar

Idag kom hovslagaren och skodde Lisel vilket var vädligt välbehövligt! Sedan gick jag ut med henne på en skogspromenad på 40 minuter. Lisel är fortfarande halt men jag har hittat vars hon har ont iallafall! Det är vid bogen som mot vänster. Jag ska vänta ut det och se om hon blir bättre på nån vecka annars ska jag ta ut equiterapeften (stavning?). Men hon haltar inte speciellt mycket så jag hoppas väl att det läker ihop av sig själv.
 
Jag är så himla nöjd med min hovslagare! han är så duktig och nogrann med sitt jobb och Lisels hovar blir verkligen superfina! han smörjde även in dem med någon olja så dom såg som nya ut :D
 
När Lisel blir fräsch igen har jag tänkt börja ett nytt dressyrprojekt eftersom vi inte kommer hinna med någon hopptävling mer i år nu när hon blev skadad. Här på bilden var hon finare än hon någonsin varit under dessa 2 år jag ridit henne. Då trimmade jag dressyr i nöd innan tävlingen i 2 veckor dressyr 5 dagar i veckan sen ut en dag och vila. Men jag tänkte väk mer rida dressyr kanske 4 dagar sen mer markarbete än hoppning för att få tillbaka henne i den superfina formen hon var i innan hon blev halt. Jag gissar på att hon kommer vara borta några veckor iallafall innan hon läkt helt. 
 
 

Hannah - Prommis

Lisel är fortfarande halt. Hon ser inte mycket halt ut men kollar man noga så ser man det. Jag gick iallafall ut med henne på en prommis i 25 minuter trots att jag är supersjuk! jag har varit hemma från skolan och är verkligen inte kry! Sedan sspolade jag hennes ben som hon är halt på med kallvatten. Simone har varit hos mig idag och hjälp mig eftersom jag är ganska invalid just nu.. både revbenet + förkyldning. Hon är också sjuk men snäppet kryare än mig så vi hjälptes åt idag.
 
litee bilder från idag
 

Hannah - Olyckan

Igår skulle jag hoppa Lisel lite lätt på banan. Jag hade tre hinder på kloss med 2  galoppsprång mellan. Jag hoppade flera gånger från båda varven och det gick super! 
 
Sen helt plötsligt när vi kom på första hindret så snubblade hon eller något i landningen och gick omkull.. Lisel kastade mig åt sidan för att jag inte skulle hamna under henne, men det gick så himla fort när jag öppnade ögonen så var hon över mig sen hann jag bara blinka sen var hon uppe på benen igen. Jag fick hennes bog mot mitt revben och det ledde till att jag fick en spricka i ett revben så jag åkte in på akuten inatt.
 
Lisel idag var halt..hon var det inte igår efter olyckan får jag hoppade upp igen trots mitt revben och hoppade några språng bara för att ingen av oss ska bli osäkra på hinder. Idag iallafall longerade jag henne och hon visad einte så jätte tydligt men hon visade iallafall lite hälta på höger fram där hon har ett skrapsår och var pytte lite svullen. Jag hoppas att hon blir bättre fort.. Men jag ska iallafall gå med henne imorgon så får vi se vad som händer.
Hoppas för allt i världen att hon blir bra snart, min allra käraste vän ♥♥
 
 
 

Hannah - Senaste dagarna

Igår så fick en tjej som heter Ronja rida Lisel efterson jag inte hade tid och gärna ville att hon skulle ridas lite lätt. Ronja är iallafall 2 år yngre än mig och super duktig. Hon har hennes Ponny i samma stall som där jag har Lisel. Ronja kommer att ha hand om Lisel gånger jag ska åka hem till skellefteå osv. Alltid bra att ha n¨gon som man vet ställer upp och rider!:)
 
Idag så har jag varit duktig.  Steg upp 10 och åkte i väg på lotta kurs och fotade. Kom hem tillstallet hemma i Piteå   ca 14.00 . Då mockade jag ur hela Lisels hage var bara 4 överfulla kärror men endå! var ju 25 gradet ute. Sen for jag ut och busade med Lisel på sandvägarna barbacka och på hackamore. Jag hann bara fatta galopp sen typ drog hon iväg och jag bara lät hon springa hon tyckte det var så roligt:') var dock svårt att få stopp på henne haha hon for som en raket iväg. Sen for jag iväg och pussade på finaste Ville och borstade upp honom. Efter det gick vi ut på en 25 minuters prommis efter en grusväg.
 
Imorgon blir det markarbete för Lisels del. Blev inspirerad av Lotta träningen!
 

Hannah - mystur med Emma

Igårkväll skrittade jag ut i skogen med Emma. Hon red hennes 3 åring Jason som var lite "unghästig" vid vissa situationer så då är det bra att ha gamla kloka Lisel. Vi red till några jätte fina sandvägar i skogen som vi följde och hamnade tillslut hemma vid stallet igen. Var sjukt mysigt att skritta där vid älven när det var skymmning.
 
En annan grej som är lite rolig är att sen Lisel flyttade hit så har hon  blivit något mildare mot andra hästar. I boxen bråkar aldrig hon och hennes granne. Och nu på uteritten surade hon ingenting och det var ganska smala vägar så vi red brevid varann och inte ens en halvmeter mellan oss och lisel brydde sig inte. 
 
Efter vi skrittat i ca 50 minuter ute så travade jag henne sn stund på banan. Jag red barbacka så det var extra mysigt. hon var så himla mjuk och fin efter att ha fått skritta igång så där länge. Jag travade bara henne i 5-10 minuter sen skrittade jag av och gick in.
 
En annan sak är att Lisel är superfin i hullet nu! jag ger henne 12 kilo hö närmare 2 kilo havre och 0.75 kg Lusern per dag. Sen istället för att hon ska få vila så brukar jag skritta henne i minst 20 minuter för att hon insta ska stelna ihop. Hon har fått någon vilodag då jag inte ridit alls men oftast så skrittar jag henne barbacka.
 
I Tisdags fick jag en revanch i hoppningen! Emma hade byggt fram samma övning som jag hoppade på Lotta träningen när Lisel stannade på varje hinder och jag blev rädd. Hoppade samma sak i tisdags på hackamore.

Exakt alla hinder var inte lika men det var iallafall linjen med tre hinder till höger sen 2 oxrar som man skulle hoppa på båge. Jag hoppade allting utan minsta lilla problem. Haha.. jo en gång råkade vi komma lite fel så Lisel hoppade ett jätte skutt på linjen men vi lyckades endå hoppa sista hindret, blev dock ett galoppsprång mindre.  Det bästa var att jag vågade hoppa oxrarna. Mamma höjde till 1 meter och jag tvekade inte ens. Känns så himla skönt att vi kommit så långt att jag kan lita på henne nu och att jag inte blir rädd ifall hon stannar.
Världens finaste tjej♥
 

Hannah - Mycket kan hända på 2 år

Satt ihop lite bilder från 2012 med några bilder från i år och guuud vilken skillnad det är på min ridning, Helt otroligt vad jag lärt mig på den här hästen! Och mer kommer jag få lära mig:D