slide show

Hannah - Hoppningen

I söndags var det min födelsedag och det firade jag på absolut bästa sätt! genom att hoppträna.
 
Min duktiga Lisel gick in i transporten efter bara några få försök. Själva hoppningen blev väldigt enkelt jag byggde upp en linje kryss till räcke där det var 2 galoppsprång sedan bygged jag upp en oxer som jag fick trän på att rida ur sväng från spåret när jag hoppade.
 
Själva linjen gick riktigt bra att hoppa. Något taggad var hon väl men hon var riktigt fin. Hoppade även 2 språng på 120 på räcket. Oxern hoppade jag bara upp till 1 meter. Men jag hade en väldigt bra känsla faktiskt. Jag tog sedan bort krysset och då kunde jag rulla på räcket och sedan direkt på oxern set blev som att hoppa på en stor volt. Hoppade räcket på 110 de flesta gångerna. Tränade bara på att se avstånden och känna mig säker. Lisel hade ett otroligt sug mot hinderna men jag får faktiskt berömma mig själv för att jag faktiskt inte av ren reflex höjde handen och blev stumm. Utan jag var klar i handen och mjuk! 
 
Jag har film från hoppningen men det blev något konstigt med formatet så det går inte att ladda upp i movie maker...  jag ska försöka fixa till det sen när jag har tid och ork. Igår gick jag bara ut och prommenerade med Lisel i 20 minuter eftersom jag gissar på att hon hade ganska mycket träningsvärk.
 
Idag red Olivia (Lisels skötare) henne på banan, det hade tydligen gått jätte bra. Idag på skolan red jag en skäck färgad D-ponny som heter Bella Mi. Vi hade markarbete och tränade mycket på olika sitser. Det var en rolig övning när det var viktigt att ha hästen på plats och att den lyssnade på hjälperna. Bella var riktigt fin, Jag har aldrig ridit henne förut men det gick riktigt bra:D
2 printade bilder från filmen som är från hoppningen i söndags!
 

Hannah - Hoppning på söndag

Idag fick Lisel som jag skrev i det tidigare inlägget vila eftersom jag är sjuk. Jag åkte iväg till stallet vid 8 tiden då de andra hästarna just fått sin kvällsmat, Men eftersom Lisels lusern ska svälla i varmvatten i minst en timme så började jag med att mocka osv men sedan hann jag klippa henne i halva ansiktet. Jag har ju fått en liten klippmaskin av farmor. Den är väldigt tyst och liten så jag kunde stå med henne lös medans jag klippte i ansiktet. Klippte dock bara över ganacherna (stavning..?)  klippte lite kring nosen utan att hon brydde sig så jag ska nog klippa lite mer kring ansiktet på henne med hade jag tänkt.
 
På söndag är det min födelsedag och jag fyller 17 år! Det kommer firas med att min snälla låtsasbror ska skjutsa in mig och Lisel till skolan så jag får hoppträna i ridhuset. Eftersom jag går på skolan får jag gratis manegekort där. Så himla kul det ska bli med lite hoppning. Tänkte iallafall bygga någon kombination räcke till räcke, det lär nog bli någon oxer och kanske något klosshinder så jag kan hoppa en liten bana eller något :D
 

Hannah - Underlaget

Sån jäkla otur med underlaget den här vintern.. blir verkligen irriterad. Nu är det bara is igen. Det går att rida på en "8-volt" på banan men resten är bara blank is..
 
I måndas fick Lisel en vilodag och i tisdags red jag på banan. Red på 8-volten där det fortfarande var snö och galopperade för det mesta. Tränade på att hon inte skulle flyta iväg i galoppombytet för hon vill gärna öka galoppen typ i 3 språng innan bytet. Jag tränade också på ordentliga tempotävlingar. Ungefär en hel långsida finns också med snö på banan där jag gjorde stora tempoväxlingar för att få henne att vara framme för skänkeln. En väldigt lydig och fin häst.
 
På skolpraktiken i måndags red jag Corville. Planerna är ju att jag ska ut och tävla honom lite i år. Jag red i manegen iallafall och tränade mycket på öppnor/slutor. Jag försökte få honom så mjuk och låg som möjligt och det gick så himla bra. Fick lite tips av en anställd på skolan som heter kicki och det var verkligen bra tips. Det är så kul när man känner att det går frammåt.
 
På skolan i tisdags red jag en fin dressyrhäst som heter Amor. Det blev ett väldigt hårt pass för en dressyrtränare så jag fick kämpa ganska mycket. Men jag fick även beröm för at min sits blivit mycket bättre. Vilket jag jobbat mycket på. Jag fick rida mycket på volter i olika storlekar i uppvärmningen och mot slutet tränade vi  på rakriktning.
Ett väldigt lärorikt pass som jag känenr att jag fick ut mycket av.
 
Igår (Onsdag) krigade jag mig iväg till skolan trots att jag var sjuk så jag fick väl inte så jätte mycket gjort.. Fick sedan hämtning på skolan vif halv 5 och for och mockade åt Lisel. Sen direkt hem och äta och sen somnade jag vid 9 på kvällen. Så skönt att somna tidigt! Idag är jag hemma från skolan och vilar eftersom jag är så otroligt förkyld.. Lisel får vila idag men imorgon ska jag försöka rida ut henne i skogen en sväng.
 

Hannah - Lufthästar

Det är med att ha ett Lufthästar-instagramkonto börjar vara ganska poppis just nu har jag märkt. Jag har även märkt att Lisel är ganska poppis eftersom jag hittat massor med konton som har bilder på mig och Lisel som inte ens har frågat om tillåtelse att ta bilderna men endå lägger ut massa bilder. Sen taggar folk som känner mig överallt där dom ser bilder på mig och Lisel.
 
Det är en enda person som jag faktiskt gett tillåtelse eftersom hon bad så snällt och skrev massa saker som att hon alltid drömt om att få äga Lisel för att hon är så fin och då kunde jag inte säga nej. Det är ganska gulligt att ni småtjejer tycker om Lisel så mycket. Men jag börjar vara less på det här med lufthästar så ingen behöver fråga mer om ni får ha Lisel som lufthäst. Ni som redan har henne, visst. Men jag vill inte hitta 3 konton per dag som lägger ut massa bilder. Hoppas ni förstår!
 
 

Hannah - fullt upp

Hejhej! just nu har jag verkligen super mycket i skolan. Massor med inlämningar och prov hit och dit vilket tar mycket av min tid och energi. Jag stiger upp 6 varje morgon, kommer till skolan vid 8, tar bussen efter skolan till stallet vid 5 och kommer hem kring 8-9 på kvällen och då är man ganska så slut..
 
Lisel har jag iallafall trimmat dressyr med på banan de senaste tre dagarna. Det har gått riktigt bra alla tre dagar faktiskt. Jag har tränat mycket avbrott och halter med henne för att få henne uppmärksam. Nu börjar hon kännas så här otroligt fin igen som hon var i maj innan jag tävlade dressyr. Direkt man sätter sig upp så känns hon som när man avslutade passet dagen innan. Jag har ridit igenom henne ordentligt och hon är så himla mjuk och lyhörd i ridningen just nu. Hon går så på plats att jag brukar sitta och galoppera på helt långa tyglar och hon går kvar i precis samma tempo och går i en låg form.
 
Nu har det ju varit jätte varmt king 7 grader i veckan..:O så nu har det ju börjat smälta och blivit isigt överallt...
Passade på att rid dressyr på banan idag medans det går att rida där för om någon dag är det väl bara blank is
 bjuder på några bilder från april 2014
 

hannah - provet

idag på skolan hade vi praktiskt prov i visitation, jag har ju varit hemma så mycket från skolan de senaste veckorna så jag ligger mycket efter.. så jag hade inte tid att läsa på till det här provet eftersom jag haft 2 andra prov som de va viktigare att jag pluggade till. Men jag fick iallafall ett C endå! klantade mig lite när jag skulle berätta om överben och hovbeslag. Men ett C duger gott och väl endå!
 
Lisel fick vila idag med eftersom hon blivit vaccinerad. Hon ska få vila imorgon med men på lördag tänkte jag skritta henne iallafall. Hon var förövrigt supersnäll och mysig idag. Hade lätt kunnat stanna en timme extra i stallt och bara pysslat om henne. Men.. har en fördjupning i etologin som måste bli klar innan imorgon så därför blev jag tvungen att fara hem efter jag borstat av henne:(
hatar när skolan tar så mycket tid..
 

Hannah - en dröm

Jag har hittat hästgården jag verkligen skulle vilja bo på. Den har verkligen llto jag skulle vilja ha + lite till! om jag endå vann typ 100 miljoner på lotto eller något haha, alltgå gå in och kolla på länken för att se bilderna. så sjukt fint
 
http://malmohusmaklarna2.capitex.se/pages/bilder.aspx?GUID=3R1RLUECAHA8INAQ&TYP=CMLantbruk

Hannah - 1 helt år med Lisel

Igår var det ett helt år sedan vi skrev på papperna och Lisel blev min egna. Efter att ha kämpat sen jag var typ 6 år för att få en egen häst så tillslut fick jag min egna. Det här har varit ett väldigt heldelserikt år med tanke på att jag och mamma flyttade ifrån staden där jag bott i hela mitt liv. Men så otroligt glad  jag är att mamma träffade Leif och att vi flyttade hit till Piteå. Jag har fått så många nya vänner och jag trivs verkligen bra här.
 
Sen Lisel blev min har vi hunnit komma igång med tävlingar och hoppningen framför allt. Efter att ha skött henne i 2 år så kände jag ju henne ganska bra när vi väl köpte henne så jag visste ju vad det var för häst jag köpte. Ångrar inte en sekund att jag sparade pengar i 2 års tid. Var enda krona var så värt det. 
 
Vi firade våran 1 års dag tillsammans genom att Lisel fick bli vaccinerad.. haha oj så kul. Jag for till stallet firekt efter skolan och då var veterinären redan i stallet så jag han inte rida före. Nu ska hon få ta det lugnt resten av veckan sedan på måndag tänker jag börja rida som vanligt igen. Hon kan förtjäna att vila ut sig lite. Men hon ska få skrittas lite i helgen men vila idag,imorgon och på fredag.
 
På skolan idag red jag en häst som heter Mr.Magoo en fux valack som var helt okej att rida. Han var ganska känslig och svarade bra på mina hjälper. Vi tränade mest på att rakrikta hästarna. Eftersom våran lärare är en dressyrmänniska så är det jätte noga med sitsen också. Ojojoj vad jag fått kämpt med det eftersom jag sitter mer som en hoppryttare i sadeln, jag sträcker inte riktigt på mig så mycket som man borde men jag fick faktiskt beröm för att min sits blivit otroligt myvkeet bättre sen vi började rida på skolan eftersom våran lärare skriker på oss direkt vi inte sitter som hon vill. Det blir ofta ganska hårda pass men det är kul, jag kan behöva det.
Vi galopperade en del på stora mitt volten där jag hade mest problem med att magoo trycke mig åt utåt hela tiden så jag fick försöka knuffa in hans bog större delen av tiden vi red på volten men det gick bra endå. Det var ett roligt pass ida tycker jag.
 
Lisel har jag bara pussat på lite grann och kollat igenom hennes kropp. Ikväll ska jag försöka plugga lite, Jag har en fördjupning som handlar om hästars naturliga beteenden/behov på 4 sidor som ska vara klar tills imorgon som jag just och pass börjat med. Sen så har vi även praktiskt prov i visitation imorgon, där vi även ska kunna alla normalvärden för hästar med typ temp,andetag,puls osv.
 

Hannah - mysbilder från 2012

 

hannah - snöstorm

Senaste dagarna har det verkligen varit snöstorm. Alltså det är helt sjukt vilken vinter. Men jag ska inte klaga eftersom jag verkligen älskar snön!
 
Men när det blåser så mycket är det inte så frestande att rida. Lisel har fått vila i 2 dagar nu pga vädret.. men imorgon hade jag väl tänkt rida.
 
Nu har jag just kommit innan för dörren hem. Jag har varit i skellefteå över en natt och hälsat på min pappa och mina syskon. Jag har även hunnit vara förbi Lisels gamla ägare Erica i hennes stall och följt med henne och Alicia när dem hoppade deras hästar på klubben.  Superkul att få vara med alla hästmänniskor i skellefteå. Jag fick även sitta upp och rida Ericas fina tävlingshäst Quintus. Han är verkligen rolig att sitta på. Han och ericas gamla häst Magic Destiny är dom 2 finaste hästarna jag någonsin ridit. Lisel är faktiskt bara en 3dje plats där. Men då är hon ju så underbar på alla andra sätt också. Jag ska även ta med mig Lisel till skellefteå i någon vecka över sommarlovet vilket kommer bli så fruktansvärt roligt. Att få träna för Erica och vara i världens mysigaste lilla stall igen. 
 
Jag glömde ju berätta att jag fick träffa mina 2 favorithästar (efter Lisel såklart) Finaste Ville och även Lisels föl som snart är 2 år. Hon har verkligen blivit enorm. Gud så stor hon har blivit. Men fortfarande samma nyfikna lilla bäbishäst enligt mig. Dom 2 hästarnatycker jag verkligen om. När Lisel var dräktig och även när hon just fölat red jag Ville väldigt mycket, och när jag väl kom på hur jag skulle rida honom så klickade vi riktigt bra. Han är en häst som jag gärna skulle vilja ha som min egna. Men jag har absolut inte råd eller tid med 2 hästar.
 
En bild från sommaren 2012 med min absoluta favorit♥