slide show

Hannah - 1 helt år med Lisel

Igår var det ett helt år sedan vi skrev på papperna och Lisel blev min egna. Efter att ha kämpat sen jag var typ 6 år för att få en egen häst så tillslut fick jag min egna. Det här har varit ett väldigt heldelserikt år med tanke på att jag och mamma flyttade ifrån staden där jag bott i hela mitt liv. Men så otroligt glad  jag är att mamma träffade Leif och att vi flyttade hit till Piteå. Jag har fått så många nya vänner och jag trivs verkligen bra här.
 
Sen Lisel blev min har vi hunnit komma igång med tävlingar och hoppningen framför allt. Efter att ha skött henne i 2 år så kände jag ju henne ganska bra när vi väl köpte henne så jag visste ju vad det var för häst jag köpte. Ångrar inte en sekund att jag sparade pengar i 2 års tid. Var enda krona var så värt det. 
 
Vi firade våran 1 års dag tillsammans genom att Lisel fick bli vaccinerad.. haha oj så kul. Jag for till stallet firekt efter skolan och då var veterinären redan i stallet så jag han inte rida före. Nu ska hon få ta det lugnt resten av veckan sedan på måndag tänker jag börja rida som vanligt igen. Hon kan förtjäna att vila ut sig lite. Men hon ska få skrittas lite i helgen men vila idag,imorgon och på fredag.
 
På skolan idag red jag en häst som heter Mr.Magoo en fux valack som var helt okej att rida. Han var ganska känslig och svarade bra på mina hjälper. Vi tränade mest på att rakrikta hästarna. Eftersom våran lärare är en dressyrmänniska så är det jätte noga med sitsen också. Ojojoj vad jag fått kämpt med det eftersom jag sitter mer som en hoppryttare i sadeln, jag sträcker inte riktigt på mig så mycket som man borde men jag fick faktiskt beröm för att min sits blivit otroligt myvkeet bättre sen vi började rida på skolan eftersom våran lärare skriker på oss direkt vi inte sitter som hon vill. Det blir ofta ganska hårda pass men det är kul, jag kan behöva det.
Vi galopperade en del på stora mitt volten där jag hade mest problem med att magoo trycke mig åt utåt hela tiden så jag fick försöka knuffa in hans bog större delen av tiden vi red på volten men det gick bra endå. Det var ett roligt pass ida tycker jag.
 
Lisel har jag bara pussat på lite grann och kollat igenom hennes kropp. Ikväll ska jag försöka plugga lite, Jag har en fördjupning som handlar om hästars naturliga beteenden/behov på 4 sidor som ska vara klar tills imorgon som jag just och pass börjat med. Sen så har vi även praktiskt prov i visitation imorgon, där vi även ska kunna alla normalvärden för hästar med typ temp,andetag,puls osv.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback