slide show

Hannah - Hjärnskakning

Fort går det sen helt plötsligt blir man skadad..  vissa av er vet säkert redan om det som hänt, men förmodligen inte alla ni som läser bloggen,
 
Iallafall så hände det här i Tisdagskväll. Jag kom till stallet och hade även kvällsjouren. Det var ca -20 ute så nästan alla hästar var redan inne, jag behövde bara ta in Lisel. Jag bestämde mig för att inte rida henne utan jag satt på henne täcke och benskydd och löslongerade henne i rundkorallen ett tag så hon fick springa. Efter det lät jag henne busa runt en stund på egen hand vilket hon verkade uppskatta eftersom hon hoppade runt som en tok i säkert 5 minuter i sträck.
 
Men klockan började nära sig halv 8 så jag bestämde mig för att ta in henne och börja fodra hästarna. Jag kallade in henne att komma till mig vilket hon gjorde direkt. Stod nära henne och skulle just knäppa fast grimmskaftet så hon blev jätte rädd  för något som jag inte hann se vad det var och utan att tänka så skulle hon ju "fly" för de säger hennes instingt. Så hon råkade skalla mig ordentligt och sprang iväg. Men vi var fortfarande i rund korallen så hon var ju som inte lös och rymmde. Men eftersom hon gav mig en riktigt smäll blev hon rädd, för jag gissar på att hon trodde jag skulle bli arg eller något. Men jag satt mig ner på huk och visslade min lilla melodi som jag alltid gör för att hon ska komma och hon kom frivilligt fram till mig försiktigt och avvaktande. Jag hann ta tag i hennes grimma som hon hade på sig med min vänstra hand och då blev hon jätte rädd igen och stegrade så jag hängde med upp och sträckte armen ordentligt.. gjorde inkallningen igen för tredje gången och fick tag i henne och gick in.
 
Själva "skallningen" gav mig en lättare hjärnskakning och ett jack i pannan, även lite smärtor på vänster sida av nacken. Jacket märkte jag inte för ens blodet började rinna ner och fångades upp av mitt ögonbryn. Den blödde ganska kraftigt till en början.
 
Själva sträckningen jag fick i armen gjorde otroligt ont under kvällen men jag bet ihop och sopade hela stallet endå, det är betydligt bättre där nu men när jag bar upp en 4 kilos höpåse idag så kändes det ganska ordentligt i armen efteråt. 
 
Idag har jag varit hemma från skolan med en kraftig huvudvärk och jag har även spytt. Direkt jag ställer mig upp börjar jag må dålligt. Men jag krigade mig iväg och gjorde stallet och borstade av Lisel endå. Hon fick vila idag eftersom jag inte klarar av att rida. Imorgon ska hennes skötare Olivia rida dressyr på henne på ridbanan så hon får galoppera av sig lite.
 
Just nu mår jag väl inte så bra, blir hemma från skolan imorgon med för att vila upp mig lite mer. Såret är onhändertaget av mamma så det läker förhoppningsvis ihop snart.
 
Det går så fort ibland, Men tur att det inte blev värre iallafall, Jag kan inte vara arg på Lisel för hon gjorde det inte för att vara dum utan för att hon blev rädd och det är naturligt att vara rädd. Men hon var iallafall snäll och försiktig med mig idag då hon förmodligen kände att jag inte var helt 100. Men sånt här händer, som tur är älskar jag min vita knäppskalle så otroligt mycket även fast hon gör mig illa ibland, det är väl en del av att vara hästägare gissar jag på. Så här ser såret ut..!
var rädda om er!
 
 

Kommentarer
Postat av: bella

glöm inte att ha hjälm vid all hantering av hästar!! :)

2015-01-26 @ 13:02:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback