slide show

Hannah-2012

Har slängt ihop en film om mitt år istället för att skriva och lägga ut bilder. hoppas det duger!
 
 
 
2012 har varit ett riktigt bra åt för mig hoppas 2013 blir lika bra!!
Gott nytt år alla läsare!
//Hannah

Agnes - Rääser ponny!

Igår red jag och Linnéa(http://linneaaburman.blogg.se) ut på en super mysig barbacka tur på Vannis och Rover. Dom var super pigga. Vi plumsade i snön och det uppskattades av båda ponnyerna :D
 
Idag vid 12 tiden for jag in till ridhuset. Det är 2+ grader här i norrland så all snö har ju börjat smälta och då blir det klibbsnö och jag har inga snö sulor så kan inte rida ute sen så kändes det skönt att få rida igenom henne ordentligt och hoppa lite också!
 
Jag har fortfarande ingen padd till min sadel så red fram barbacka. Hon var verkligen super fin. Gjorde mycket tempoväxlingar så hon skulle vara uppmärksam. Sen byggde jag upp två hinder, en oxer och ett räcke. Jag måste lära mig att våga galoppera hon mer framåt. Sitter och små håller i hon hela tiden och vill att hon ska krypa närmare hinderna istället för att hoppa av stort. Är alldeles för van vid Benji som alltid kröp nära hinderna.
 
Men annars gick det bara bra. Fick lite tips av Sara Vidman. Dom hjälpte riktigt mycket och hon gick verkligen bra i slutet :D!!
 
Alla bilder är fotade av Lina Östlund(http://linaostluuund.blogg.se) och ni får film imorgon!

Hannah- plusgrader

Idag hade jag funderat på att rida ut för de stog i min Iphone att de skulle vara snöblandat regn och då tänkte jag att de inte går att bli fotad men ljuset var inte så jätte farligt så gick väl endå bra.
 
Men red inte så länge idag men hon var ovanligt stretig idag hon var stark och stog emot bettet och brydde sig inte om vad jag sa..
Men fortsatt bara rida tillslut gav hon upp ocå då berömmde jag henne direkt och sen skrittade jag av.
 
Men före jag red tränade jag lite på att stegra från marken hon har börjat bli så ivrig och berömmer jag inte henne då hon stegrat så stegrar hon utan att jag säger till när jag är nära henne så de kan ju sluta riktigt illa. Men de tränade vi på idag att hon inte ska göra så och tror hon började fatta att de var fel.
Började med att backa henne och inte för än jag petar med spöet får hon stegra, sen får hon berömm. Men om hon kastar sig när hon stegrar berömmer jag inte och då blir hon frustrerad för hon tror inte att de är rätt så då vill hon göra om göra rätt men då blir de bara ännu mer fel.. men vi tränar så snart är de problemet löst sista gången höll hon sig på bra avsånd. Har även börjat ha hjälm när jag gör de ifall nåt skulle hände risken finns ju alltid.
 
Men är så stolt över henne för de är bara på ridbanan hon stegrar inte om man ska typ ut i hagen och gör samma kommando så de är ingen fara att hon ska göra de utan att man vill om man inte har själv framkallat det så att säga.
 
har några bilder från idag som är fotade av Sandra Ledin , ljuset vart lite konstigt för linsen på kameran immade igen:$
här ser ni att  hon är lite nära så backade snabbt..
de här  tycker jag är ett helt okej avstånd så här fick hon massa berömm^
testade att stå på sidan om henne vilket var en bra ide då kan hon ju inte lyckas göra mig illa på något sätt.
 
 
 

Hannah- julklapp

fick idag en jätte fin julklapp av Sandra som var ett par stigbyglar med gröna plattor. blir perfekt till mina 2 gröna schabrak som jag har. blir verkligen super bra:D

Hannah- finaste flickorna!

Idag var jag ju och fotade Angelina ( http://norrlandsryttare.blogg.se)  när hon hoppade sin häst Pajero. Efter det så fixade jag Lisel sen skrittade jag till Angelina och red på hennes ridbana. Började med att trava och se till att hon svarade frammåt hon känder faktiskt lite seg i början så fick henne att gå fram till handen sen började jag jobba henne lite i fromen och seb la jag in lite galopp. gjorde ingen speciell övning eller så tränade mest på att känna vars jag har henne och hennes bogar som brukar fara åt alla håll. 
 
La in lite galopp också men inget speciellt jobbigt. Sen satte jag upp Angelina så hon fick testa rida henne lite och hon verkade tycka hon var trevlig så de var ju kul!
 
Sen när jag stod och tog av Lisel benlindorna och skulle börja gå ut till bussen hem så kom Erica och frågade om jag ville följe med henne in till ridhuset och rida Maggan åt henne. Så jag gjorde självklart de var så länge sen jag fick rida henne ordentligt hon är ju så otroligt folig att rida!
 
Erica red Ville och jag red Maggan och fick massa bra råd av Erica verkligen. Shit så nöjd jag är med dagens ridning hon fick mig verkligen att sätta maggan på plats. Red mest på en volt och tränade på att yttertygeln skulle  vara mycke stöd sen leda lite innåt och sitta kvar i sadeln och göra galoppfattningar. för sitter jag bra i sadeln och håller bra stöd får hon verkligen en bra galopp och blir jätte ihop riden. Så otroligt fin hon var!
Tror jag vet hur jag ska göra med Lisel nu så är taggad på att rida henne på söndag Erica tar henne imorgon.
så är nöjd med båda tjejernas insats idag så fina båda 2
fotade angelina och så för länge hann bli dåligt ljus ute, idag när de var som finast väder! för se till att rida tidigare nästa gång för bättre bilder dom är inte så skarpa:(
Foto: Angelina Öhlin

Agnes - Trickträning

Idag är det soligt ute. Känns som jag inte sätt solen på flera månader, dock är det riktigt kallt ute. Hela -28, huvva. Idag hade jag tänkt fara ut och rida tillsammans med Ida men eftersom det är så himla kallt tror jag det blir att trickträna henne lite istället eller kanske gå en promenad så jag själv håller värmen.
 
Måste hur som helst till stallet och ge dom lunch. Vi får väl se om det dyker upp några bilder från idag senare:D
 

Agnes - Klubbmästerskapet 2012!

Idag var det ju min och Vannis andra tävling. Det var klubbmästeskapet på våran ridklubb och det var 70cm alltså LD. Det kan ju Vannis i stort sätt hoppa baklänges så det kändes inte speciellt nervöst.
 
På framridningen kändes hon super fin och avslappnad. Hon var framåt men lyssnade ändå bra. Vi fick hoppa fram på hinder 1 och 4. Hon var super fin och kändes jätte bra att Angelina var där och gav mig lite tips. Hon vart riktigt pigg men inte stark.
 
När vi väl fick startsignal så visste hon vad som gällde och taggade till ordentligt. Det gick jätte bra och vi gick till omhoppnig. Jag hade lika olika val av vägar att välja på till 3an beroende på hur hon kändes. Hon lyssnade super bra så gjorde en ganska snäv sväng och gick då super bra. Det gick verkligen super så vi nollade omhoppningen också. Så vi vann!
 
Hade inga stor förhoppningar på tävlingen mest bara ta mig runt felfritt och så blir vi klubbmästare 2012. Är så glad. Finaste ponny♥
 
Nu bjuder jag på en film från dagen som min kompis Ida filmat och bilder som Hannah fotat, dock råkade lilla klumpiga jag att byta inställningar på kameran som Ida filmade med så allt är typ oranget och mitt schabrak är roosa...
 
Kommentera bra nu :D

Hannah- stolt

Var idag och fotade hela dagen på min klubbs klubbmästerskap och de vart värda vinnare av ponnyerna och hästarna..agnes som jag delar bloggen med vann! så duktiga dom var roligt att se att de går så bra :)
 
Sen red jag ut på Lisel hade gramanen idag vilket var nödvändigt eftersom hon blir så avslappnad och mjuk med gramanen riktigt skönt att rida med den då man får så mycket gratis. Blev mest skritt men hon fick galoppera upp för en backe i vänstergalopp eftersom hon är svagare i västern så ska jg nöta lite vänster och hon fattade rätt galopp alla gånger riktigt stolt över henne! 
 
Sen i traven gjorde jag mycke tempo växlingar och avbrott till halt som hon har blivit så duktig på. Hon blev så inne på de så jag kunde rida lätt sen bara spänna benen så gjorde hon halt utan att tveka, riktigt lydig om jag får säga det själv :D
 
Så är riktigt nöjd med dagens pass var ute i exakt 58 minuter tog tid idag haha, Imorgon ska jag rida dressyr på Angelinas bana och efter det blir de att rida lite i halsring var så längesen sist så blir spännande men har tränar när jag rider barbacka att hon ska lyssna på bara min röst och skänklarna så de går nog bra :)
längtar verkligen tills jag får komma ut och tävla Lisel på riktigt tror vi kommer ha en lärofylld resa tillsammans eller jag kommer iallafall att lära mig. Sen så har jag ju mål att jag ska bli placerad i Lb:1  med henne vilket jag ska kämpa för :D längtar verkligen! känns som jag hittar henne mer och mer hela tiden.

Hannah- energi till 1000

For ut och barbacka idag eller ja igår eftersom klockan är efter 00.00  , hon hade då energi så de räckte och blev över hon var riktigt pigg och eftersom jag bara tänkt skritta och trava lite så vart de jobbigt att få stopp på henne nästan hon var som en bomb som när som helst skulle explodera, haha men hon är söt iallafall!
 
Fick sen hämtning av mamma i stallet och visade att Lisel har lärt sig att pussas och mamma tyckte de var jätte gulligt:')
 
Imorgon (idag blir de ju kom jag på) ska vi fira lilla julafton hemma hos farmor kommer bara få pengar till min moppe men en sån måste jag ju också ha. nästa jul bilir de bara häst saker!!
nu ska jag sova klockan är ju 02.27, Godnatt kära läsare!
kan bara meddela om att de här schabraket var inte lite snyggt och kan inte hålla mig..beställer de imorgon:$
det här plus mina turkosa Jin stigbyglar..så underbart snyggt! ska bli ett tävlings schabrak! :D

Hannah-Julklapparna från mammas sida

firade ju jul med mammas sida igår och fick
3 tjöjor,bh,troser,ridstrumpor,3 par örhängen, veredus bakskydd och pengar så jag kan köpa framskydden själv
sen firar jag ju jul med pappas sida imorgon och då kommer jag bara få pengar till min moppe som jag måste köpa själv.

Agnes - God jul önskar jag & Vanillin!

Hoppas alla får en trevlig dag och får vad ni önskat :D!

Hannah- God Jul & Gott Nytt År

Nu är det äntligen Jul! Lisel får vila idag eftersom jag ska till mina kusiner redan vid 1 idag. Mina kusiner på mammas sida,mormor,morfar och alla kommer att komma dit blir riktigt mysigt!
 så ha en bra Jul för de ska jag ha!:D
 

Hannah- snygga lisel

Idag har jag haft Olivia med mig i stallet vilket har varit jätte bra hon knoppade Lisel medans jag fixade allt annat. Sen gick vi ut och jag tricktränade lite grann. Efter det gick vi in tog på sadeln och allt sen gick vi ut igen och jag red.
 
Vart ett dressyrpass i kylan och hon skulle självklart vara stel och tung.. Men gav inte upp utan fortsatt rida och red på  åttvålter och liknande då tillslut släppte hon och så otroligt fin hon blev svarade fram till handen och mjuk, vilade på steget otroligt arbetsvillig! :D
 
Tack till Olivia Westerlund som fotat,knoppat och hjälp mig istallet idag fast de är över 20- ute,underbart♥
//Hannah
 

Agnes - Ettan:D

Nu är det så att dom dagar i veckan jag hinner ska jag rida Elin Lundgrens fina unghäst Ettan. Känns super kul att Elin ger mig den chansen. En av mina drömmar är faktiskt att få hjälpa till att utbilda en unghäst men har känt att jag är alldeles för oerfaren. Men nu har jag ju faktiskt ridit i hela 10 år så känns som att jag är redo för det.
 
Var ju och red Ettan för någon vecka sedan och vart verkligen helt fäst. Hon är en otroligt fin häst och har ett stabilt psyke för att vara 3 år. Kommer rida henne lite nu under jullovet ska jag tro sen då Elin vill ha hjälp vilket kanske blir 1-2 gånger i veckan. Om jag ska rida henne snart får jag kanske be Elin fota så får ni se lite bilder :D
 
Lånade denna bilder från Elin´s Dv (http://dayviews.com/#!/Ceol/) som hon har fotat. Visst är hon fin :'D?
//Agnes
 

Agnes - Bloggtorka..

Har verkligen inget att blogga om just nu.. Varje dag är den andra lik. Vannis är pigg och glad som vanligt. Har börjat rida Passe lite nu igen. Red han idag och han flög åt höger och vänster och bjöd på några halvfula bocksprång. Mitt i allt kunde man stå i snödriver också, gamelmannen har allt mycket kvar att ge!
 
Idag har jag fotat Linnéa och hennes ponnyer Betty Boop och Rover. Vart riktigt kallt ute, -18 och mina stackars händer fick ta den största smällen som alltid då jag fotar. Bilderna vart helt ok med tanke på hur mycket jag skakade :D
 
Bjuder på några smakprov men resten får ni se på Linnéas blogg http://linneaaburman.blogg.se , dom kommer nog dyka upp imorgon någon gång så håll utkik:)
 
Bara erkänna att ni smälter då ni ser lilla shettisen Betty, hon är ju för söt:''D!
//Agnes

Hannah- Kallt!

Idag hade jag och Erica bestämt att vi skulle fara in till ridhuset och skönt var då de eftersom de var typ 22- ute riktigt kallt när man inte än van. Men vi markarbetade då lite idag iallafall och hade små bommar på klossarna där var 15 m mellan dom upphöjda bommarna vilket är 4-5 galoppsprång beror på vad man rider i för galopp.
 
Började att rida på 5 språng första gången gick de inte alls bra hon var så pigg så då tog jag i henne för mycket så de vart bara pannkaka. Men andra gången så satt jag och höll bara om allt jag kunde med benen och då gick hon riktigt bra faktiskt vi hade som 2 serier en på vardera långsida.
 
Sen i slutet skulle jag rida på 4 språng och då fick jag först rida på mellan 1an och 2an sen mellan 2an och 3an ta tillbaka och de var där då vart svårt men vi tränade på de så sista gången var de riktigt bra faktiskt!
 
 
Sen så red jag på det tredelade bettet idag.. de som hon är så otroligt stark på men gick endå ganska bra:)
 
Imorgon ska Olivia fota mig och Lisel och jag kan bara ge en ledtråd inför morgondagens bilder..Turkost
Bilder från idag foto Olivia Westerlund
charmig^ :')
 

Hannah- fina lisel

Började med att trickträna lite på banan idag och hon har verkligen börjat förstå vad jag menar nu riktigt roligt är ju de iallafall! 
 
Sen så red jag lite på banan och försökte bara få henne att slappna av och vila på steget krväde inte så jätte mycket av henne tog de ganska lugnt endå. Sen busade jag en snabbis i djupsnön i kanske 3 minuter de blir ju så jobbigt eftersom hon är dräktig.
 
Efter det så gick jag och Emma till hennes stall och jag fotade henne och Sweetie.
Bilderna från idag är fotade av Emma Jacobsson.
hoppas ni kommenterar bra nu :D
//Hannah

Hannah- barbackamys!

Nu har jag äntligen fårr jullov och helt okej betyg så allt känns så skönt!
For ut och skrittade barbacka ikväll hade ländtäcke så spännde de somvanligt riktigt skönt vart de att ha de över benen en riktigt mysig tur vart de, lite miljöträning för Lisel. Skrittade in till byn och de var massa lastbilar som levde om och massa sånt men hon skötte sig bara lite tjollrig.
 
Imorgon så ska Emma fota mig och Lisel och sen ska jag fota henne och hennes ponny Sweetie. blir nog en toppen dag sen på kvällen sover jag hos Olivia med Sorino :)
bjuder på en bild från i sommras då jag och Agnes red med varann :)
 

Hannah- Älskade häst

Idag har hovslagaren varit här och skott om Lisel, riktigt passande var de att han kom nu tycker jag! :D
 
Men iallafall dagens träning:
 
* Började med att trickträna på banan från marken och vi körde på samma trick som vanligt var nästan 2 veckor sen tror jag jag tricktränade sist vill inte tjata ut de dp tror jag hon inte tycker de är lika roligt, men hon skötte sig super bra oj så stolt jag är över henne, hon gjorde allt percis som jag ville hon har verkligen börjat fatta  de här nu :D
 
 
* Sen så gick jag in i stallet och tog på sadel och träns och red ett lättare dressyrpass på banan  hon har vilat i 2 dagar och de kändes jag har ju varit sjuk.. hon kändes inte genom riden alls och stel och stark men var envisare än henne och fick henne att slappna av och gå i ett riktigt fint tempo där hon vilade på steget.
 
Red på lite små volter hit och dit för att lura henne sen tränade jag lite vänster fattningar och de går bättre och bättre nu :) är så stolt över henne hon har gjort allt jätte bra idag! Världens finaste är vad hon är:')
 
Planeringen för resten av veckan ser ut så här:
 
♥Torsdag: Uteritt skritt och trav.
 
♥Fredag: Emma kommer och fotar oss så blir dressyr och trickträning på banan (har ingen skola)
 
♥Lördag: Ska in till ridhuset
 
♥Söndag: Blir nog ute ritt sen busa lite i snön och trava av henne på banan.
Nu ska jag ta och sova sista skoldagen imorgon + att jag får mina betyg 
//Hannah
 
 
 

Hannah- Svar

wihoo nu har jag fått min första kommentar med kritik roligt tycker jag!
Svar: Lisel är tung i handen och stark att rida så ställer henne först utåt sen leder jag över henne innåt och då kan de se ut så där att jag bara håller i inner, roligt att du vågade fråga och påpeka om min ridning bra att ni frågar om ni undrar över något!! :D
Kram H

Agnes - Uteritt med Linnéa!

Idag red jag ut med Linnéa(http://linneaaburman.blogg.se) och hennes ponny Rover. Vannis var helt tokig, verkligen helgalen.. Hon har tydligen glömt att det finns en gångart som heter skritt. Hon halverst hoppade fram. Sen då vi mötte Linnéa och Rover vart hon lugnare. Sen när vi skulle galoppera fick hon sina dampryck igen och sparkade bakut som en galning och hade ingen aning om vad ett lungt tempo var.
 
Sedan for vi och plumsade i snön. Oj vad Vannis tyckte det var kul. Sen så är det massor med skuggor av lyktstolpar som tokan hoppade över. Både jag och ponnyn har haft det super kul, tja mest Vannis. Kan inte ens räkna på mina fingrar hur många gånger hon hade två ben eller inga alls på marken. Det är verkligen kul att vara ute på äventyr med min älskling och trevlig sällskap :D!
 

Agnes - När man trodde att det inte kunde bli värre..

Hej bara vad läxor jag har.. Har gjort klart alla prov och det känns jätte skönt men nu så har jag fått 2 läxor att göra... Jag som inte trodde det kunde bli värre. Tycker så synd om min stackars ponny som vill komma ut och röra på sig varje dag! Ibland kan det gå 2 dagar innan jag har tid att fara ut och rida ordentligt:c
 
Red aldrig igår och pappa var gullig och fixade stallet åt mig. I förr går red jag och då for vi ut och busade i skogen. Hon älskar verkligen snö! Jag är verkligen taggad på jullovet, det kommer att komma en massa bilder sen ska även jag och Vannis tävla den 27dec i klubbmästerskapet på våran ridskola :D
 
 
 

önskelista 2012

har bara 2 saker på min önskelista och de är veredus carbon gel bakskydd sen massa pengar
1.
2.
ska ju köpa moppe snart så behöver pengar!! sen så ska jag skämma bort Lisel lite på mellandags rean hade jag tänkt!:D
//Hannah

Agnes - jag lever!!

jag lever ifalll ni ville veta! Har fullt upp med att plugga så har inte hunnit bloggar tyvärr. Efter jag gjort alla prov så kommer jag börja blogga som vanligt igen. Just nu bloggar jag från mobilen. Har laddat ner blogg.se appen :D

Så nu vet ni att jag fortfarande lever och kommer inte sluta blogga som många frågar på dv:)

Hannah- Bus i snön

Idag när jag kom till stallet var jag duktig och skrubbade hennes boxväggar så hon fick det rent och fint i boxen, kändes riktigt skönt faktiskt att få de bort gjort! sen när jag endå höll på skrubbade jag spolspiltan också :)
 
Sen red jag i kanske 30 minuter red på banan, mycke skritt men lite trav och galopp tränade mest på vänster fattningarna och de satt idag vart fel en gång annars var de klockrena fattningar känns jätte bra faktiskt att jag har börjat komma på de där, travade henne i en lugn trav där hon vilade på steget och gick en in låg form.
 
Sen fick hon busa och galoppera en snabbis i djupsnön oj vad hon tyckte att de var kul öronen frammåt och frustade men hon fick bara galoppera en vända för de blir ju lätt jobbigt då hon är dräktig.
 
sen skrittade jag av henne, Just nu känner jag mig sjuk har jätte ont i halsen och hostar så vi får se om jag rider imorgon!:(
 
//Hannah

Hannah-Uteritt

Igår sovde jag i stan och fotade Olivia och Agnes Wiksten. Red Olivias ponny Sorino lite de var så längesen jag red honom han har verkligen blivit fin den lilla c-ponnyn!
 
Sen idag skulle Olivia rida Maggan och jag Lisel men vart inte så istället red Sofie Johansson Maggan och jsg red Lisel. Riktigt snällt av henne att ställa upp och rida en av dom när de tjorvade sig med Olivia! :D
 
Vi for ut och skrittade och travade lite i ca 45 minuter dom skötte sig super och Maggan och Sofie passade jätte bra syntes att båda tyckte om varann och de var ju kul :)
 
Imorgon får vi se om jag rider eller inte eftersom de ska vara snöstorm sa dom.
Bjuder på några bilder på jag och Sorino.
HAHAHAHAHAH SUR-SORINO^
//Hannah

Hannah-Film från när Lisel är liten

Hej jag är inte död bara så ni vet, ska inte rid Lisel för än på lördag har haft riktigt fullt upp hela veckan!!
haft så mycke aktiviteter med skolan på kvällstid osv..
 
Men iaf så har jag fått låna en film av Lisels förra ägare från när Lisel är liten så ska kolla på den imorgon och bränna över de på en dvd sen lägga in i datorn och redigera ihop tänkte jag, blir spännande :D
//Hannah

Agnes - Svar på kommentar:)

Ja det hade vi kunnat göra om det var så att vi hade hästarna närmare varann.. Vi har dom 1-2 mil ifrån:( Men vi kanske kan filma om vi skrittar av dom i ridhuset och det inte när någon annan där eller om hannah rider Passe och jag Vannis eller att jag rider Lisel och Hannah Maggan:)
 
Tack så mycket:'D!

Hannah- Tappat sko

Nu har Lisel lycats tappa en baksko så hon fick vila idag. Var bara dit som snabbast och pussade på henne lite osv. Erica sa att hon skulle slå fast den så ikväll men nu ska Erica ta hand om henne tills på lördag då ska jag rida henne.Har så fullt upp i veckan vi har lucia tåg på torsdag kväll och jag ska vara lucia haha blir spännande de, sen har vi massa olika saker på skolan typ imorgon kväll har vi lucia cupen på kvällen såa ska dit sen sover jag hos kajsa imorgon och ja fullt upp hela tiden!
På lördag kommer Olivia så vi ska först rida ut på Maggan och Ville och sen ska jag rida Lisel lite.
 
Sen på Söndag ska vi göra Lisel riktigt fin, knoppa henne och allt sen ska vi ta massa fina bilder på henne så de blir roligt att få nya bilder på bara henne!
 
Sen så blir det nog lite bilder på när vi tricktränar, Har läst massa om trickträning och har massa nya planer om lite saker vi ska träna på. Vi får se hur det går :D
så otroligt söt hon är!
//H

Agnes - Älskade ponny♥

Har otroligt mycket i skolan just nu.. 5 prov jag ska försöka hinna göra innan tisdag i 5 olika ämnen.. Så kommer ha lite svårt att hinna med uppdateringen. Mina betyg går faktiskt före bloggen! Kom ganska sent till stallet idag pga. att jag skulle hinna plugga lite.
 
Mockade och fixade allt sedan tog jag in Vannis och borstade henne ordentligt. Sen gick vi på en super mysig promenad i kanske 10min. Efter det så tricktränade jag och gjorde massor med "ledarskapsövningar". Är helt paff faktiskt. Helt sjukt vilket band jag fått till min älskade frukt på så kort tid! Idag lärde hon sig spansk skritt och gick hela 10 steg. Sen började jag lära henne buga också. Det tyckte hon var lite läskigt till en början med i slutet var det inte många cemtimeter från att hon skulle gå ner helt!
 
Asså åhh kan inte förklara med ord hur himla glad jag är! Trodde faktiskt aldrig jag och Vannis skulle hitta varann lika bra som jag och Benji men jag tror, med lite träning och tid, att vi kommer få exakt lika bra kontakt om inte bättre. Hon är så himla fin. Tänkt vad lycklig jag är att just jag fick köpa henne. Världens bästa, mest personligaste ponny jag träffat är vad hon är♥
 

Hannah- Filmen

Idag när jag kom till stallet så kollade jag Lisels skor men en sömm hade gått av så Erica fick komma ut i stallet och sätta dit en ny, men sen for jag ut och skrittade barbacka efter vägen hon var pigg som vanligt så en kortare sträcka fick hon trava lite. 
 
Hade pannlampa idag och ibörjan vart hon bara rädd och tyckte att de var konstigt att de var ljust just framför henne men sen vart hon vart hon van och de var ganska kul för lyste jag till höger gick hon till höger hon höljde ljuset haha:D
 
Men nu kommer filmen från igår som jag lovade :)
 

Hannah- Hoppning

For till stallet idag efter jag kommit hem från lucia showen som var på ridhuset i stan. Började med att ta in hästarna för som skulle få sin middag sen kom Erica och vi for ut och red Maggan och Ville. Jag red Maggan.
Det var riktigt djup snö på vissa ställen var just åvan för knäna på dom och dom är ju rätt stora som hästarna.
 
Sen lastade jag Lisel och vi for in till kdrf för att hoppträna lite skulle rida för Erica. Så bon byggde fram jag fick rida övningen som dom red på lotta kursen dag 1 när de var lite markarbete och bågar och sen skulle man hoppa snea hinder på ett rakt spår, Och hoppa snea hinder på ett rakt spår gick faktiskt riktigt bra inga problem alls :D
 
Dock så känner man att hon är dräktig för när jag rider på frammåt svarar hon inte på samma sätt känns att hon är tröttare så blir lätt en mindre galopp nu men hon är ju dräktig så kräver inget annat heller!
tränade lite förvänd galopp och de gick faktiskt bra hon gjorde inte massa galoppombyten :D
Sen höjde vi hindret i mitten då hoppade jag de på volt de var kanske 90 cm.  Det är nog en maxhöjd för henne hon just nu kommer hinna hoppa henne nån gång till men blir ju mest markarbete med hinder på typ 70 men hon är ju dräktig och inget får hända med fölet så bäst att vara försiktig :)
Imorgon ska jag ut och skritta henne och de kommer även film imorgon med!

Agnes - Fullt upp!

Idag for jag till stallet vid 2 tiden. Hann rida medans det var någolunda ljust. Var dock hopplöst då jag inte har några snösulor på henne och nu då vi har typ -1 så är det klibbsnö.. Usch så irriterad jag vart på dom jäkla snöstyltorna.. Höll igång och travade/galopperade mest så hon inte fick lika mycket snö under tassarna!
 
Efter middan for jag till Elin och red henne två hästar Pajsen och Ettan. Började med att rida Pajsen. Har är en travare på 16 år. Han var verkligen super fin. Kunde inte tro att man satt på en travare. Red mycket volter, ökade och minskade mest bara för att känna hur han var. Var ju första gången jag red han. Är nästan lite kär. Han var verkligen hur fin som helst!
 
Sen red jag Ettan, hon är en unghäst på 3 år. Hon har vilat i 2-3 veckor pga att hon varit svullen i benet så hon var verkligen pigg idag. Men otroligt lungt psyke för att vara så pass ung. Hon jobbade på super bra i skritten. Till en början var det verkligen 100% häst i handen men efter ett tag vart det mindre och mindre i handen. Travade lite också. Ställde inga krav i traven. Det enda jag gjorde vart att ställa henne lite i hörnen. Det kommer nog bli en toppen fin häst de där!
 
Tack så mycket Elin för att jag fick komma, gör gärna om det:D!!
 
Vannis får stå för bilden idag:)
 
 

Agnes - Mysbilderna♥

Min snygging:')

Agnes - barbacka bus:D

Har inte så mycket att skriva om. Som ni vet så fotade ju Ida mig och Vannis idag. Först fotade vi lite mysbilder. Sen så tränsade jag och red till ängen där jag skulle rida. Hon var super pigg. Ställde väl inte så mycket krav utan busade mest runt bara.
Red i kanske 30min. Vart mest trav. Lät henne även få galoppera av sig ordentligt en gång:D
 
Nu får ni en massa bilder så jag hoppas ni kommenterar bra nuu!
 
 
Mysbilerna får ni imorgon eller senare ikväll. Just nu är Jennifer här och vi ska sätta oss och droga One Direction. Så då vet alla vad vårt liv består av:D

Hannah- Julmys

Idag förtjänade Lisel en vilodag men hon fick bli lita fotad och ompysslad endå så min bonus pappa Leif var jätte snäll och fotade lite. Har även fått ha hans kamera i helgen och den är verkligen bättre än mig han har en Nikon D7000 och den är så sjukt bra, helt klart en kamera jag skulle vilja ha!
 
Imorgon ska jag nog in och hoppa lite för Erica :)
 
Foto: Leif
Kamera : Nikon D700
//Hannah
 

Agnes - Mot stallet:D

Nu ska jag fara till stallet. Har fixat fotograf så ni får vara berädd på en massa bilder senare idag. Ska inte ha något speciellt "tema" utan mest bara rida lite dressyr och busa i snön. Men som sagt håll utkik efter bilder och kanske någon film:D
 
Min finaste♥

Hannah- Barbacka

Eftersom jag red lite förhårt igår blev de att fara ut barbacka och bara mysa lite, Dock fick hon något ryck och låtsades vara rädd för massa saker menmen hon är ju som hon är den litta tösen.
 
Sen så har hon fått en grimma med små tomtar på haha hon vart verkligen jätte söt i den :')
Imorgon ska jag bli lite fotad lite mysbilder men ska inte rida något pass typ bara ta lite fins bilder :D

Agnes - Tjursto!

Idag har jag bara haft två lektioner på hela dagen och sen fick jag ta 2bussen hem istället för 4 bussen. Det var ju skönt att få komma till stallet lite tidigare än vanligt! Började som vanligt med att mocka och fixa allt sånt.
 
Bestämde mig för att rida lite lättare dressyr på gården idag då jag inte hade så mycket tid på mig. Hon var riktigt tjurig idag. Lite stosparkar här och där till en början. Efter ett tag skärpte hon sig och då gick det betydligt bättre:D
 

Hannah- tjurig

Idag (Igår eftersom klockan är över 00.00) red jag på lägdan brevid ridbanan började trava igång lite och red lite på en åtta för att lösgöra henne och lite serpentiner  och sånt. Men så stel hon var..
 
Fortsatt rida och de blev inte bättre höll om så mycke jag orkade.. sen började hon tjafsa, ja vi var inte vänner idag kan jag säga! sen vart de de här med vänster galoppen hon blir så stressad och tokig och sen kan hon inte göra halt från trav utan att kaste upp huvet så de har jag tränat mycke på idag och hon lyssnad emyckte bättre på de i slutet.
 
Red verkligen ihop henne och körde alla mina knep och efter 1 timme och 20 minuters ridning vart hon fin!
då red jag igenom programmet och skulle skritta av sen då började hon takta och bli trippig så jag fick göra volter tillbaka mitt i programmet för att lugna henne.. kan programmet nu iaf men felet är att jag inte klarar av att rida lisel hela programmet, hon är så svår tycker jag verkligen inte en lättriden häst och hon är ju så stark.
 
När jag väl äntligen fick rätt galopp flyger hon iväg som en kanon kula och blir helt galen.. gaaaaaah så mycke att träna på just nu..:/
Men imorgon ska hon ut och skritta och travas lite i ca 40 min. red henne totalt 1 timma och 40 min för att hon skulle gå bra idag..
 
 Red igenom programmet en sista gång och de gick ganska bra men då var hon så trött att hon var avslappnad tror jag.

Agnes - Till Erica

I helgen fotade jag dom andra grupperna som red och Erica ville att jag skulle lägga upp bilderna så hon kan spara dom:)
Hästen heter Magic Destiny och är även till salu!
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=669276
 

Agnes - Vinterbus!

Idag så har vi haft prao. Jag praoade på Inter Flora. Det var jätte roligt och dom var super trevliga:D Då jag kom hem så åt jag middag sen for jag direkt till stallet. Jag mockade och fixade allt sånt sen tog jag in Vannis.
 
Är så skönt att kunna rida vars som helst nu då snön kommit. Dock är det lite väl mycket snödriver som täcker alla "ingångar" till mina skogsvägar.. Hon var jätte pigg idag och tyckte det var super kul att få rida ut i snön för första gången. Vi har ju bara ridit i ridhuset!
 
Vi for på en äng och jag lät henne springa av sig ordentligt. Hon tyckte det var jätte kul och sen då jag skrittade av henne så gick hon med huvudet nere i snön, tokfia:')
 
 

Hannah- Ridhuset

Blev att åka in på ridhuset idag verkligen skönt hade inte längtat att rida i kylan! Men vart ett lite snabbare pass idag eftersom vi inte hade mer än 35 minuter på oss innan lektionen skulle börja. Men började men att trava henne lite och kändes direkt att Erica red henne igår hon är verkligen mjuk i kroppen efter det önskar jag nån gång blir lika bra som henne!
 
Men såg till att hon svarade frammåt och tillbaka sen började jag galoppera lite tränade på vänsterfattningarna, ska börja rida henne mer i vänster nu, har ridit mer i höger varv kan jag erkänna och de är inte bra för henne eftersom hon varit lite svarare i vänster är de ju viktigt att jag rider mycke i vänster och tränar på de, men de går alltid så bra i höger men de ska ju inta alltid gå bra lika bra att jag tränar upp vänstern så de  inte är några problem alls.
 
Men fick massa bra tips av Erica om hur jag ska göra, och shit vilken fart Lisel hade idag hon har inte varit så  här på flera månader hon var som en kanon han fick typ nåt ryck då jag fattade galopp och bara for iväg nästan riktigt full fart var de på henne. Men imorgon ska jag ut i kylan!
 

Agnes - Allt annat än en dans på rosor..

Livet är verkligen allt annat än en dans på rosor.. Ni som känner mig vet ju att alla djur som är runt omkring mig är det som betyder absolut allra mest för mig. Igår dog Elvis, mammas killes hund. Han var frisk och glad på sina 7 år. Sen så vet vi inte vad som hände. Troligast magomvridning så han dog. Har gråtit tills jag inte kunnat andas. Känns verkligen så hemskt. Han är var så speciell på alla tänktbara sätt. Någon av de underbaraste hundar jag träffat. Fäste mig vid han direkt jag träffade han så känns.
 
Minns första gången jag var ute och gick med han. Efter 10minuter så la han sig ner i snön och vägrade ställa sig upp så jag fick dra han hela vägen tillbaka för han tvärvägrade gå. Kommer alltid minnas då han ville att man skulle klappa han då han la upp tassen på ens ben och gnydde och tittade oskyldigt åt andra hållet. Kommer aldrig glöma han och hans små bus.
 
Tack för den här tiden Elvis. Sov gott, jag älskar dig♥
 
Ta vara på varje dag med dina djur som om det vore den sista, du vet aldrig när det är över..
 
 

Agnes - Bilderna:)

Alla bilderna är fotade av Hannah Mattsson(som jag delar bloggen med) :D
 
Och sen lyckades Hannah få med då jag och Vannis provade en ny sorts.. hoppteknik..
Som tur gick det bra men Vannis. Hon landade på mitt ben så jag har lite ont och nått blåmärke men annars så. Är ju ingen smärtfri sport vi håller på med!
 
Nu hoppas jag verkligen att ni ser till å kommentera bra så jag blir glá:D

Agnes - Lottakurs!

Ojoj förlåt att jag inte bloggat! Har inte haft något internet hos mamma och ingen dator hos pappa. Men nuså är jag på gång igen och taggad till tusen. Ska försöka satsa på bloggen  till 110%!
 
Nu i helgen har jag ju varit på Lottakursen. Det gick super bra förutom att jag red som en kratta:$
 
Dag 1: Det var mest markarbete. Vi hoppade ganska mycket ändå men. Vi hade en linje med 3 hinder och vi skulle göra en volt framför hindret och ha rätt galopp osv. Gick väl sådär. Vannis var suuuper pigg och tyckte det var otroligt onödigt med volter framför hindret! Men gick super bra. Sen hoppade vi en liten bana och hon var så jääädra pigg, helt sjukt. Vi skulle hoppa en oxer sen en ganska snäv sväng till ett räcke och jag hade typ noll kontroll så jag svängde in i hinderstödet på räcket för att få henne stanna:$ Förlåt vannis♥ Annars gick dag 1 suuuper bra. Är så nöjd över ponnyn!
 
Dag 2: Då var det banhoppning. Hade en lika pigg ponny den dagen med. Vi hoppade först två bommar sedan en oxer direkt efter det. Det gick super bra och vi slog även vårt höjdrekord och jag dog lite smått. 115 är riktigt högt om ni frågar mig... Sen hoppade vi lite olika linjer. Jag hoppade inte kombinationen för det blir så fel med avstånden. Jag red med storhästar och dom har ju lite, bara lite större steg än lillan. Vi gick omkull också. Hon var så pigg så hon hade benen åt alla håll och kanter så på ett hinder råkade jag släppa av henne för tidigt så hon fick bommen mellan frambenen. Men det gick bra med oss båda som tur var. Efter det skräpte hon sig ordentligt och vi hoppade en liten bana på kanske 1m. Gick jätte bra, hon hoppade allt jag styrde på även fast jag red som jag red, älskar ponnyn så sjukt mycket♥
 
Är så nöjd över helgen. Jag ber om ursäkt för att det vart ett otroligt rörigt inlägg men hoppas ni fattar något :D
 
Liten sneakpeak på en bild, kommer en massa bilder imorrn så håll utkik :D
 
 
 
 

Hannah- svar

1, Ja gg schabraket finns kvar.
2.de är storlek Full på alla :)
 

Hannah-bloppis

säljer några schabrak om ni hitter något ni vill ha får ni kommentera ALLT är i storlek full
1. Glen Gordon schabrak 350:-  500 ny pris 
2.Ett rött schabrak kommer inte ihåg märket just nu inte mycke använt 250:-
röda benlindor finns att köpa till för 150 kr.
3.Ett marinblått schabrak som jag använt 5 ggr. en huva medföljer ej agria huvan utan den till vänster. 250:-
 
 

Hannah-Sadeln är tillbaka

Nu har äntligen Lisels hoppsadel kommit tillbaka från lagningen i london. De är nog den skönaste sadeln jag suttit i tycker verkligen om den sadeln den heter Cliff Barnsby. och tillverkas i England
//Hannah

Hannah-kallt

Vaknade ju hos Angelina imorse då lastade vi Pajero och drog till ridhuset och började hjälpa till att bygga fram. Sen så har jag varit där på kdrf till 1 idag sen åkte jag med Erica hem till stallet och red Lisel på ängen till vänster om ridbanan.
 
Började med att trava henne lite och ställa och lite lite på sen åtta och red med mycke inner skänkel mot yttertygel. Sen travade jag lite hit och dit och tog även nån kort galopp. sen fick hon skritta ett tag sen red jag ihop henne ordentligt och efter de släppte hon bettet och vart verkligen jätte mjuk och avslappnad kan verkligen rida hur länge som helst när man ridit så hon är så mjuk :)
 
travade sen på ganska små volter och hon skulle trava i ett lugnt tempo och hon var så sjukt fin då :'D
Foto:Agnes Zedig (som jag delar bloggen med)
//Hannah

Hannah- välkommen vinter!

Idag har de nästan varit snöstorm typ 11 grader kallt och massa snö och de blåste hur kallat som helst! Men så envis som jag är så red jag Lisel endå. Så fruktansvärt kallt de var ute glömde långkalsonger så hade bara ett par ridbyxor på mig usch så kallt det var..
 
Men red iallafall på ängen brevid ridbanan alltså den till höger om ridbanan för där var de mest snö så skulle vara mjukast underlag där. Hon var riktigt stel och lite rädd för allt eftersom de blåste så mycket! men red inte nå länge kanske 30 min jag höll verkligen på att frysa ihjäl! :(
 
Sen har jag varit på träningen för Lotta Sjöberg (fd Schultz) från halv 1 till 5 sen åkte jag med Jennie hem och hjälpte henne att ta in hennes hästar och lite sånt sen fick jag skjuts hem.
Ikväll sover jag hos Angelina (http://norrlandsryttare.blogg.se) och åker sen med henne och fotar när hon hoppar för Lotta imorgon då är de banhoppning. Efter det ska nog Angelina fota mig och Lisel om de inte blåser för mycket ute! :)
Bilder från idag foto Mye Nordlund
//Hannah