slide show

Agnes - Tävlingsbilder Del 3 + Film;D

Alla bilder fotade av: Angelina(http://norrlandsryttare.blogg.se/) & Tove(http://sommarponnyer.blogg.se/)
 
Nu hoppas jag verkligen ni kommenterar bra!
 
//Agnes
 

Agnes - Hem ljuva hem♥

Nu har vannis farit hem igen. Kommer sakna henne lite faktiskt. Hon var en riktigt mysig ponny att ha. Men äntligen är Benji hemma. Har saknar han.. Passe vart riktigt lycklig över att få tillbaka sin kompis!
 
Vet inte om jag ska fara & rida han en sväng. Eller om han kanske ska få vila. Han har ju vilat nog hos Angelina. Vart riden 1dag tror jag x) Ikväll kommer iallafall Linnéa & ska sova här. Så tror jag ska fara en sväng till stallet nu innan hon kommer.
 
Min allra finaste..♥
 
 
 

Agnes - Orkar verkligen inte..

Just nu är allt helt upp & ner, ner & upp... Ska försöka uppdatera så gott det går! Idag red jag ut iallfall. Red med Linnéa & hennes mamma. Vi red över några skoterbroar som Vannis var jätte rädd för. Men fick henne över utan att dö iaf x)!
 
Det var ganska kvavt ute. Men Vannis var riktig pigg ändå. Hon tyckte det var kul att få lite sällskap tror jag. På Fredag far hon hem.. Kommer sakna henne sjukt mycket men ska bli skönt att äntligen få hem Benji♥
 
 
//Agnes

Hannah-Rid historian

några av mina läsare ville att jag skulle lägga upp bilder och skriva om alla mina sköthästar jag haft, så tänkta göra det lita snabbt.
 
Jag började på ridskola när jag var 5 år skulle fylla 6. Tycker verkligen de var bästa dagen på veckan minns att de var tisdagar som jag red på var super lycklig. fortsatt rida och var med i klubbtävlingar och sen när jag vart 9 år började jag rida en gammal travare som hette Mr.Big (Biggen). ett benrangel utan muskler va vad han var. Även fast jag bara var 9 år lyckades jag få bättre med muskler på honom och få upp hullet.
 
Sen stod en häst som hette Gunde ägs av cissi eldborn. Som jag red lite då och då också. Han var 1,72 om jag minns rätt. riktigt fin var han men red honom en kortare tid bara för att hjälpa cissi red biggen också.
 
Sen tog Evelina hem sin ponny  Deloitte N.Touche.(Looydn) så jag började rida honom fast red biggen med. Looydn är en maxad D-ponny en fux, Hoppar hur fint som helst.
Har aldrig ramlat av när jag hoppat förutom när jag hoppade honom första gången och vi hoppade 90 cm om jag minns rätt och jag var 10 år och vart efter i språnget, Men gick bra gick bra jag landade före honom och han landade över mig men trampade inte på mig som tur var!
Lärde mig mycket av den ponnyn men sen såldes han. Då red jag bara Biggen ett tag. 
 
Sen.. "övergav" jag biggen och började rida Jennie Grönlunds ponny Munsboro Bernie. For och provred honom och vart helt kär. han hoppade hur bra som helst och full fart! så började rida honom och lärde mig verkligen mycket  av Jennie. Bernie var en snygg D-ponny valack som var väldigt taggad, men lärde mig mycket av honom. Fick även ta med mig han på ett ridläger som verkligen var kul! sen såldes han och jag var verkligen ledsen minns jag, men vart jätte bra vän med hans nya ägare så fick fara och hälsa på honom endå :)
 
Men då fick jag börja rida Jennies mammas häst Matador (Mattan) . En  brun storhäst som var 1,60 i mkh. En riktigt trevlig herre. världens snällaste häst! så himla glad och söt han var. Dock lite tjurig i hoppningen för han tyckte nog inte de var lika kul längre. Jag tävlade honom i klubbmästerskapet och vi vägrade ut oss.. och tävlade honom sen 5 månader senare på våran träningstävling och fick ett stopp på sista hindret med vart endå 2a, oj var nöjd jag var! tränade även för Erica Sjöström och de gick jätte bra tyckte jag.
Men... han såldes han med efter ett år, men han har nog de bra där han är nu :)
 
Då red jag Jennies andra häst Bonmahon Skylark (Sally) ett tag. Men hon hade mycket mugg under den sommar perioden då red jag henne inte så mycket. Men de var iaf en stor brun häst på 1,74 kanske? men som sagt så är jag tacksam till jennie och hennes familj som ställt upp så mycket för mig!
 
Men då började jag rida Angelina Öhlins ponny Beauty for bell(Bella) en mörkbrun D-ponny. otroligt charmig och jag avr ju inte så bra på att rida förra året.. och hon var ju 6 år då tror jag. Men vi hade våra bra stunder hon var rätt tjurig när man red ut men endå så fin! sen såldes hon och de var inte lika hemskt han bara rida henne nån månad och red henne inte så ofta men är endå tacksam till Agnelina!!
 
Sen började jag rida en D-ponny fux,valack som heter Jeltsin(Jalle). En pigg ganska tunn ponny. som jag bara red dressyr och red ut på hoppade honom inget för de gjorde hans ägare. och de är ju hoppa jag tycker är kul och är ju hoppryttare inte nån dressyrmupp! för jeltsin står i samma stall som lisel men han har en annan ägare.
 
så slutade rida honom och hittade stjärnan Lisel. Ett skimmel sto på 1,70 som tävlar svårklass hoppning och är en riktig stjärna! första gången jag red henne red jag och Erica (hennes ägare) ut och vart heeeelt kär i Lisel. Hon var den finaste hästen jag ridit! fick rida henne igen på banan och vilken dröm hon är att rida!
började rida henne den 22 mars 2012. och hon har jag lärt mig rida ordentligt på hon är så himla svår!
fick hoppa henne och de var så svårt hon måste komma rätt så jag måste bestämma mig om jag ska rida på eller vänta in eller ja. hon väntar tills jag tycker av henne innan hon hoppar. Och måste hålla bra stöd i tygeln men får inte ta i henne och hålla om med benen. sjukt svårt när man inte är van.. men nu sitter de!
går super bra att hoppa henne nu och har tävlat henne lokalt och de gick superbra! Lisel är min drömhäst som förhoppningsvis blir min egen när jag flyttar till piteå.
 
Sen rider jag även Ericas andra 2 hästar nån gång då och då när hon har lite tid dom heter
Magic Destiny(Maggan) och Costa va Deville (Ville) 2 riktigt fina  välridna hästar som är riktiga hoppare!
 
Nu kommer bilder på alla börjar från början.
först kommer bilder på Mr.Big
när jag var och hälsade på honom förra året^
sen bilder på Deloitte N.Touche.
Sen på Gunde
Sen på Munsboro Bernie
sen på Matador
Sen på Bonmahon Skylark
Sen på Beauty for Bell
Sen på Jeltsin
och sen Lisel
 
 nån bild på Magic Destiny
 
 
                                         
och Sedan Costa va Deville
 
 
 

Agnes - Mysig barbacka tur♥

Igår for jag ut & skrittade Vannis lite. Travade lite också. Bestämde mig för att prova rida barbacka. Hon är så tjock så det var väldigt bekvämt haha! Red inte alls länge, bara en 15-20min. Hon var riktigt pigg & tyckte att vi skullle galoppera, tokan xD
 
Idag tror jag att jag ska rida dressyr eller något sånt. Hannah ska kanske komma & fota men vi får väl se. Det var inge vidare bra fotoväder ute:/
 
Nu ska ni få en liten bildbomb från då jag red dressyr i Torsdags & en film.
 
 
 
 
 
 
 

Agnes - Tävlingsbilder Del 2

Alla bilder fotade av: Victoria Wirth (http://vicwir.blogg.se/)
 
 
//Agnes
 

Agnes - Tävlingsbilder Del 1

Jag kommer lägga upp alla bilder eftersom. Är ganska många olika personer som fotat så bli olika delar:D
Alla bilder fotade av: Ida Hammernes (http://minnenavaprilhimlen.blogg.se/:)
 
Glöm nu inte att kommentera!
 
//Agnes
 
 
 
 
 

Agnes - Åska..

Idag vaknade jag klockan 4 på morgonen av att det åskade & spöregnade. Tillslut vid halv 5 blev jag tvungen att fara & ta in hästarna så jag gjorde det. Sen for jag hem & la mig igen. Typiskt nog slutade det regna xD
 
Sen idag har det varit skitväder hela dagen enda tills nu. Så jag har varit i Piteå på Piteå Äventyrsbad idag. Var faktiskt riktigt skoj. Har inte gjort något hästrelaterat idag utom släppt in dom. Så nu ska jag bege mig till stallet mocka & fixa allt sånt småfix sen tror jag att jag ska ut & skritta Vannis. Tänkte även fota henne i hagen. Vill ni ha bilder sen då jag kommer hem:)?
 
Vill även tacka Michelle för den sjukt snygga headern hon fixat till oss, den blev super snygg:D
Kan passa på att säga att det kommer ett inlägg med tävlingsbilder ikväll!
 
 
//Agnes

Hannah- Varför så snäll?

Idag när jag skulle hämta Lisel ur hagen stod hon och väntade på mig och var jätte glad och mysig när jag kom. Hon brukar vara glad men inte mysig. Tog in henne och borstade upp henne ordentligt. Gud så ren och fin hon avr hon blänkte verkligen :D
 
Sen när jag skulle hoppa upp stod hon helt stilla rörde sig inte ur fläcken för än jag sa till henen att gå frammåt.
Då vart jag evrkligen stolt över henne! Red dessutom barbacka på henne idag med så kastade mig ju över som, ja ni fattar.. när jag just hade börjar rida henne gick hon iväg så fort man satte foten i stigbygeln, men de har jag lärt av henne tycker de är störande när hästar nästan travar i väg när man ska hoppa upp!
 
Men iallafall så skrittade jag bara henne idag också. Till vecan kan hon nog börja ridas som vanligt igen. Nu när svullnaden är helt borta! :)
//Hannah

Agnes - Tävlingsresultat, Vindelns Ridklubb

Nu har jag nästan just kommit hem från Vindeln. Jag & Vannis sov hos Angelina ikväll. Vi for vid klockan 6 på morgonen. Gick väldigt snabbt att köra dit! När vi kom dit gick jag banan sen började jag rida fram.
 
Framhoppning, LD: Hon var riktig fin faktiskt. Det är verkligen sådan skillnad på henne & Benji så det är inte klokt! Hoppade fram 2 gånger på lilla sen 2 gånger på räcket & sen 2 gånger på oxern. På oxern första gången fick vi ett litet roligt hopp första gången.. Hehe..
 
Väl inte på banan tände hon till riktigt ordentligt! Mot första hindret red jag skitkasst & hade det varit Benji hade det HELTKLART blivit en vägran. Men vart ett litet grodhopp istället. Efter det skärpte jag mig & allt flöt på bra. Var bedömning A(tro jag.. Det är som clearround fast med omhoppning men inte på tid) & jag var felfri i hela grunden & omhoppning. Sen vart det ärevarv för alla som var felfria. Vannis vart super taggad, fick hålla henne riktigt ordentligt x)!
 
Framhoppning, LC: Hon var super fin här också. Inga grodhopp denna gång & red så rakt på hindrerna som möjligt. Vannis har lite lätt att "slänga" sig så hon hoppar väldigt snett så det gäller att rida till tusen!
 
Den här klassen gick riktigt bra också. Dock vart det ett skitpet i grunden på fjärde hindret. Men det var mycket mitt fel också eftersom hon vart för lång. Sen blir Vannis väldigt nonchalant när det är så lågt. Men herregud en liten rivning är ju INGET jämfört med hur det brukar gå! Är så jäkla nöjd över dagens tävling:'D
 
Tror faktiskt jag ska sno Vannis så Angelina inte kan ta tillbaka henne! Kan säga att jag har aldrig träffat en sådan ärligt ponny på länge. Hon är så jädrans fin. Kan fortfarande inte fatta att jag får rida en sån underbar häst som Vannis, tack Angelina♥
 
Har inga bilder ännu men det kommer MASSOOR med bilder & en film imorgon så håll ut:D!
 
//Agnes
 
 
 

Hannah-Vila

Lisel fick en vilodag idag. behövdes inte för hon har ju vilat nästan hela veckan. Men skulle inte hinna rida för jag skulle fota Mye och Galliano.
 
Tog in och borstade upp henne så hon vart ren och fin. Lite nh träning i hagen sen vilket uppskattades. Imorgon blir de uteritt men ska bara skritta. Svullnaden är iallafall helt borta nu! :D
bjuder på några gammla bilder,
//Hannah
 

Hannah-svullnaden är borta

for till stallet imorse och släppte ut hästarna.Kännde på Lisels ben och svullnaden är helt borta nu! :D
känns verkligen jätte bra att hon är som vanligt igen. For sedan ut och red henne barbacka men skrittade bara. Vill inte råka reta upp de så de blir svullet igen. Hon ska bara skrittas hela helgen, för vill inte att de ska bli svullet igen.
Men tror somsagt att de är bra att jag skrittar på hårt underlag för senorna så blir att skritta på assfallten. Men snart är vi tillbaka igen och hon går att rida som vanligt. Sen satt jag med henne i hagen och myste hon har blivit så himla mysig med mig nu, hon satt och slickade på mina ben, haha hon är ju för söt tränade även lite nh. 
// Hannah :)

Agnes - Första dressyr passet

Ja nu sitter jag här klockan 1 på natten & bloggar. Har haft en fullpackad dag. "Igår" vid klockan 11 så skjutsade mamma mig till Björkhammar vars Linnéa bor. Tog in Rover & for ut i skogen. Han var jätte lat, thihi. Men red i ostviksskogen & galopperade mest. Försökte ha han i form mestadels av tiden så han får bygga lite muskler. Efter ett tag vart hans super fin!
 
Sen cyklade jag hem & åt lite lunch. Direkt efter det for jag & red Vannis. Då jag ´stod & fixade Vannis fick jag ett sms av Angelina: Du vet väl att du har dina ridgrejer hos mig(hjälm, ridskor/chaps). Klantskalle som jag är så glömde jag ju dom såklart.. Så fick låna Klaras hjälm & fick tyvärr rida i vanliga tennis skor..
 
Väl uppe på banan började jag jobba henne direkt. Hon var verkligen spänd & stretade emot & ville inte alls. efter ett tag gav hon upp & vart jätte fin! Är ju tredje gången jag rider henne & första gången jag rider henne utan att Angelina är med & hjälper mig. Tränade mycket på att öka & minska så hon skulle lyssna på mig. Hon var verkligen super fin & mot slutade kunde jag göra halt från galopp & från halt till galopp. Igår var en sån här gång då allt bara stämde! Red hem med ett stort brett leende på läpparna:D
 
Mamma fotade så ni får en liten sneakpeak nu, mer bilder får ni imorgon:D!
//Agnes
 
 

Hannah- Mystur barbacka

For ut på en skrittrunda barbacka med Lisel idag. Hon har ju vilat sen i söndags så hon borde varit piggare men helt okej faktiskt. Lindade även benen eftersom hon varit svullen så lindade jag benen och skrittade på assfallt hårt och bra för mjuka senor. Tänkte även berätta att jag har tänkt beställla hem de här snygga schabraket från scapa sports.
 

Agnes -fullt upp!

Idag kommer jag verkligen ha fullt upp. Ska försöka hinna blogga ikväll. Ska nämligen fara & rida Rover nu sen efter det ska jag rida Passe. Sen har jag sparat det bästa tills sist & ska rida Vannis:D!

Har varit & släppt ut hästarna vid 8 imorse. Båda vart nog glada att få komma ut. Idag ska jag även bygga upp en "beteshage" till Vannis så hon ska få beta lite.

Men som sagt ska jag försöka blogga ikväll annars får jag blogga imorgon!

 

Bjuder på två bilde som jag fotade på Vannis igår:')

//Agnes


Agnes - Vanillin♥

Idag har jag ju hopptränat Vannis. Gick super bra, över förväntan faktiskt. Är ju bara andra gången jag rider henne så är inte lärt mig hur jag ska rida henne. Det blev några riktigt "fina" hopp också. Jag är ju van vid Benji som kryper så nära hindrerna som möjligt men Vannis hon är så hoppglad så hon hoppar av ganska stort ibland & då hängde jag int med alls!

Hoppade en liten bana på 3 hinder. En oxer & två räcken. Hon är verkligen en räser ponny & en väldigt svårriden sån, men det tycker jag bara är kul. Hon flög verkligen över allt utan att tveka. I början var jag lite "skeptiskt" då jag är van vid att vägra men efter ett tag släppte det helt & vi hoppade banan på 90-95 utan några problem:D!
 
Angelina var snäll & fotade så här får ni några bilder. Tänkt nu på att det är andra gången jag rider henne & första gången jag hoppar "ordentligt" så det ser inte 100% perfekt ut, men jag är som sagt så nöjd man kan bli!
//Agnes
 
 
 
 
 

Hannah-friskare

Erica släppte ut hästarna idag och hon sa att Lisel var mycke bättre i benet nu så kan förmodligen skritta henne imorgon. Så skönt att de bara var något tillfälligt som hon hade gjort i boxen. Ska iallafall till henne ikväll och pussa lite på henne. Sen ska jag hjälpa Erica med hennes träningar hon har på gården ikväll :)
 

Agnes - Spännande spännande..

Nu ska jag börja bege mig mot stallet. Ska packa ihop alla grejer som följer med Benji. Om ni inte fattat det ska ju Vannis komma hit idag & stå hos mig ett tag så jag få lära känna hon ordentligt men Angelina har ju en liten shettis som inte kan stå själv så Benji ska få stå hos Angelina tills vi byter tillbaka. Kommer sakna Benji..♥
 
Ska få hoppträna Vannis idag. Är riktig taggad men lite nervös också. Vet inte varför men är vara det helt enkelt! Men nu ska jag sluta dega framför dator & bege mig mot stallet. Ska bygga upp hagen till Vannis sen ska jag mocka & städa stallet lite. Prinsessan måste få det fint vetni!
 
 
//Agnes

Agnes - förlåt!

Hade inte tid att blogga igår. Eller dan före de. Men aja vi tar allt lite kortfattat nu.
 
I Söndags så red jag bara lite lungt på Lägdan. Han var jätte lugn & jag red i kanske 10 minuter bara lösgörande övningar. Han var ganska slut från tävlingen.
 
Igår fick Benji en välförtjänt vilodag. Red ett dressyrpass på ängen med Passe istället. Det var rodeo mestadels av tiden.. Menmen. Rebecka var gullig & fotade så bjuder på lite bilder. Det var ganska så mörkt ute så var så svårt att fota men vissa bilder vart bra. Ska be någon fota & filma oss någon dag då det är fint väder. 
 
Idag har jag ridit ut med Linnéa. Benji var så lugn & fin. Han har verkligen börjat bli super lugn nu. Han har  blivit gammal:'D Vi red i kanske 1timme. Super roligt var det med lite sällskap. Benji tror jag också tyckte det var kul att Rover hängde med.
 
Nu i veckan Onsdag-söndag ska jag ta hand om Rover åt Linnéa. Ska bli spännade. Sen så ska jag ju tävla med Vannis på lördag & imorgon kommer hon hit! Gud så spännade. Längtar verkligen.
 
Bjuder på en bild på mig & Passe från igår:)
 
//Agnes
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hannah- Lisel är ingen ponny!

vissa har undrat om Lisel är maxad D-ponny och hur hög hon är osv. Men Lisel är inte ponny hon är stor häst på 1.70 cm långt ifrån ponny! :)
//HannahHannah- fortfarande svullen

Var i stallet idag (igår blir de för klockan är efter 12) men iallafall så tog jag av henne bandaget nu och spolade benet i kallt vatten och kännde sedan och de vart varmt där de var svullet och är som lite degit men mindre svullet iallafall. Mamma som skulle hämta mig somnade så fick en lång kväll i Lisels box. Satt ner och hon åt hö som låt i mitt knä, shit vad mysig hon kan vara! hoppas de är bättre med benet imorgon!

mysigt!^
//Hannah

Agnes - Bjuder på den..

Bara för att ni var så duktiga på att kommentera så lägger jag ut filmen.. Ni får mobba vårt grodhopp på andra hindret. Nej usch red inte alls bra!
 
Glöm inte att kommentera men alla dumma kommentarer kan ni gärna hålla inom er;)
 
//Agnes

Hannah- Magic Destiny

For till stallet vid 7 ikväll och red ut med Erica på Maggan och Ville. Gick väl bra red för bi kossorna och dom började galoppera mot oss så hästarna fick panik speciellt ville.. sen for vi runt i skogen sedan red vi hem ocg galopptränade på banan. Fick lite tips för att få bättre sits när jag står upp i galoppen och massa sånt. Erica är så duktig! Sen stod jag och myste med Lisel och borstade henne. åh vad fin hon är så himla mysig hon kan vara endå!
Imorgon ska Erica hoppträna och jag ska fota och höja hinder osv. Lisel ska bara borstas och mysas lite med.

a r k i v   b i l d^
 
//Hannah
 

Agnes - Tävlingresultat

Vart så att vi for till Norrskenet igår. Dock var vädret inge vidare den här tävlingen heller utan det regnade. Tävlade LD&LC.
 
LDn, framhoppning:
Vet faktiskt inte riktig vad jag höll på med på framhoppningen. Benji var inte vaken alls & jag red riktigt dåligt faktiskt. Så han vägrade hela tiden. Tillslut väckte jag upp han ordentligt & då gick det bättre men han vägrade fortfarande. Blev jätte nervös men aja gick in på banan & tänkte: Nu är det bara tuta å köra det går som det går!
 
Väl inne på banan vet jag inte vad som hände. Han var jätte pigg & rejsade iväg. Jag hann inte alls med på vad som hände så jag kunde inte göra annat än svänga. Han bara sprang & sprang & jag han inte fånga upp han speciellt bra efter hindrerna så han vart längre & längre. Så på sjunde hindret vägrade han. Men annars hoppade han super bra hur fel vi än kom. Finasteponnyn♥
 
LCn, framhoppning:
Fick hjälp av Angelina på framhoppningen den här gången. Han kändes super fin men han dock inte hoppa så mycke & hann bara hoppa räcket. Men fick in några riktig fina språng.
 
Sen inne på banan vart han jätte konstig.. Han var inte alls lika framåt . Han vägrade på första hindret sen vägrade han på andra hindret & sen vägrade han på tredje hindret.. Han började stanna redan flera meter framför & vad jag än gjorde så bjöd han inte framåt alls. Känns riktigt surt faktiskt..
 
Men är nöjd över första klassen. Men det är helt enkelt ett tecken på att han inte vill något mer. 70 är ju som ingen höjd för han men 80 blir ju högre då han är så pass gammal. Har även film från LDn men det ser förjävligt ut så ska ha minst 5 kommentarer om jag ska lägga ut den.
 
Vill ni ha en film?
 
Nu får ni bilder som Hannah & Mye fotat:)
 
Ldn:
 
Lcn(blev ju inte så många bilder):
fint hopp osvosv
 
Glömm inte att kommenetra nuudåå!
 
//Agnes
 
 
 
 

Hannah- svullen

Lisel har haft en gammal senskada på högerfram för längesen, och hon hade varit lite små svullen för några dagar sen men igår syntes de just och pass. Idag är hon jätte svullen i de  benet dom hon haft senskadan i. Så blir ingen hoppning idag eller dressyr kurs på tisdag. hon får vila i typ 4 dagar sen kanske skritta henne lite och se. Skadan får bara inte gå upp.. lilla älskade Lisel♥
hoppas du slipper ha ont lilla vännen.

Hannah- Kvällsritt

Idag har jag varit på tävling hela dagen så var inte i stallet för än efter 8 nån gång. Skrittade efter vägen till en skogsväg där jag mötte Mye och Galliano. Lisel tyckte lilla Galle var läskig i början sen tror jag att hon började gilla honom. Både jag och Mye tränade litepå övergångar. Två pigga och glada hästar!
Imorgon blir de förmodligen hoppträning annars blir de på måndag för då kan jag hoppa med Erica när hon hoppar Maggan. Tisdag blir de dressyr träning för Elin Hannu.
//Hannah

Hannah- tokfina tjejer

Red både Maggan och Lisel idag, började med Maggan och henne red jag på ängen vid ridbanan. Hon var riktigt fin, speciellt i slutet då var hon så himla avslappnad så sjukt fin hon var! tränade mycke på att öka galoppen sen att hon ska agera när jag sätter mig tillbaka och samlar ihop galoppen. Lisel red jag på banan idag och hon var faktiskt riktigt fin hon med, henne fortsatt jag träna på att öka galoppen sen bromsa till halt och hon lyssnade bra. Sen tränade jag på att flytta henne mycke för skänkeln lite öppna/sluta sen också. imorgon ska jag nog ut och skritta henne en sväg. Och imorgon följer jag ju med Agnes när hon ska tävla :) 
har även köpt en svart huva som passar till mitt svarta gg schabrak och ett rosa pannband som kommer passa till mitt blivande nya rosa scapa som jag ska köpa av min kompis jennie :D
//Hannah

Agnes - TÄVLING!

Jag är med & tävlar om ett tagelarmband hos http://natalieebystrom.blogg.se !
 
Va med du också, tävlingen hittar du HÄR!
 

Agnes - Mina tävlingar genom tiderna..

Min & Benjis första tävling var väl egentligen inte en tävling utan en liten maskerad hoppning på KDRF. Det gick super bra & jag var så stolt så! Inga vägringar å inga rivningar.
 
 
Vår andra tävling var klubbmästerskapet på ridskolan. Minns att jag var jätte nervös. Han vägrade på ett hinder 2 gånger tror jag. Men jag red ju inte speciellt bra på den den tiden, men var nöjd minns jag:D
 
Våran 3 & första utetävling. Det var en träningstävling i Bureå den 21maj. Den första mer seriösa tävlingen. Gick super bra. 2 vägringar, var nöjd den tävlingen också:D
 
 
Våran fjärde tävling var på ridskolan, en träningstävling det också. Tävlade 2 klasser. 60, 70 tror jag. Första klassen fick vi en vägran i grunden, andra klassen fick vi en vägran på sista hindret i omhoppningen! Grät av lycka den tävlingen!
 
Sedan kom våran första lokala tävling. Den blev i Stöcke. Oj det var kaos. Glömde sadeljorde, min nrlapp & min krage. Med det fixade vi! Själva tävlingen gick bra. Vart LD, LC & i LDn vart vi felfria & fick rosett(clearround). I LCn fick vi ett stopp på sista hindret i grundomgången. Typiskt, men även denna tävling var jag nöjd:)
Sen kom vår andra lokala i vännäs. Jani det gick som det gick. Vi fick världens bakslag.. I LDn vägrade vi ut oss på fjärde hindret. Sen i LCn var jag så jävla sur på mig själv så jag red som bara den. Men vi vägrade ut oss på sista hindret i grunden. Var riktigt besviken men aja alla behöver bakslag tänkte jag.
 
Tävlingen i Lycksele vill jag bara glömma helst.. Tävlade LC & LC+5. I LCn vägrade han på första hindret men fick han över, sen vägrade han på andra hindret sen fick jag han över, sen så vägrade han på tredje hindret & vi var uteslutna.. Jäklar vad jag grät.. Andra klassen var ännu värre.. Han vägrade på första hindret TVÅ gånger sen fick jag han över & då utgick jag.. Fattade att något var riktigt fel med han även om dom sa att han inte ville! Pappa kollade upp han & han var sne överallt. Fick bli en lång tävlingspaus!
 
Senaste tävlingen vi gjort var i Stöcke. "Tävlingsdebut" sen i september. Oj vad fin han var, flög över allt även fast vädret motarbetade oss! I LDn vart vi felfria & fick rosett. Sen i LCn vägrade vi ut oss på andra hindret men vetni är inte det minsta förvånad då det var 99,9% underlagets fel. Ska inte skylla ifrån mig men just den här gången var det så då det var en hel jävla lerbad hela banan. Var så nöjd över våran comeback så jag grät av lycka♥
 
Nu satsar vi på Norrskenet & med sorg i hjärtat ska jag säga till er att det blir våran sista tävling tillsammans. Känns riktigt trist men Benji är trots allt 18 år & han vill inte lika mycket mer. Men världens bästa Angelina låter mig tävla Vannis lite ¨dådå. Hon fyller ju 18 nästa år. Tack Angelina♥
 
//Agnes
 
 
 
 
 
 
 
 

Agnes - Intervall

Idag stod det hoppning på schemat. Men eftersom det inte finns några hinder på banan & jag fick inte låna hinder av en person, inte ens hyra dom.. Jäklit dåligt stil tycker jag menmen.. Nu har världens bästa pappa beställt hinder av en snickare i byn till mig:'D!!
 
Idag fick det bli "intervall" istället. Har en fin sandsträcka som är cirka 1km lång. Så värmde upp han dit sen galopperade jag samlad galopp en väg sen lite mer "rask" galopp tillbaka. Gjorde så 5 gånger. Så har alltså galopperat totalt 1mil idag. Han har dåen outplånlig kondis min tjockis!
 
För första gången på länge är jag nervös till en tävling. Brukar oftas inte vara de alls. Kanske är för att jag inte hoppat han så mycket.. Aja men det går som det går jag ska bara ha kul ingen press!
 
Bild från min & benjis första tävling.. Fagert..
 
//Agnes

Hannah- Finaste Lisel

red ut på Lisel idag och hon var pigg som bara den! lät henne galoppera i ett ganska friskt tempo en längre sträcka vilket hon tyckte va kul. Har ju haft problem med att få stopp på henne för att jag inte får ta i henne bara använda benen. Men idag kom jag på de! äntligen har jag listat ur hur jag får stopp på henne från full galopp till halt. äntligen!
så fattade galopp ökande ca 4 språng sen halt sen samma sak igen och lite byten. shit så fin hon var, hon lyssnade på exakt allt hon stannade upp så snabbt en gång så jag skumpade upp ur sadeln för hon pallnitade när jag bad henne stanna. ååh ni ligger hon bra till! Imorgon ska erica rida henne :)
//Hannah

Agnes - Mardrömmar..

Idag kom jag hem från Hannah(som jag delar bloggen med) vid klockan halv 12. Bytte om direkt & for ut & red ut. Har aldrig varit med om så mycket flugor & brems.. Kommer frömma mardrömmar om flugor & brems inatt... Benji var pigg & framåt & det vart mest trav&galopp då det var så mycket flugor. Men ponnyn var lika positiv & fin!
 
Hoppade lite terräng hinder också. Det tyckte han var super kul. På slutet så for jag på banan & travade ner han lite. Han var super fin & lyssnade bra. När jag kom till stallet tog jag vattenslangen & sköljde av hela svetthögen även såkallat Benji. Han tyckte det var super skönt & stod & halvsov. Tror det var skönt att få kallvattan på sig :D!
 
Har inga nya bilder så ni får klara er med en arkivbild tills tävlingsbilderna från lördagen kommer;)
 
 
//Agnes

Hannah- Idag

Agnes som jag delar bloggen med sovde ju hos mig igår, så hon for för ett tag sen. Idag tänkte jag ta de lugnt i nån timma sen fara och hjälpa Erica när hon ska hoppa. Efter de ska jag ut med Lisel i skogen. uppdaterar mer sen :)

Hannah-uteritt med Erica

For till stallet idag när jag kom hem från stugan och Erica skulle just ut med Ville så vi red ut med varann. Vi red först efter em väg sen for vi ut på en lägda sen red vi hem. Och då red vi på ängen vi har vid ridbanan och sen galopptränade jag Lisel efter ängskanten. Travade sedan av henne på banan och red mycke serpentiner och lite halter här och där. Har även slängt ihop en film så ni får se hur skumpig Lisel faktiskt är.. :]
inga dumma kommentarer nu.. 
 

//Hannah

Agnes - Kan man vara gladare?

Är så himla glad just nu! Nästa vecka kommer verkligen bli super för jag ska nämlingen få tävla Angelina Öhlins ponny Vanillin i Vindeln, lördag den 28:D! Ska verkligen bli super kul & är riktigt glad att jag får den chansen. Vannis är verkligen en toppen ponny. Eftersom jag inte känner Vannis så bra så på Onsdag nästa vecka ska jag hoppträna henne sen ska hon hem till mig & stå hos mig tills Lördag så jag hinner rida henne lite & lära känna henne! Blir LD&LC. Är så taggad:D!
 
Sen så har jag fixat skjuts till Norrskenet. Kan bara tacka världens bästa Hannah för det! Allt är verkligen på topp just nu:'D!
 
En riktigt snygging de där:'D
 
//Agnes

Agnes - Dressyr barbacka

Idag red jag Benji, blev att rida dressyr på banan bredvid stallet igen. Red inte speciellt länge, 20 min kanske med tanke på att det var brems & flugor överallt. Usch vad mycket brems vi fått nu... Hursom helst travade jag mest & tränade på att göra öppna & sluta vilket han lyssnade på bra. Blev ju tvungen att prova lite galoppombyten också & det gick då bara bra. Finaste ponnyn! Linnéa fotade & fimade så ni får bilder & film nu. Passe fick en vilodag idag. Vill inte att han ska tycka det blir för jobbigt att bli riden:)
 
Har anmält mig till Norrskenet nu. Men vet inte om jag får någon skjuts.. Mamma har ingen bil med dragkula men får försöka fixa det annars är det bara avanmäla..:(
 
Nu ska ni få bilder & film:D
 
 
GLÖMM NU INTE ATT KOMMENTERA!!
 
//Agnes

Hannah- Hoppträning

vart ändrade planer och vart en sista minuten hoppträning för Erica idag. Vi hoppade en form av lydnads bana på 90 cm. Gick faktiskt riktigt bra idag hon lyssnade och vart inte alls för springig. Vi hoppade även vatten graven som vi har inne på banan och hon kollade inte enns på den. Och vi hoppade en kombination för första gången idag med och de var inga problem. ååh vad fin hon är lilla toklisa<3
imorgon ska vi ut på en lugn sväng i skogen tänkte jag! :)

Hannah- nu

nu ska jag börja fara till stallet och  rida vildhästen Lisel, efter det ska jag fara till min fina vän tove.
bloggar nog sen :)

Agnes - 3 hästar ridna:D!

Idag har jag verkligen haft fullt upp! Har sovit hos Linnéa & vi klev upp klockan 8 & släppte ut dom. Sen red vi nästan direkt. Hon red Rover men det var så varmt & brems var det in i sinne! Linnéa red ett tag sen fick jag rida!
 
Han var super stel & sprang bara fram. Han ville inte släppa på höger sida. Fick rida mycker sluta & öppna. Han är verkligen en lättriden ponny. Man behöver bara driva han framåt så fick han bra bakbenstramp & höjde ryggen. Sen galopprejsade jag lite med han:$  Travade & la ner han sen & då var han verkligen super trevlig & släppte höger sidan & tog ett jämt & mysigt stöd på bettet:)
 
Sen då jag kom hem red jag Benji. Idag var mitt mål att träna galoppombyten. Han kan verkligen inte det! Satte upp ett hinder på kanske 10cm & tränade att byta galoppen över hindret för att hjälpa han. Tillslut fattade vad jag ville & gjorde klockrena galoppombyten. Efter ett tag tog jag bort den & herregud vad bra det gick. Klockrena galoppombyten där också. Så nu är jag stolt ägare till en ponny som kan galoppombyten :'D
 
Sen efter det red jag Passe. Har inte ridit han på 1 månad. Himmel vad fin han är! Man kan inte tro att det är samma häst som jag började rida för 1 år sen. Travade på där & hade inget krav på han men min överabitiösa häst krullade ihop sig så drev på & så hade perfekt form också. Helt sjukt! Galoppen var däremot rodeo xD!
 
Rover:)
 
 
& sen så mina fina♥
 
//Agnes

Agnes - Vilodag

Idag får Benji en välförkänt vilodag. Bloggade aldrig om "ridningen" igår. Hur som helst så red jag & Amelia 2 st på honom upp till ridbanan. Väl på ridbanan släppte jag han lös & busade lite med han.
 
Han tyckte det var jätte kul & brallade runt. Bugade & löslongerade han också. Han lyssnade jätte bra. Älskar dagar vars allt bara stämmer! Finaste ponnyn♥
 
Idag då Benji haft vilodag har jag varit med Linnéa. Vi har inte gjort speciellt mycket. Nyss har vi badat & snart ska vi fara hem till henne & så ska jag sova där. Imorgon ska jag fota hon & Rover:)
Min älskade surponny♥
 
//Agnes
 

Hannah-en lång dag i stallet

nu har jag kommit hem från stallet, varit där sen 6 i morse alltså 9 timmar. fast vi for ju och seminerade Lisel men de tog inte lång tid men iallafall så gick de jätte bra att seminera henne hon var så snäll och lugn.
När jag kom tillbaka till stallet började jag med att släppa ut alla hästarna utom Maggan. Red henne på banan och hon var verkligen hur fin som helst! verkligen shit så fin hon är! lyssnade på allt utan att protestera, uppfostrad! :D
Sen sktrittade jag av henne runt ängen. Efter det mockade jag åt maggan,ville&lisel och fixade hö,foder och fyllde vatten. Sen tog jag in Lisel och  for till kusbanan och red henne där. Hon var helt galen.. pigg som aldrig förr och sparkade rakt ut och var helt knäpp.. men var fin några minuter sen halt galen igen haha.. men skyller på att de är brunsten, hoppas de iallafall :)
morfar fotade lite när jag värmde upp maggan och sen när jag red Lisel
// Hannah
och sen bilderna på mig och maggan :)

Agnes - Ibland går det inte som tänkt!

Då jag var & tävlade i Stöcke så ÖSTE regnet ner. I LC:n(80) var banan ren geggamojja alltihop, man ska ju inte skylla ifrån sig men 99.9% underlagets fel att det gick som de gick så ibland måste man ju få skylla på underlaget!
 
Bjuder verkligen på den här filmen, var kall & nerkyld så jag red som en liten åsnemupp jag också x)!
 
//Agnes

Agnes - Tävlingsdag i Piteå

Idag klev jag upp klockan 6 & cyklade till Linnéa. Skulle följa med henne till Piteå Ridklubb vars hon skulle tävla. Regnet öste verkligen ner & hann just & pass sätta mig på cykeln så var jag dyblöt. När jag kom dit lastade dom Rover så vi satt oss direkt i bilden & for iväg.
 
Väl framme gick vi till Sekritariatet & anmälde henne. Efter det lastade vi ut Rover. I transporten bredvid var det en häst som fick panik & försökte slänga sig ut & gick omkull. Riktigt otäckt..
 
Sen gick vi in till ridhuset så hon fick rida fram. Han såg super fin & avslappnad ut. Sen gick vi till framhoppning & det gick väl bra. Sen var det hennes tur på bana. Om ni vill veta hur det gick får ni kolla hennes blogg & då är det bara klicka HÄR :)
 
Nu är jag hemma & ska snart fara till stallet. Är som sugen att rida Passe. Han har haft sommarvila så har inte ridit han på jätte länge. Saknar lilleman♥
 
 
//Agnes

Hannah-dåligt väder

Idag steg jag upp klockan 6 och sen for jag och Erica med Lisel till semineringsstationen i falmark. Lastade ur henne och gick med henne till den där spiltan som man ställer dom i när som ska kollas, Men ägget hade inte släppt så jag måste fara in med henne imorgon bitti ska vara där 7 vilket betyder kliva upp ännu tidigare :(
tur morfar är snäll och skjutsar mig och Lisel imorgon. När vi kommer hem därifrån ska jag släppa ut dom andra hästarna och fara ut och rida Ericas häst Maggan. Sen får vi se om vädret är bra rider jag Lisel med.
Ridpasset idag, Jag red på banan vi har på gården,red inte så hårt mest mycke lösgörande och lite förvänd galopp och att hon inte ska byta galopp vilket uppskattades inte eftersom hon älskar att byta galopp och skutta runt.
//Hannah

Agnes - Finaste barnponnyn♥

Som jag skrev tidigare skulle ju min ponny agera som barnponny. Det gick super bra. Han var super lugn & lunkade på i myrsteg. Amelia tyckte det var jätte kul & rida hon hon kunde trava själv utan problem fast hon bara är 7 år.
 
När vi kom tillbaka till stallet så fixade vi han all utrustning. Sen så smorde jag in hans mule med Helosan solskydd eftersom solen kikade fram. Han blir ju så lätt bränd på mulen då han har en roda mule. Efter det så överexponerade jag min ponny med myggspray. Men tror den har utgått så ger inte så mycket..
 
Vad använder ni för myggspray på era hästar:)?
 
 
//Agnes

NI ÄR GRYMMA

Alltid lika kul att logga in & se att statistiken är på topp! Bloggen har funnits i knappt 2 dagar & vi har 96 unika besökare:'D
 
 
Fortsätt så!!♥
 
//Hannah & Agnes

Agnes - Hinderbygge

Idag har jag & Linnéa byggt hinder. Ja dom vart ju som dom vart. Men jag bryr mig inte att dom är snygga sålänge dom går att hoppa över! Dom står då upp;)
 
Idag så har min kusin Daniel, hans tjej & deras 2 barn Amelia & Theo kommit. Dom ska stanna tills på lördag men Amelia ska stanna tills tisdag sen åka hem med min farmor. Nu så ska jag fara & hämta Benji så ska han agera barnponny. Tur han är snäll min finaste kille:)
 
 
/Agnes
 

Hannah-hovslagaren

Idag har hovslagaren varit här så nu är Lisel ny skodd! är hos min kompis freja nu och hon har 6 hästar här på bete på hennes gård så vi har just varit uteoch ridit.Jag red en häst som heter Agnes (precis som hon jag delar bloggen med) den ägs av Brolle Jr. väldigt olik Lisel eftersom de är en nordis men söt var den iallafall. Imorgon tänkte jag rida Lisel på banan. Sen imorgon vitti kvart i sju far jag och Erica med henne till semineringsstationen i falmark. Sen ska jag även rida Magic Destiny imorgon Ericas häst för Erica far bort. Så ser dagen och morgon dagen ut.
// Hannah
 
 
 
 

Agnes - Hästar är inte leksaker!

Något jag ofta blir riktigt irriterad över är hur folk behandlar hästar. Ja djur överhuvudtaget. Satt & tittade på youtube & hittade denna film:
 
Bli så jäkla sur.. Fattar ju självklart att de där var för skojs skull men den är faktiskt inte att skämta om. Hoppas verkligen(hur dum jag än låter) Att den där killen fick sig en rejäl jävla smäll! Hästar är flyktdjur & att hoppa på en häst bakifrån är ju något av de dummaste du kan göra.
Vi måste verkligen ta & lära oss att respektera djuren. Tänkt att tex. hästarna låter oss sitta på deras ryggar i stort sätt varje dag & inte klagar dom. Det minsta vi kan göra är att behandla dom med respekt!
 
/Agnes
 

Agnes - Cykeltur!

Idag skulle Klara rida Benji. Han har varit himla pigg på senaste tiden så jag tänkte att det är lika bra att jag cyklade med.  Han var verkligen jätte pigg & Klara fick kämpa på ordentligt för att hålla han. Det var riktigt mycket mygg så hon fick trava mesta dels av rundan. Hon vågade inte galoppera på han då han blir så stark & lyssnar inte riktigt så jag hoppade upp på han en snabbis & lät han galoppera av sig lite:)
 
Imorgon ska jag nog ta & rida en sväng ut i skogen. Sen ska jag även ringa & prata med Jennie & höra om jag kan träna för henne snart igen. Ska troligast ta & tävla den 21 Juli på Norrskenets kör & ridsällskap:)
 
 
 
/Agnes

Hannah-Pigg

Red ut på lisel idag och hon hade energi så de räckte och blev över kan jag säga! hon var super pigg men hon fick mest skritta nu när hon semineras i veckan. Red brönet runt och hon de var riktigt mysigt så här på morgonkvisten. Var i stallet halv 10, sen efter jag hade ridit så nh tränade jag henne i hagen idag och de gick faktiskt bra idag! hon lyssnade jätte bra och gjorde precis som jag sa de är så kul att springa och hon galopperar vid min sida och busa med henne hon tycker de är så kul de ser man på henne! :'D
sen imorgon får hon nya skor också, fredag ska jag rida  på banan hade jag tänkt. Och lördag släpper jag ut hästarna och jag och morfar far ev med Lisel själva till semeringsstationen för Erica ska jobba på tävlingen i Piteå. Så då får jag och morfar lasta henne och fara själva men de ska nog gå bra! Lördag rider jag ut på henne. Och ska även rida Maggan i helgen får se vad jag hittar på med henne hade tänkt rida ut fredag.
//Hannah

NY BLOGG

Nu har vi startat en hästblogg som heter http://teamha.blogg.se/. Bloggen drivs av Agnes Zedig och Hannah Mattsson. På bloggen skriver vi om våran stallvardag,träningar och tävlingar med mycke bilder och filmer.
Hoppas ni gillar våran blogg och kommenterar mycket! :)
OM OSS
 
 
Hannah:
Jag heter Hannah Mattsson och bor i en liten by utanför skellefteå här uppe i norrland. Jag är 14 år börjar 8:an nu till hösten. Rider gör jag ungefär varje dag då på Lisel, min medryttarhäst som jag tränar&tävlar. Hon har jag ridit sen i mars 2012 och vi har hunnit starta 2 tävlingar. Lisel är en mycket glad och pigg häst tävlad upp till 150 och är en dröm att rida! själv har jag ridit i 9 år men mer seriöst nu dom senaste åren.Det är även tänkt vi ska ta ett föl efter Lisel nu. går även i hoppspecialen på Kågedalens Ryttarförening på onsdagar. Då rider jag en D-ponny som heter Hampus som jag än bara startat lokalt med en gång och då vart vi 2:a.
Lisel
Hampus
 
Agnes:
 
Tror dom flesta redan vet vem jag är men det är aldrig fel att friska upp minnet. Jag heter då Agnes Zedig & är 13 år. Jag är en ganska glad & ganska så sprallig av mig. Har många åsikter som jag gärna delar med mig av. Jag bor i en liten byhåla utanför Skellefteå. Mina största intressen är att fota, (fotar med en Nikon D5100) ridning & att umgås med vänner. Jag har ridit i stort sätt hela mitt liv men jag började på ridskola då jag var 4. Så jag har ridit i cirka 9 år. Finns väl inte så mycket mer att skriva om mig.
 
Benji som min ponny kallas till vardags köpte jag i juli år 2010.  Han är en korsnings ponny född 1994. Han är 25%whels, 25%arab & 50% new forest. Han är en otroligt pigg ponny trots sin ålder. Han älskar att arbeta & hoppning är hans stora favorit. Skugsbus är också något som uppskattas.