slide show

Agnes - Vilodag.

Idag fick Vannis en välförtjänt vilodag. For till stan ganska direkt efter skolan så hann inte ens förbi stallet. Pappa for förbi stallet och kollade till Passe + tvättade ögat. Det var ingen skillnad vilket oroar mig lite.. Han skulle iallafall tvätta ögat imorgon då han släppte ut dom också. Världens bästa "ponnypappa" har jag - inget snack om saken! 
 
Morgondagens planer är att fara in till srk och agera fotograf. Ska fota Nelly, Kajsa (http://toshwin.blogg.se/), Tove (http://tovesoderstrom.blogg.se/) och Olivia så lär vara där hela dagen. 
 
 

Agnes - Så glad!!

Pappa fick just ett sms att från 1 Januari har jag en stallplats på srk! Känns super kul men tråkigt på samma gång då jag måste skiljas från Passe.. Men kommer bli så underbart att verkligen kunna satsa på mig och Vannis till 100% och har mer tillgång till att träna.
 
Vi ska och kolla på lite lägenheter till veckan så jag hoppas vi hittar en lägenhet som vi tycker om också. Kommer troligast inte flytta Vannis förrän Februari men vi får väl se, beror på nät vi hittat "hus" och ska flyttat ut. Ska börja packa ihop i stallet redan nu så det är klart. Har haft häst där sedan 2010 så har spritt ut mig lite överallt. Vet inte ens vad jag har för grejer. Ni får förbereda er på en bloppis!
 
 
 
 

Hannah - räser ponny

Idag var jag i stallet klockan 08.00 för att påbörja min sista praodag hör i Piteå. Jag red en ponny som hette Atletico en D-ponny på 8 år. Jag fik rida honom för att hon tyckte att det var bra med någon som var van vid pigga hästar på honom. Han var ganska stressad och känslig inte alls tung i handen. Började med att trava honom i olika tempon på volter försökte rida så sakta som möjligt för att lugna ner honom.

La in lite galopp och då ville han helst bara springa det snabbaste han kunde så satt och bromsade med sätet och satt honom på plats. Riktigt fin var han så kul att en skola har en pigg ponny och ingen typiskt seg ridskoleponny.

Efter det så sopade jag lite i stallet sen fick jag sluta. På fredagar slutar alla på den här skolan senast 11.15 på fredagar.
Det här är helt klart den skola jag kommer söka till, så himla bra skola!

Igår var ju jag och Sofie i lagården och skötte om kossor. Vi skötte om kalvar som var 1 dag gammal och matade dom med nappflaska. Sen fick vi skrapa bajs och göra rent det var faktiskt riktigt roligt! Vi fick till och med mjölka korna det var lite spännande men man kom fort på hit man skulle göra.

Bjuder på en bild på räserponnyn jag red idag!Agnes - Klanthäst:(

Finns det någon klantigare häst än Passe? Jag tror inte det. Han lyckas alltid med något, är det inte dra av sig luggen så är det att trampa sig eller att snubbla på sina egna ben är ju också en riktigt "Passegrej". Idag när jag tog in han så var han helt svullen i ögat. Han kunde inte ens öppna det. Det blåser som tusan ute så har säkert blåst skräp i ögat eller något liknande. Nu när jag skulle släppte in hästarna kokade jag lite saltvatten, tog med mig till stallet och tvättade ögat på han. Får hoppas det är bättre imorgon så han ser vad han håller på med. Han råkade gå in i sin boxdörr idag stackarn..
 
Var hemma från skolan idag då bussen dissade mig.. Inte riktigt, men den kan inte köra förbi mitt hus då det inte är sandat och fick inte veta något om det så jag stod ute i kylan 20 minuter innan jag gav upp och gick och la mig igen.
 
Var riktigt skönt att kunna rida medans det var ljust. Vart ett dressyrpass på ängen eftersom det i stort sätt är enda stället man kan rida på just nu. Idag var hon verkligen fin från början till slut. Inte alls tjorvig i skritten och hon höll verkligen formen, hon var stadig i handen och bra "power" i steget. Super ponnyn min
 
 
 

Agnes - Tävlingsoutfit 2014

En outfit ni kommer se mig och Vannis i under tävlingssäsongen 2014 är denna:
 
Schabrak: Eskadron
Pannband: Charlies
Tröjan: Kingsland 
Boots: Professional Choice
Stigbyglar: Egenfärgade
Luva: Hööks
Schabraket går inte att köpa längre så vitt jag vet. Jag hittar det hursom helst inte. Liknande tröja och pannbandet går att köpa HÄR, luvan kan du köpa HÄR och bootsen hittar du HÄR.
 
Hur snyggt är inte detta? Har allt förutom luvan, dock har jag slarvat bort mina boots... Luvan ska iallafall garanterat införskaffas inom en snart framtid! På bilderna ser färgerna rätt olika ut men är inget man tänker på om man ser det live. 

Hannah - lisel <3

Hon är så fin, åh vad jag längtar tills det finns massa snö att busa i!


Agnes - Nytt trick!

Idag så slutade jag tidigt så var hemma vid halv tre. For till stallet direkt och tog in Vannis. Borstade henne i säkert en timme. Det är fortfarande hårt överallt så vart bara skritt idag hade jag tänkt iallafall. Ponnyn hade helt andra planer. Blåste som tusan så hon var galen. Var inte många sekunder av denna ridtur hon hade tassarna på jorden. Jag hoppas verkligen det kommer snö snart så man kan börja rida ordentligt och på ponnyn fin i kroppen igen - för som det är nu har hon världens mage!
Har ju inget manege kort heller så kan inte fara in till ridhuset. Håller tummarna så dom blir vita att får en plats på ridhuset. Så otroligt underbart det skulle vara!
 
Efter jag ridit så tricktränade vi lite. Vannis lärde sig ett nytt trick idag, nämligen att hålla i ridspöet och plocka upp det. Hon tyckte det var super kul och vifta runt men spöet. Hon råkade slå till mig flera gånger. Dessutom tycket hon man kunde kombinera pussen - hon höll i spöet sedan pussades hon samtidigt. Hon är ju för charmig♥
 
 

Hannah - Milcon

Jag är ju på prao i veckan i Piteå. I måndags var vi i smådjurs huset och skötte om kaniner,ekorrar,möss,chinchillor,marsvin,frågar,ormar,sköldpaddor,grisar getter osv. Sen igår var vi i hundstallet igår och skötte om en hel del hundar. Vi fick även se när en tjej som tränar polishunden spårade narkotika med hennes hund shit så coolt det var! 

Sen idag var vi i häststallet. Jag fick rida en 6 årig häst som heter Milcon. Helt  okej häst lite små seg i början man fick  
 galoppera ett tag för att få honom att gå fram. Men när han väl var framme så gick han bra!


Agnes - Nu tycker jag det kan komma snö..

Idag stannade jag hemma från skolan. Vaknade två minuter före bussen gick så somnade om istället. Jag har skrivit klart "boken om mig" nu så det är ju skönt att ha lite mindre att tänka på.

Började regna idag förövrigt. Blir så irriterad, det kan gott och väl komma snö nu. Har varit lite snö och nu då det kom regn på det så har vi en skridskobana. Man går verkligen ut på egen risk. Pappa skjutsade mig till stallet så jag inte skulle behöva gå. Red inte idag då det är så hårt överallt. Tog in Vannis och borstade henne sedan passade jag på att frisera henne lite. Klippte stubben, hovskägget, öronen och under huvudet. Nu ser hon ut som en riktig sportponnny! Eller så inte, saxen var så himla dålig så resultatet vart inte det bästa. Men tror inte det är något man tänker på - hoppas jag!
 
Sedan tricktränade vi lite vilket hon tyckte var super kul. Efter det fick hon gå in i boxen. Tog in Passe och borstade upp han ordentligt och kollade såren. Ser betydligt bättre ut nu iallfall så det känns skönt :)
 
 

Agnes - Lite saker ni kanske inte visste om Passe

 • Han är som Vannis, väldigt nyfiken av sig.
 • Han älskar att hoppa ute i skogen men hatar att hoppa på ridbanan.
 • Han funkar inte speciellt bra på bett, börjar gå bättre och bättre men man måste vara otroligt mjuk i handen. Rider mest på hackamore och det trivs han super bra med.
 • När jag började rida han var han helt omöjlig att hämta i hagen, kunde hålla på i timmar. Nu kommer han springande direkt jag ropar, ibland har han sina dagar men det är cirka 1 gång i månaden, knappt det.
 • Han är världens mysigaste, man kan mysa med han i flera timmar!
 • När jag har kompisar med mig i stallet han inte träffat för blir han riktgt nervös ibland, även om man är hur lugn som helst.
 • Han har haft det otroligt stressigt i livet, rest runt i Europa och tävlat inom trav och dom har inte varit speciellt snälla med han heller för den delen.
 • Han vill alltid vara till lags och göra sitt bästa, gör han något fel och man säger åt han får han panik.
 • I början så kunde han skygga så fort jag höjde handen mot han, nu har han lärt sig att jag aldrig skulle slå han!
 • I början fick jag knappt röra hans huvud och pappa fick just och pass gå in i boxen och ta av han täcket.
 

Agnes - Ett gott skratt förlänger livet!

Igår när jag skulle släppa in hästarna så fick jag mig minsann ett gott skratt. Vannis hade, med troligast hjälp av Passe, lyckats dra täcket enda fram till öronen. Såg för kul ut då hon kom lunkande i hagen då jag ropade på henne!
 
Kunde inte låta bli att ta en bild innan jag hjläpte ponnyn att trassla sig ut :')

Agnes - Lite saker ni kanske inte visste om Vannis

 • Hon är väldigt nyfiken av sig, så fort jag håller på med något ska hon vara och kolla vad jag gör.
 • När man rider efter grusvägar, stigar, vägar osv så går hon rakt ut i skogen eller ner i diket då hon ska bajsa.
 • När hon blir uttråkad eller stressad så slår hon med underläppen, låter helt galet kul!
 • Hon var livrädd för att gå ut genom dörrar som var lite smalare. Som tur har det försvunnit. Hon bokstavligen sprang ut haha..
 • Hon älskar att vara ute och promenare, hon ska kolla på allting och hoppa över allt.
 • När man inte känner henne är hon otroligt bitchig. Men när man väl lärt känna henne, oj vilken ponny alltså!
 • Världens mysigaste♥
 • Hon är otroligt ego om mig, om jag myser med henne och Passe eller någon av mina kompisar kommer nära jagar hon iväg dom direkt!
 • Ibland har hon sina dagar då hon är världens bitch, verkligen hemsk att hålla på med.. Älskar henne ändå som tur är :')
 

Agnes - Dressyr

Idag bestämde jag mig att rida dressyr på Vannis. Hon var inte så samarbetsvillig i början men det brukar hon aldrig vara. Underlaget på ängen var inte så jätte bra så red upp en stor volt. Var lite enformigt att bara rida runt på en volt men man får göra det bästa av situationen. Vågade inte galoppera så vart bara skritt och trav. Tränade mycket på att få lite mer "power" i steget, att hon verkligen jobbade med hela kroppen sen att hon skulle hålla formen då jag byter gångarter. I slutet var hon rund och fin, hon trippade inte utan tog ut steget ordentligt och höll formen bra då jag saktade av till skritt vilket hon brukar ha svårast för.
 
När vi kom tillbaka till stallet strechade jag henne och medans stod gullponnyn och pysslade med min mössa :')
Är så nöjd över dagens ridpass, ponnyn får helt klart MVG!
 
Passe går inte att rida för tillfället då han har fått skav av sina boots eller mugg.. Kan inte riktigt bestämma mig vad det är faktiskt haha. Men igår fick han komma ut på promenad. Vi var ute och gick i kanske 30min och han var helt galen. Han höll på att hoppa över mig 4 gånger och bockade runt som en galning, han höll också på att dra grimskaftet ut händerna på mig. Gjorde lite övningar då han skulle följa efter mig och då lugnade han ner sig och fokuserade på det istället! 
 
 

Agnes - Mycket på G

Dags att göra ett till försök att blogga. Ska göra lite tidsinställda inlägg och sen blogga så jag får tid.
 
Är mycket som händer nu. Har ställt mig på kö om en boxplats på Skellefteå Ridklubb eftersom vi tittar runt på hus i stan så skulle vara otroligt praktiskt att ha hästen där så jag håller tummarna att jag får platsen. Det som oroar mig är att det är mycket folk och hästar runt omkring Vannis hela tiden. Hon har stått i ett litet stall med 1-2 hästar och samma människor runt omkring sig i cirka 5 år så det blir en stor förändring för henne. Märker jag att det stressar henne eller påverkar henne negativt minsta lilla då flyttar jag henne till ett annat stall direkt. Att Vannis trivs och mår bra är prio ett!
 
Hur det blir med Passe vet jag inte.. Det är ju inte upp till mig då han inte är min häst. Det absolut bästa var om jag bara kunde ta med han, vill inte skiljas från han.. Han är ju min lillbebis..:(
 
Pappa och Maria(hans tjej) ska och kolla på ett radhus inne i stan nästa vecka. Vi har börjat packa ihop i nuvarande huset och ska ha flyttat ut innan Januari tror jag det var. Skolan är det också galet mycket med. Kommer troligast inte fixa betyg i alla ämnen vilket känns lite surt. För göra bättre i från mig nästa termin.
 
Så om uppdateringen är lite dålig från min sida så vet ni varför iallfall, men ska som sagt försöka uppdatera så gott det går!:)
 
 

Hannah - Söndrig dator...igen

Hejsan!
jag har inte kunnat blogga eftersom min nya dator har gått sönder.. det är något fel på grafik kortet så skärmen är i alla möjliga färger och man ser ingenting. Men iallafall så red jag Lisel i torsdags. Skrittade henne runt ängen några varv. Hade halsring men också träns försökte att bara använda mig av halsringen men Lisel har ju så mycket energi så det är bra att ha träns ifall hon skulle bli rädd för något eller så. Men Lisel var riktigt duktig red volter åt alla håll och tränade att stanna och att hon ska backa när jag säger det med rösten. Hon har börjat bli riktigt duktig på att lyssna i halsringen nu det är riktigt roligt. Tränade också lite spansk skritt och för första gången fick hon i en riktig spansk skritt. Jag la bara fram mitt ben sen började hon gå av sig själv. Hade dock tränat lite och hjälpt henne emd vilket ben hon ska lyfta just innan. Högt lyfte hon också riktigt högt faktiskt.
 
Igår var jag och fotade på hoppträningen för Lotta Sjöberg. Alla  var jätte duktiga och det var en rolig dag. Idag ska jag ut och skritta Lisel igen runt ängarna. Hoppas verkligen på ett det kommer mängder med snö snart Lisel är så pigg nu men Hon får bra skritta eftersom underlaget är för dåligt är så lätt att hon gör sig illa när det är så knöligt överallt.
 
Ikväll far jag till Piteå förresten. Ska praoa med en kompis på gymnasiet jag ska söka till nästa år. En naturbruksskola men inriktning häst Grans kallas skolan. Är riktigt taggad tror det kommer bli en super bra vecka sen får jag ju träffa mina kompisar i piteå också blir helt perfekt. Dock kommer jag ju att sakna Lisel och lilla Lolly men det är ju bara 4 dagar endå kommer ju hem på fredag så ska försöka hinna rida Lisel då.
Kommer ju att få rida på skolan jag praoar på så kan ju försöka uppdatera någon dag iallafall :)
just nu har jag lånat mammas dator för att blogga hhaha..
♥världens finaste tjej♥
 

Hannah - Dåligt underlag

Nu har i princip all snö försvunnit och bara lämnat isen kvar så underlaget är halt och knöligt. Alltså inte så bra för en häst utan skor. Men lisel fick iallafall skritta tre varv runt grannens äng igår. Jag har riktigt mycket nu i skolan har 3 prov imorgon och massa saker som ska göras som jag inte har tid med. Sen vet jag inte om jag är riktigt frisk för jag är yr i huvudet och det känns som att jag är full till en stor del av dagen fattar inte varför. Fick stanna Lisel igår och vila en stund även fast vi bara skrittade.. Tur att Lisel är så himla snäll och lydig så jag kunde lägga mig ner på hennes rygg och ta några djupa andetag det var riktigt avslappnande och snälla Lisel stod där utan att röra sig det minsta. Men ska nog ta och kola upp det där i huvudet det är verkligen inte roligt att ha så. 
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
 

Agnes - Älskade vän♥

 

Agnes - Storm

Inatt har det varit storm. Jag och Thelma höll på att kissa ner oss. Det blåste så galet mycket så jag trodde på fullaste allvar att huset skulle blåsa sönder.. Tack gud att jag inte sov själv.
På morgonen då vi vaknade fanns det ingen ström, jag hade inte laddat kameran och den hade nästan inget batteri så det var ju lite surt.. Vi for till stallet och så var det bara hoppas batteriet skulle räcka till några bilder. 
 
Började med Passe. Han var rätt så galen. Vi hade lite "tidpress" då Thelmas mamma skulle hämta henne ganska tidigt, så vart lite stressig vilket jag hatar.. Han jobbade super bra i skritten men sen i traven fick han lite damp. Han har tappat mycket muskler och kondis nu då han stått så han orkar inte riktigt bära upp sig. Men fick antingen välja mellan en hoppande häst som sprang i typ galopp blandat med trav eller en seg men ändå avslappnad häst. Men det är hans första "dressyrpass" på sisådär 3 veckor så han är helt klart förlåten. Har förresten klipp manen på han. Vart helt okej. Bättre än före iallafall :)
 
Med Vannis vart det ännu stressigare. Hon och stress funkar inte bra ihop haha.. Hon blir så otroligt stel och spänd. Känner mig typ hemsk som stressade så mycket.. Hursom helst travade jag bara runt och galopperade lite i typ 20min kanske. Var några barn på ängen jag red så hon hade mest fokus på dom.
 
Thelma hann fota lite bilder innan kameran dog iallfall :)
 

Hannah - Storm

Inatt var det ju typ storm kan man säga.. det blåste så hela huset skakade. all snö har du försvunnit finns bara is kvar. Lisel har ju inga skor så det är för farligt att rida henne nu hon kommer ju bara att halka stackarn. Så hoppas att det kommer massa snö och blir lite kallare så det inte är så halt ute!
 

Hannah - min bästis

Red Pajero åt Angelina idag, det blev ett dressyrpass på ridbanan. Han var ganska så spänd i början lite busig och ville inte fokusera riktigt. Han bet tag i höger sida av bettet oc höll fast så fick försöka rida på olika börja spår och mjukgöra honom för att han kulle släppa bettet. Sakta men säkert blev han mjukare och mjukare. Han fick galoppra en del för jag tycker att han blir så mjuk av galoppjobbandet. Duktig Pajero!
 
Sen kära lilla Lisel som låg och sov när jag kom in i stallet efter jag ridit Pajero. ååååååh hon är ju så söt! Gick in till henne och fick sitt brevid henne medans hon låg ner. Lolly låg också och sov så det var riktigt mysigt. Sen så tog jag ut Lisel på ridbanan. Red ett ganska lugnt dressyrpass barbacka idag och Lisel var som vanligt fin! Hon var mjuk och arbetsvillig under hela passet. Efter jag ridit så red jag lite på ängen men i halsring. Hade tränset på men använde mig bara av halsringen. Lisel lyssnade på precis allt och var så himla duktig:') Hoppade sedan av henne och sprang brevid henne och busade på ängen. Lisel tyckte det var jätte roligt och gjorde massa skutt och hade öronen spetsade frammåt hela tiden. 10/10 stjärnor till Lisel idag!♥
 

Agnes - Ändrade planer

Självklart hann jag rida varken Vannis eller Passe idag/igår. Kom på att jag hade SO-prov och en engelska uppgift till imorgon.. Måste börja skriva upp sånt här bli ju tamef*n galen på mig själv.. Nu har jag iallfall gjort bort några av mina tusentals försenade uppgifter..
 
Jaja nu ska vi skriva något intressantare.. Helgen planer kanske?
I helgen ska jag umgås med Thelma. Far till henne imorgon och sover där sedan på Lördag fotar jag hon och hennes ponnyer. Senare på Lördagen far vi till mig och hon ska fota mig och mina ponnyhästar. Så ni får hålla utkik efter bilder på Söndag. Kanske kan fixa någon film också.

Världens intressantaste inlägg och felstavningarna går ju omöjligt att räkna på bara fingrarna men är otroligt trött och nu ska jag sluta skriva.Godnatt♥
 
 
Några bilder från i sommras då Vannis stod hos Thelma.

Hannah - Film "Skaka"

Lärde ju Lisel ett nytt trick för nån dag sen och tänkte visa bara när hon gör det:)
 

Agnes - Rodeo

Idag red jag Passe första gången på nästan 2 veckor. Han har ju tappat skon och hovlagaren kunde inte komma och sko om han så han har fått en långvila. Hade bara tänkt skritta och ta det lungt nu någon vecka så han inte skadar sig eller någonting. Han är ju trots allt hela 22 år gammal. Men Passe hade inga som helst planera på att bara skritta nejnej här bokstavligen flyger vi fram.
Jag fattar inte hur jag satt kvar! Han var helt galen. Han studsade verkligen åt alla håll och kanter och små galopperade fram. Han stegrade till och med, och ingen liten stegring heller. Det har han aldrig gjort på 4 år och då menar jag verkligen aldrig! I slutet lugnade han ner sig men jag fick se till att hålla han sysselsatt hela tiden annars flög han iväg..
 
Vannis var betydligt lugnare. Hon var fin från början till slut. Gjorde ganska samma som igår. Bara red runt lite överallt haha.. Galopperade idag också och hon skötte sig super, lite bocksprång här och där. Imorgon ska vi köra lite galoppintervaller om jag hinner. Passe ska få komma ut och skritta en sväng imorgon igen, eller försöka skritta iallafall..
 
Mina två galningar♥

Hannah - Kolik :/

(Skulle publiceras igårkväll vid kockan 23 lite drygt.)
 
 Skulle ju rida Quintus igår men det blev inte för när jag tog in honom la han sig ner direkt i boxen han föll som ihop:/ just när jag skulle gå och säga det till Erica kom hon direkt in i stallet. så Erica gick/longerade Quintus på ridbanan. och lilla guben hade så ont i magen han visade tydliga tecken på kolik.
Sen fick han gå in i boxen och vila och tydligen blev det bättre som tur var. Efter det veterinären kom och Quintus hade hunnit bli så gott om frisk. Men stannade kvar med Erica istallet och hjälpte henne.
 
Men hann också Rida både Ville och Lisel.
Ville har ju vilat i 2 veckor och idag skulle han ridas som vanligt så han var ganska busig och spänd. Men efter jag galopperat några varv började han släppa mer och mer eftersom. och blev mjuk. Trivs så bra på Ville har som kommit på hur jag ska rida honom så det går ju så bra hela tiden :D
 
Lisel blev det ett barbacka dressyrpass på ridbanan. Var lite bestämd med mig själv för jag släpper efter på tyglarna hela tiden och är för mjuk i handen. Blir som att jag inte rider  utan mer åker jag slutar som rida lite. Så höll ett stadigt stöd och direkt hon kastade upp huvudet hackade jag på henne lite med skänklarna och Lisel blev riktigt mjuk mot slutet. shit så fin hon var. Tror det här var bästa passet under igångsättningen. Hon sökte sig verkligen neråt med huvudet och slappnade av. Eftersom Lisel inte har några skor får man rida försiktigt. Men kunde galoppera lite om jag red sakta och mest rakt spår. Gick lika bra i galoppen gud så fin hon var!
 
Så här låg Quintus helt utslagen i boxen igår:(
 
 

Agnes - Vad hände riktigt?

Kommer bli ett rörigt och långt inlägg men hoppas ni hänger med ändå och att ni läser hela texten, är det nått ni undrar så får ni kommentera.
 
Ja vart ska jag börja? Som jag tror dom flesta vet är jag hopprädd. Allt började då jag hade min förra ponny Benji. Ni som följde mig då vet ju om att han var en mästare på att vägra. Det var i stort sätt det enda han gjorde på hoppträningarna även om jag gjorde rätt. Vi vägrade ut oss tävling efter tävling och mitt självfötroende sjönk mer och mer varenda gång. Det resulterade i att jag vart riktigt hopprädd.
 
När jag sålde Benji köpte jag ju som alla vet, Vannis. Jag började träna för Lotta och det hjälpte mig verkligen att bli av med hopprädslan, jag litade på att Vannis hoppar så länge jag gör rätt, vilket jag fortfarande vet att hon gör. Allt gick super bra hela sommaren och vi fick med oss en eller två rosetter från varje tävling och viktigast av allt så kändes det super bra. Tränade för Lotta några gånger och jag och Vannis var verkligen på topp, inget kunde stoppa oss kändes det som. Vi hoppade banor på 110-115 och enstaka hinder 120 utan minsta problem. Jag menar ponnyn kunde göra det i sömnen om hon så ville och det kan hon fortfarande.
 

Den 27 Juli var det en Pay and Jump på hemmaklubben och jag skulle "tävla" 90-1m(http://dayviews.com/agneszedig/515457372/). Vi var verkligen redo för det men vi fick lite problem. Vannis hade tappat ena skon bak och min hovslagare  hade fullt upp. Som tur fick pappa tag på en kompis till han som kunde slå på skon. Men istället för att bara slå på skon valde han att slå på två nya skor bak men rörde inte fram skorna. För Vannis vart ju det väldigt konstig. Det är ju som att vi har en sko på ena foten men inte den andra, vädligt ojämnt med andra ord. På Pay and Jumpen vägrade Vannis 2-3 gånger på framhoppningen till båda klasserna vilket jag har full förståelse för men jag vart självklart skakis. Hon hade aldrig vägrat med mig innan och jag får panik så fort det blir en vägran pga. av allt med Benji. "Tävlingen" gick hursom helst super förutom att jag red gräsligt.
 
Nästa tävling som var en lokal/regional meeting på klubben i stan(http://teamha.blogg.se/2013/august/agnes-hej-internet.html). Jag tänkte tävla LB, LA, LA (90,1m,1m) vilket kändes bra. Men kvällen före, smart som jag är, tittar jag på en film med folk som går omkull över hinder osv. Som ni kanske minns var det första jag gjorde den tävlingen att ramla av på framhoppningen sen vägra ut mig på banan. Ponnyn gjorde inget fel men jag vågade helt enkelt inte.
Mitt självförtroende sjönk verkligen till botten men for ändå dit dan efter och tävlade LC och LB+5.
 
Efter det tävlade jag en till tävling(http://teamha.blogg.se/2013/august/agnes-forlat.html) men ingenting var riktigt bra. Jag är en sån att allt ska vara perfekt, det ska se perfekt ut och jag har rent ut sagt fobi då folk kollar då jag hoppar. För höra så otroligt mycket skit om hur jag rider att jag förstör Vannis m.m och jag tar verkligen åt mig, jag bryr mig alldeles för mycket vad folk tycker och tänker om mig. Har fått höra många gånger att jag aldrig kommer kunna tävla eller träna högre än LB med Vannis och jag vill ju självklart bevisa att dom har fel så nu senaste träningen är det nästan så att jag tvingar mig själv att höja bara för att jag "måste", fattar ni vad jag menar?
 
Jag måste visa att alla har fel, jag kan inte vänta och låta det gå i sin egna takt vilket jag helt enkelt borde ha gjort från början men det har jag förståt lite för sent. Så nu ska jag ta en hopp-paus och det är inte, som jag märker att många av er tror, för att en träning gick dåligt. Jag kan självklart leva med att det blir några stopp på en träning men det är ju inte så att Vannis vägrar, det är det aldrig, utan det är jag som bokstavligt talat drar henne bort från hindret. Jag tycker inte det är kul att hoppträna nå mer då jag bara har skyhöga krav på mig själv. 
Vannis har som jag sagt tusen gånger förr, kapacitet för MSV, SM och allt vad man ens kan hoppa, det är bara mig det hänger på. Problemet som också uppstått är att Vannis har ju blivit så förvirrad och jag har ju dragit ner hennes självförtroende otroligt mycket. Jag har upplevt att Vannis har lite "prestationångest" exakt som jag, om man nu kan säga så. Det är så svårt att förklara en känsla med ord. Men hon vill verkligen göra sitt bästa och lite till. När man ber henne om något känns det som att hon får sån press på sig och blir så blockerad på något sätt. Nej jag kan inte förklara det riktigt men är inte bara jag som har prestationångest av oss i denna duo. Men med en hopp-paus och sedan gå sakta framåt så vet jag att vi kommer bli lika bra som vi var i sommras för jag har verkligen världens grymmaste ponny!
 
Som sagt otroligt rörigt och långt inlägg, men är det någor ni undrar så skriv en kommentar så svarar jag på den i ett inlägg!! :)
 

Agnes - Lilltokan♥

Idag for jag och Vannis ut på en kort tur. Hon var helt tokig i början, som vanligt.. Är så härligt nu då det kommit så mycket snö att man kan trava på vägarna utan problem!
 
När hon lugnat ner sig började jag jobba henne i skritt och som alltid stretade hon emot. Sköt ut bogarna, trippade och slingrade sig som en orm. Men höll bara ett mjukt stöd med handen och tryckte på med benen. Ställde henne lite och hon släppte mer och mer. Till slut började hon ta ut steget och slappna av. Sedan gjorde jag samma sak i trav. Hon har betydligt lättare i trav än i skritt. Hon var verkligen otroligt fin idag, hon jobbade super i både skritt och trav och arbetade verkligen med hela kroppen. Hade nästan igenting i handen och red bara med benen. Börjar verkligen hitta knapparna på henne nu!
 
Red i kanske 30 minuter och var lite överallt runt i byn. Vart bara skritt och trav då jag tycker hon var så duktig i söndags och vilade igår.
 
Fina tokfian.

Hannah - Trickträning

For ut och skrittade Ville på hacket idag. Blev att skritta 8 varv runt ängen + ett varv på ridbanan så han fick skritta ganska länge endå. I början var han spänd och tittade på allting men började sakta men säkert slappna av mer och mer. har inte så mycket mer att säga om just det.
 
Tricktränade Lisel och även Lolly lite grann. Tränade buga,vinka,puss och spagat med Lisel och hon var faktiskt inte riktigt på hugget idag. Hon brukar bli alldeles tokig när jag tricktränar henne och verkligen göra som jag vill. Men idag var hon lite trött eller något. Men Lolly där emot var en riktigt duktig tjej idag! Vi tränade att jag skulle få lyfta hennes ben och försöka få henne att söka sig mot marken. (försöker lära dom att ligga ner) Lisel gav jag som upp med idag men jag hade fått Lolly att börja kraffsa och gå runt som att hon skulle lägga sig ner. Då satte jag mig i hörnet brevid henne där hon stog och gissa vad? när jag satt mig ner så la hon sig ner!
Hon är ju helt otrolig lilla Lolly vilken duktig bebis! så idag fick även Lolly smaka från godisväskan:')

Agnes - Hoppträningen

Hoppträningen gick väl inte så jätte bra. I början gick det super bra och det kändes jätte bra, sen höjde jag oc det gick helt okej tills jag upptäckte att det satt 4-5 pers på läktaren vilket gjorde mig jätte pressad att det skulle se perfekt ut så allt gick, med finare ordval åt skogen.. Ska skriva mer imorgon men bjuder på en film iallafall. Jag och den vita, svarta oxern är numera allt annat än vänner.. Alla andra hinder gick ju helt okej men det där hindret fick jag mig just och pass över, då vi väl tog oss över "hoppade jag före" och drog ponnyn i öronen typ haha! Jaja, alla gör vi misstag, allt kan inte se perfekt ut hela tiden.
 
Ponnyn har då kapacitet, synd bara att jag inte låter henne visa den..
Vet att det är otroligt mycket ni kan kritisera och det får ni gärna göra så länge ni framför det trevligt, orkar inte läsa "dumma" kommentarer då jag redan är nog nere som det är.

Hannah - Dagens planer

Idag är det ju farsdag så har varit hos morfar och träffat släkten. Ska snart få i mit nå mat sen ska jag iväg till stallet. Saker som måste göras idag.
 
 • Mocka, byta vatten osv.
 • Smörja Lisels utrustning
 • Rida ville
 • Borsta upp Lisel och Lolly
 • Trickträna Lisel
 
Det var min "att göra lista idag"  uppdaterar senare om hur allt har gått.
fina Ville i sommras
 
 
 
 
 

Agnes - Hoppträning.

Idag står hoppträning på schemat men Mye och Maccan. Är riktigt taggad men har en känsla av att min ponny kommer vara galet pigg.
Kommer det förhoppningsvis film ikväll. Får se om jag hinner fixa den ikväll då jag har matte prov imorrn men vi får hoppas det iallafall.
 
Igår var det loppis på SRK. Hittade ett svart gg schabrak med nitar för 300 så det fick följa med mig hem. Ska invigas idag. 
Idag skulle jag släppa ut hästarna men mobilj*veln vägrade ringa(alarmet alltså) så vart lite sent. Stackars var riktigt hungriga då jag kom till stallet 2 timmar försent. Snacka om powerwalk till stallet.. Bra start på dagen.. Vi hoppas resten blir bättre!
 
 

Hannah - Fyndat

Har varit på en hästloppis idag och fick med mig en JW kavaj,3 pannband,KL munkjacka och en KL väst :D är supernöjd med mina nya fina saker blir så glad av att köpa fina saker hahah..
Sen har jag en riktigt jobbif träningsvärk. Red Olivias ponny Sorino åt henne igår och Olivia tvingade mig att göra jobbiga saker som jag typ inte enns fattade något av haha. Håller mig nog till hoppningen.. 
 
Olivia följde med mig sen till Lisel och jag skrittade henne på ridbanan och Olivia höll i lilla Lolly medans jag red och fotade samtidigt lite. Tycker det gick riktigt bra Lolly är så duktig hon stod endå ganska stilla och stegrade inte eller så utan bara gick runt lite men då sa olivia till henne försiktigt och då stod hon still,duktiga bäbisen♥
 

Det har frusit på banan nu så det är knöligt så blev bara att skritta barbacka idag är ju lätt att dom gör sig illa när det är så knöligt underlag speciellt Lisel som endå är 16 år. Så skrittade bara runt där. Sen efter jag ridit så tricktränade jag Lisel och hon lärde sig ett nytt trick idag "Skaka" alltså  när jag viftar på handen skakar hon på huvudet. hon lärde sig det på ca 3 minuter typ haha. Sen så tränade jag "Buga" i hagen både klassisk och vanlig bugning, åh var duktig hon är. Hon försöker verkligen och gör precis som jag säger. Världens absolut bästa häst♥
Foto: Olivia Westerlund
 
 
 
 
 

Hannah - Löshoppningen

Följde ju med Erica,Robin och Hanna in till ridhuset och Löshoppade ikväll. vi började ca halv 11 att löshoppa och det var 2 duktiga hästar gud vad dom hoppade dock smet Tino några gånger men han var inte så svår att få tag i. Tror Quintus hoppade 160 som högst och Tino hoppade 1,40-1,45 tror jag :)
Bilder från ikväll
 

Agnes - Jag lever!

Tänkte bara logga in en sväng och skriva att jag lever. Har så galet mycket i skolan nu så det är helt sjukt. Fattar inte hur jag fått ihop 15 prov och uppgifter som är ogjorda.. Spikade iallafall mitt engelska prov och fick ett A vilket känns super!
 
Medans jag varit borta så har det inte hänt så mycket på hästfronten. Vädret har varit sämst. I förrgår(?) fick vi iallafall massor med snö vilket var efterlängtat, är så less på all lera och regn. Nu hoppas jag då inte snön försvinner. Medan vädret varit som dåligast har jag inte ridit. Passe har tappat skon och hovslagaren är tydligen sjuk så han har fått vila. Vannis har också vilat mestadels av tiden.
 
Har varit i stallet varje dag ändå och tagit in hästarna var för sig och borstat upp dom och tricktränat. Dom har lärt sig några nya trick. Passe har lärt sig spansk skritt, pussen lite bättre och att hålla i saker. Vannis har lärt sig skaka på huvudet, buga och att hålla i saker. Dom är verkligen roliga att trickträna och hålla på med!
 
Men som sagt, jag lever och kommer förhoppningsvis börja blogga dagligen snart igen, tills vidare håller Hannah igång bloggen :)
 
 
 

Hannah - Löshoppning på G

Idag får Lisel en vilodag eftersom jag red henne igår, sen så har det frusit med ordentligt idag så går endå bara att skritta nu. Men ikväll jag jag följa med Erica och Hanna in till ridhuset och hjälpa dom att löshoppa deras hästar Tino och Quintus. Bilder kommer kanske på bloggen imorgon :)

Hannah - SNÖ

Äntligen har det kommit lite snö som jag har längtat! Kylan är dock inget jag längtat efter.. Idag följde sofie med mig  till stallet. Jag red Lisel på ridbanan i skritt och trav. Det var faktiskt inte lika hårt som jag trott det var mer slaskigt. Men skrittjobbade och travade henne lite grann. Sen fick Sofie testa rida henne lite försiktigt och tycker det gick bra dom var så duktiga så. är sä himla trött så orkar inte skriva mer nu.. Sofie filmade lite när jag red så slängde ihop det till en film glöm inte att he på 1080 HD för bästa kvalitet :)
 
 
Sen så om ni undrar varför agnes inte bloggar så har hon så sjukt mycket med skolan just nu så hon hinner inte blogga på ett litet tag men hon kommer tillbaka :)

Hannah - Titanio stigbygel

Som vissa kanske vet har det ju kommit en ny variant av stigbyglar från Schockemöhle Sport. Modellen kallas Titanio och föll mig i smaken vid första ögonkastet. En ergonomisk och rundad from (för att man inte ska fastna vid avfallningar). Fotplattan lutar 10 grader så att foten ska hamna i en stabil  och mer naturlig vinkel. Det är även en stor platta som är i räfflad titanium som gör ett bra grepp för att foten inte ska halka ur stigbygeln för det är verkligen något jag stör mig på.
 
Tex när jag red min kompis häst för ett tag sen, jag galopperade och stod upp sen halkade yttre foten ur stigbygeln och jag höll  nästan på att ramla av Tino blev ju livrädd och jag tappade balansen. Fast jag ramlade ju inte av som tur var. Därför ska man ha säkra stigbyglar med stor platta och bra grepp. Är inte förtjust i stigbyglar som har (plast/ gummiplattor)  speciellt inte om de har en smal platta, det är skönt att ha på vintern när det är kallt för då blir det inte lika kallt om fötterna men jag har nog hellre andra stigbyglar. För det kan gå illa om man inte får bra fäste i stigbyglarna. Men det är endå viktigt att det finns bra med utrymme i stigbygeln så man inte fastnar om man skulla ramla av.
 
JIN stigbyglarna tycker jag också är bra. Har ett par sånna och jag är otroligt nöjd med dem.  Jag har alltid bra grepp och har aldrig enns varit nära att halka ur med foten. Så dom är helt klart godkända. Sen finns det ju Prestige stigbyglar om påminner lite om domhär nya från schockemöhle. Har provat rida i Prestige stigbyglarna och jag hade riktigt bra grepp i dem. Det är också ett alternativ på stigbyglar som jag gärna hade haft (kanske köper).
 
Ett par plaststigbyglar som jag faktiskt tycker är bra är Soft up. Dom har endå hyffsat bred platta och är riktiga säkerhetsstigbyglar. Har sett så många som ramlat av och släpats efter hästen för att de fastnat i stigbygeln. Har faktiskt fastnat själv engång.. men jag hängde bara på sidan av hästen och kunde inte släppa för att ena foten fastnat då hade jag Sprenger stigbyglar ledade men gummiplatta. 
 
nu har jag skrivit alldeles för mycket.. här är förresten bilder på stigbyglarna inlägget var tänkt om.
en liten fråga Vad använder ni er av för stigbyglar? några favoriter?
 
 

Hannah - första gången

Det här börjar vara ett tag sen nu, det här var första gången jag hoppade Lisel. Minns så spännande men hur svårt det var tänkte iallafall visa filmen :D
 

hannah - John whitaker

äntligen ska jag få en ny kavaj :D
Någon som har en sån här kavaj?
 

Hannah - Duschad och klippt

Idag så blev det ett dressyrpass på banan för Lisel. Det var plusgrader ute så passade på att galoppjobba henne lite idag. Hon var riktigt mjuk och det går verkligen bra att rida henne nu känns som vanligt igen att rida henne bara att hon har lite sämre kondis. Men.. vi behöver träna på vänstergaloppfattningarna tyvärr har lite problem med det när hon blir så stressad lätt att hon börjar takta och fattar fel galopp och gör sedan ett byte direkt men det ska ju vara rätt galopp direkt. 
 
Fast tycker det känns roligt när något inte går bra för vill ju ha ett mål och känna att det hänt något. Allt kan ju inte gå bra och en sån liten sak som galoppfattning är ju bara att träna för nöta lite extra på det! Iallafall så tillbaka till ridpasset red igenom Lb:1  idag bara för att känna hur det känns och exakt allting satt förutom vänsterfattningen eftersom hon blev lite späng på diagonalen just före. Men hon har skött sig riktigt bra idag massor med stjärnor till Lisel :')
 
Efter jag ridit så passade jag på att duscha henne hon var alldeles lerig och hennes man var typ gul av smuts så det var verkligen på tiden.. Fick även duscha hennes ansikte idag för första gången :D Har aldrig lyckats med det förr men idag så var jag bara lugn och sköljde föriktigt henne i ansiktet och det gick bra hon vart bara lite spänd men gjorde inget, Sen så klippte jag faktiskt hennes långa fina man idag, Hon har ju börjat få lite kondis nu så hon måste ju se lite sportig ut iallafall även om hon var riktigt söt som mamma-Lisel i lång man.
 

Agnes - Mer bilder.

Idag for Emelie hem.. Är skittråkigt utan henne. Saknar henne galet mycket redan..
Vad har jag annars gjort idag? Jag har i stort sett latat hela dagen, har varit så trött. Eftersom jag inte har något intressant att blogga om får ni bilder istället :)
 
Hon älskar verkligen att hoppa diken, är svårt att hänga med ibland :')
 

Hannah - Halsring

Igår red jag Quintus och Erica red Ville. Vi skrittade några varv runt ängarna med massa trevligt pratande. Sen så skrittjobbade jag Quintus på ridbanan. Underlaget är så hårt så gick bara att skritta och trava lite kanske men skrittade bara honom. Flyttade honom åt båd hållen och det gick bara bra han är så fin!
 
Sen red jag jag Lisel på banan, Red på hackamore barbacka och skrittjobbade henne också. Hon fick även trava på långsidorna några gånger i en lugn trav. Tycker det är roligt att rida på hackamore eftersom Lisel inte lyssnar om man tar i henne, då springer hon bara fortare. Så man måste bromsa allt med benen och rösten och det är ju det jag och Lisel tränar mycket på. 
 
Tog sen av tyglarna från hacket och gjorde en halsring av dem. Red på våran bana som inte har staket runt om faktiskt. För första gången red jag i halsring utan att vara i en hage. Lisel lyssnade så otroligt bra på mig! det var så kul att hon lyssnade både när hon skulle stanna börja trava och svänga. åååh jag är så himla nöjd med den hästen!
Det är verkligen skillnad hon lyssnade inte enns nästan lika bra som hon göt nu förr. Så kul med utveckling! :D
bild från igår
 
 

Agnes - Sneakpeak

Känner att det blir lite väl mycket bilder på samma gång om jag ska lägga upp dressyrbilderna från idag också. Istället bjuder jag på en liten sneakpeak så får ni mer bilder någon annan dag:)
 
Finns även film från detta ridpass, men det får ni bara om ni kommenterar bra!

Agnes - Skriver för fullt!

Håller på att skriva ett åsiktsinlägg om kritik, men just nu är jag alldeles för trött för att skriva klart. Hoppas jag hinner klart imorgon.
 
Tills vidare kan ni ju läsa detta åsiktsinlägg: http://teamha.blogg.se/2013/february/agnes-att-domma-utan-fakta.html#comment
Ni får leva med att kategorierna och allting fuckar upp sig..
 
 

Agnes - Fina ponny♥

Har varit lite "off" då det gäller bloggandet, trodde jag skulle ha bertydligt mer tid och ork till att blogga men det har jag verkligen inte haft. Vi har klivit upp klockan 8 nästan varje dag, släppt ut hästarna och sedan mockat och fixat det mesta direkt på morgonen sen på kvällen har jag varit så trött. Men är rätt skönt att kliva upp så tidigt, då slipper man sova bort hela dagarna!
 
Passe har jätte lösa skor så han går inte att rida. Hovslagaren skulle komma för någon dag sedan men han vart tydligen sjuk. Så han har inte gått att rida medans Emelie varit här vilket varit lite surt då vi inte kunnat rida ut och jag får inga fina ridbilder på han..
Vannis har fått gå dressyr både igår och idag. Hon är väl inte speciellt glad över det men finns inte så mycket annat att göra. Igår var hon rätt så fin, lite springig och stark men släppte lite mer mot slutet. Idag var hon så otroligt spänd. Dom höll på att såga ner träd i skogen bredvid ängen jag red på så det tycke hon var väldigt läskigt, ändå gjorde hon ingen stor grej av det! Duktig ponny :D
Orkar inte skriva så mycket mer då det bara blir en massa tråkigt text, bjuder på lite bilder från igår :)
 
Glöm inte bort att se den i HD
 
Min fina ponny, trots hon är lite tjock :')
Glöm nu inte kommentera!