slide show

Hannah - The effects of the bit

Eftersom jag nu har en tjej i min klass som är helt inne i det här med att man inte ska ha någon utrustning som på något sätt kan skada ens häst så har jag faktiskt fått lära mig en hel del av henne. Hon visade mig bland annat en film som jag ville dela med mig av till er.
 
Efter jag sett filmen så blev jag lite mesig om att rida med bett. Sen har jag verkligen lärt mig hur jag ska rida Lisel på hackamore så jag rider på ett rakt bett kanske 1 gång varannan vecka annars rider jag på hackamore. Både för att skona hennes mun och för att hon faktiskt går bättre på ett hack. 
 
Iallafall så är filmen sevärd och jag tycker att någon människa kanske kan få en tankeställare av att se den här, men sen så måste man ju rida vissa hästar på bett och sen så finns det ju faktiskt skonsamma bra bett. Men endå ta och kika på filmen. Jag har blivit mycket mjukare i handen sen jag börjat vara med Anna och har fått lära mig om fakta.
Vill man verkligen rida med sånna här bett och dra åt nosgrimman på max?

Hannah - Vilken lycka att ha häst!

I Torsdags hade jag markarbetes träning för en tjej som kallas Vea. Man skulle vända rätt upp trava över tre bommar sedan fatta galopp och galoppera fram till de andra bommarna och göra avbrott och trava över dem. Sen efter långsidorna så var det bommar på böjt spår där vi fick träna att få med oss hästarna lite och att dom inte flyter ut. Det var en nyttig övning men mest nyttig för mig. Lisel gjorde bara som jag sa och var duktig. Men jag fick träna lite på min sits eftersom den var förmycket som en hoppryttares. Vea ville att jag skulle sitta mer i dressyrsits. Sentränade vi på lite avbrott osv också.
 
Igår (Fredag) så for jag bara ut och skrittade och travade henne lite barbacka i skogen. Jag red utt till några klättervägar där hon fick klättra lite i slutet.
 
Idag så bestämde jag mig för att hoppa. Jag hoppade gamla goda 5 och en halvan. Började med att ha hindret på först 85 sedan höjde vi bara mer och mer och det slutade på 120. För första gången i mitt liv hoppade jag så högt. Har bara hoppat 115 som max förut. Det var så himla roligt eftersom Lisel var så ärlig och taggad på att hoppa så det var inte något problem alls :')
Har även lite bilder från idag :D
 v ä r l d e n s     f i n a s t e     L i s e l    ♥
 

Hannah - Framsteg

Måndag
Blev det ett lite lugnare pass i skritt och en kort trav eftersom jag red ett ganska hårt dressyrpass på söndagen. Vi fick även lära oaa att massera hästar på skolan, Provade på Lisel sen och hon älskade det så hon fick en 20 minuters kroppsmassage.
 
Tisdag
Red på banan och jag byggde även fram en liten serie. Har så himla dålig fantasi när det gäller vad jag ska hoppa. Jag la först ett klosshinder som första sedan 6 meter till en bom sedan 6 meter till fram till ett räcke. Hoppade räcket på 1 meter som högst.  Det gick så sjukt bra faktiskt. Går riktigt bra även fast jag rider på hackamore. Jag har som börjat få klämm på det här med hoppningen nu:')
 
Idag (Onsdag)

Jag började med att släppa henne i korallen och trickträna henne lite. Jag började med att buga, jag har som mål med Lisel inom trickträningen att kunna lära henne att ligga ner. Och idag var jag inte långt ifrån! bugade henne och hon bugade så mycket att hon var påväg att lägga sig men blev lite obekväm eftersom hennes ben var lite ivägen så hon ställde sig hastigt upp igen tyvärr.. Men det är iallafall en bra början och nu känns det så sjukt kul att fortsätta med trickträningen när Lisel gör så stora framsteg!:')
 
Red även en häst som heter Matrix idag på skolan, En av skolans hästar. Han var ganska seg och inte alls min typ av häst. Men han gick riktigt fint i slutet av passet faktiskt.
 
Bjuder på några bilder från idag!
 

Agnes - Stallfri dag.

Idag har ju som sagt Fanny ridit Vannis. Har tydligen gått jätte bra. Hon hade ridit ut och bara skrittat och travat. Vannis hade varit lite pigg men det hör ju som ni kanske förstått inte till ovanligheterna.
 
Ja vad har jag gjort då? Jag har legat i sängen och stirrat i taket. Haha inte riktigt men nästan, lyckades faktiskt städa mitt rum vilket var välbehövligt. Finns inget att göra när man inte är i stallet.
Vad gör folk som inte har häst egentligen? I och försig kanske dom, till skillnad från mig har kompisar att umgås med. Alla mina kompisar är ju i stallet redan så. Ska ju egentligen ta den här tisdagen till att verkligen plugga men har ju som inget att plugga nu då skolan just börjat. 
 
Ska bli skönt att få rida Vannis igen imorgon. Är nästan töntig som tycker det är jobbigt att vara ifrån min ponny en dag haha. Aja ska även rida Bell imorgon så blir en riktig dressyrdag :D
 
 

Agnes - Beslutsångest!!

Ska ju fara och tävla i Älvsbyn den 6-7 september. Problemet är att det inte finns någon LA där utan bara LA+ vilket är 1.05. Har anmält mig till den klassen, jag menar det är 5 cm vi snackar om och för mig och Vannis är det inte höjden som är problemet. Men samtidigt vill jag inte gå för "fort fram". Anmälde mig först till LC, LB men ändrade sen till LB, LA+. Känns inte speciellt kul att skutta runt på 80 då både jag och Vannis vill ha lite mer utmaning.
 
Jag är verkligen negativ till folk som går för fort fram och vill verkligen inte göra det misstaget själv då det i slutändan bara blir en omväg. När man känner att man kan gå in och nolla klassen, det känns enkelt och man har nån placering då tycker jag man ska hoppa upp en klass. Det har jag och Vannis gjort i LC måånga gånger. Det känns nästan tråkigt att hoppa en LC nu.
Men vill verkligen inte förstöra det jag lyckas bygga upp nu igen men samtidigt så som jag skrev så handlar det om 5 cm. Banan är densamma - inge svårare än en vanlig LA. Men får ser hur det känns på träningarna fram till tävlingen. Sen känner jag ju även hur det känns i LBn den dagen. Känns det käpprätt åt h*lvete så avanmäler jag mig bara, inte svårare än så.
 
Vad tycker ni, hur hade ni gjort?
 

Agnes - Uteritt

Idag vart det en mysig uteritt. Ponnyn var pigg som vanligt och hoppade över vattepölarna. Det måste vara det roligaste hon vet. Hon tar verkligen sats och hoppar dom som om det vore hinder på 1.50! Kom 4 vattenpölar efter varann och jag höll nästan på att flyga av, inte lätt att hänga med alla gånger! 
 
Sedan for vi och rejsade lite i ridskolehästarnas sommarhagar. Eller ja, dom gamla sommarhagarna. Dom har plockat bort hagarna nu så äntligen kan man rida där. Det var riktigt mysigt. Var solnedgång plus dimma över hela ängen. Ponnyn frustade då nöjt och belåtet och var så glad att få komma ut och busa :D
 
Imorgon rider Fanny henne och på Onsdag ska vi trimma dressyr. Börjar närma sig tävlingen nu. Hon blir bara finare och finare för varje gång så ska bara fin lira lite på olika moment som vi har svårt för. Kan gå vägen det här alltså. Är ju trots allt våran andra dressyrtävling tillsammans så har inga som helst krav förutom att vi stannar inne på banan och hon sköter sig någolunda. Är ju faktiskt på hemmaplan nu också så kraven blir ju lite högre.
 
Som jag saknar våra knäppa uteritter..

Hannah - Dressyr

Idag blev det ett dressyrpass på ridbanan barbacka och på hackamore. Började med att skritta igång henne ett bra tag sen red jag som bara runt. Volter i olika storlekar, öppna/sluta ,lite halter allt möjligt. Hon var så otroligt fin!:')
 
Lisel är fortfarande som en annan häst sen behandlingen, Hon är mjuk och vädligt arbetsvillig. Jag fick henne iallafall på yttertygeln i vänster varv på hackamore och det har nästan aldig hänt förut... det har jag haft så himla svårt med. Nej alltså jag svävar verkligen på moln från dagens ridpass! min finaste finaste tjej :')
bjuder på tre bilder från våran dressyrdebut i Maj 2014
 
 
 

Agnes - Bilder från Surf

Förutom dom bilderna som Hanna Sundberg fotat är Nelly eller Jossan som fotat, vet inte riktigt vem som hade min kamera alla gånger :$
^Högt över, 110 känns faktiskt inte alls så högt längre :'D
^Mitt hjärta smälter :')
 

Agnes - Gårdagens tävling.

Vi for ganska tidigt då Nellt red dom två första klasserna. Min första klass var inte förrän vid halv 3. Vid 2 fick jag och veterinärbesiktade Vannis. Gick jätte bra däremot bet hon veterinären när hon skulle kolla henne i munnen haha. 
 
Framhoppningen till LBn(90) gick jätte bra. Hon hoppade som en klocka och det kändes riktigt bra. Inne på banan så hoppade hon första hindret bra, mot andra hindret började hon tjura men tryckte över henne ändå och då kom bitchvannis fram. Hon blev så sur att jag fick som jag ville så hon lyssnade inte framåt mot tredje hindret för 5 öre och stannade. åhh så arg jag blir på henne!
Sedan hoppade hon allt jätte bra fram tills 6an som var kobination, då skulle hon stanna igen men så tryckte jag över henne så hon hoppar rakt upp och rakt ner och river. Resten av banan flöt på bra. Men jag var riktigt arg efteråt. Min ponny kan hoppa 90 baklänges och hon ska inte stanna!! Brukar kunna klaga på min ridningen men tycker faktiskt jag red bra den här klassen. Dumma sursto.. 
 
Kändes inte bra inflör LAn. Kollade när Dponnyerna hoppade sin LB vilket är 1m och jag kissade ju ner mig. Hindrena såg ut som höghus! Men när jag kom till framhoppnigen och började hoppa kändes det som ingenting. Ponnyn flög över hindrena. När jag hoppat 3 gånger kom det in några D-ponny ekipage som ville höja till 110 så dom gjorde det. Hoppade på den höjden och jisses vad hon hoppade. Högt över och tvekade inte ens sekund!
 
Inne på banan så gasar jag på rätt mycket. Ponnyn var framme och riktigt taggad. Mot andra hindret så stannar ponnyn nästan men ryter åt henne ordentligt och då hoppar hon ändå men river. Resten av banan gick så bra och ni fattar inte vilken känsla jag fick! Hoppade trekombination och det gick hur bra som helst. Efter tre kombinationen var det en linje till sista hindret och både jag och ponnyn blev lite för taggade så vi river det. Slutade alltså på 8 fel men oj så nöjd jag är! Inte ett enda stopp på ett enda hinder i våran LA debut! Åhh så glad jag är! Det här känns verkligen som våran höjd. Vannis är mycket mer fokuserad och hoppar betydligt bättre.
 

Agnes - Hon är allt bra♥

Är så himla trött så orkar inte uppdatera nu. Skriver om tävlingen imorgon:)
Hon är så himla bra den här ponnyn, hon har bara alldeles för mycket egen vilja ibland!

Agnes - Nu gäller det!

Hästarna är lastade och nu rullar bilen mot Umeå! Är riktigt taggad och jag hoppas verkligen att ponnyn är lika taggad. Bästa pappa ska komma och kolla + hjälpa. Han skulle till Umeå på torsdag och göra en undersökning sen fara hem fredag men då stannade han och Maria en natt till så han kan komma till Umeå på lördag. 

Ni får hålla utkik på bloggen, uppdaterar efter jag ridit klart :D 

.

Hannah - Så här får det inte vara

Hästarna är inga leksaker, dem är fullt levande varelser som också har känslor. En häst kan vara ledsen, den kan känna sig ensam eller rädd. Vissa av oss människor förstår inte det. Folk behandlar hästar som ingenting. Folk tycker att hästar ska kunna springa in pengar på travet. Hästarna får springa som tokar, dem får stryk för att springa fortare bara för att det handlar om pengar. Hästarna är bara pjäser i ett spel.
 
 Samma med galopphästar.. Dom bara springer och springer men får stryk av sin ryttare hur som. Dom gör förmodligen sitt bästa och ställer upp för gör dom något annat avlivas dom.
 
Hästar ska behandlas med respekt och kärlek. De ska inte bara vara något man har som tävlingsmaskin utan ens bästa kompis som man bara kan stå och mysa med. Jag är vädligt intresserad av hoppning och älskar att tävla bara hästen inte far illa av det eller behöver lida på något sätt. Samtidigt är jag intresserad av  NH och att få et starkt band mellan häst och ryttare. Nu ska jag inte dra alla över samma kant eftersom det finns folk som kör sina hästar som är fullt medvetna om att hästen är en individ som behöver kärlek. Men vissa andra som bara "kastar bort" hästen för att den inte räckte till. Är ni medvetna om hur vissa hästar behandlas efteråt? när det inte räcker till längre? Det tänkte jag iallafall visa. Nu är det här ju inte i sverige som tur är. men endå helt sjukt hur vissa bahandlar dessa underbara lojala djur. De gör allt de kan men räcker inte endå och därmed dör många.
 
Varnar känsliga tittare.
Filmen är värd att se, vissa borde ta åt sig och tänka på hur man behandlar sin häst. 

Hannah - En myskväll

Igår blev det ingen ridning på Lisel för jag kände inte att det var speciellt nödvändigt. Jag tyckte att en liten "myskväll" var mer behövligt. Jag släppte henne lös i rundkorallen och det tyckte hon var roligt. Det fanns massor med gräs som hon åt med nöje. Hon rullade och vara bara supernöjd. Sen när hon kännde för det kom hon till mig och då tricktränade vi och sprang runt och busade lite. Sen när hon ville fick hon gå och äta i stället. Det var riktigt mysigt och roligt för den delen att se henne så glad. Så här glad har hon inte varit sen vi flyttade hit. 
 
Sen fick hon komma in i sin nymockade box med nytt fräscht spån. Idag hade jag tänkt rida ut i skogen och se vars jag hamnar. Bli nog en liten upptäcksfärd.
 

Hannah - Fullt upp

Senaste dagarna har jag haft väldigt mycket att göra. Först skola jag far 7 på morgonen och kommer hem vid 5 på eftermiddagen. Då hinner jag bara äta och fara till stallet sen hem och sova igen.. I tisdags hoppade jag henne lite grann  på banan. Ställde upp något hinder som jag bara rullade på. Hoppade en oxer sen la jag en bom bakom så jag hann landa sen 3 galoppsprång. Allting gick riktigt bra även fast jag hoppade på hackamore. Hoppade 110 cm i slutet och det var inga problem alls. Så himla kul när allting flyter på! speciellt när jag hoppar utan tränare! :)
 
Igår red jag lite lugnt på banan lite lösgörande bara. Nu ska jag pallra mig ut till moppen och köra 1,7 mil till min kära häst<3 idag tänkte jag trickträna lite sedan fara ut i skogen och skritta.
Bilder från hoppningen i tisdags
tyvärr blev bilderna lite suddiga eftersom det var mörkt ute:(
 

Agnes - Fina ponnysar!

Idag red jag både Vannis och Bell. Började med att rida Vannis. Det står dressyrstaket framme på hoppbanan så red lite dressyr och tränade olika moment från programmen. Holy moly vilken ponny alltså! Allt satt klockrent alltså. Hon var väldigt pigg men la sin energi på rätt sak och lyssnade verkligen exakt på vad jag ville. Fick en helt otrolig känsla alltså. Snacka om att jag är taggad inför dressyr tävligen nu :D 
Efter jag ridit dressyr ett tag så hoppade jag lite. Stod lite olika hinder framme på andra delen av hoppbanan så rullade på dom och hon hoppade så himla bra. Hon tvekade inte en sekund även om vi kom nära eller fel. Blev ett stopp men det var bara mitt fel för jag kollade på ridskolehästarna. Bra där! Hoppade 6-7 skutt på 1m och det kändes riktigt bra!
 
Red Bell på hoppbanan också tillsammans med Nelly och Marwin. Bell var inte riktigt på hugget idag och lunkade mest på i sitt egna tempo. Väckte upp henne med lite tempoväxlingar osv. Tränade mycket på galoppfattningar och som satt riktigt bra idag! Hon slängde inte upp huvudet lika mycket som hon brukar och hon orkade bära upp sig betydlig bättre. Är så roligt att jag börjar hitta knapparna på henne nu. Hon är verkligen en mysig ponny.
Red igenom LC:1an som jag ska tävla henne. Början av programmet sitter så bra men efter halva blir hon seg och "dör". Bara att träna vidare så hon har bra energi igenom hela programmet. Är inte så lätt för mig som är van att rida min tokfia. Men det kommer nog bli super bra det här :D
 
 

Agnes - Det närmar sig!

Nu närmar det sig LA debuten. Hoppade lite i söndags och det gick ju sådär. Hon hoppade alla hinder super bra men det var ett hinder som hon stannade på flera gånger. Tillslut började hon dumstanna och då kände jag bara nej nu räcker det. Nu är det dags att vara lite bestämd annars kommer vi bara hamna på ruta 1 igen. Så röt åt henne ordenligt och då hoppade hon det men då blev hon sur på mig för att jag fick som jag ville.. 
 
Det tyckte inte min ponny om så då tjurade hon ännu mer på det hindret. Hon sprang på sidan och sen när jag skulle "visa" henne hindret så började hon backa och tjura så gav henne en rejäl ponny spark och vad gör ponnyn tror ni? Jo hon hoppar hindret som ligger på 90-1m stillastående! Haha så jäkla otroligt, hon stannade inte mer på det hindret iallfall och resten av banan som bestod av en tre kombination, trippelbarr och en mur - ja det hoppade hon klockrent! Däremot var ponnyn också helt blockerad mestadels av passet. Hon var så pigg så hon visste inte ens var hon skulle ta vägen stackarn.
 
Kändes så bra att äntligen få "vinna" det här. Jorden går inte under för att ponnyn stannar 1-2 gånger på en träning. Ska markarbeta lite imorrn men även hoppa nått skutt på 90 så jag får tillbaka den här bra känslan. Absolut inte för mycket, bara 2-3 gånger!
 
Bjuder på en kort film :)
 
 

Hannah - Nu trivs hon

Jag och mamma körde en omväg hem och körde förbi stallet och kollade till Lisel. Hon var jätte lugn och stod och åt sitt hö så det kändes ju riktigt skönt!
Ikväll tänkte jag hoppa henne lite lätt så vi får väl se vad jag hittar på för något :)
 
Visst är hon fin i sitt nya regntäcke? det är storlek 165 xD
 

Hannah - Stall lillmoran

Igår så packade jag ihop alla Lisels saker och när vi skulle lasta henne så vägrade hon gå in.. det tog alltså 1,5 timma innan vi fick in henne. Från början blev jag bara ledsen eftersom det känndes så jobbigt att flytta och sen ska hästkraken inte ens gå in i transporten. Men Anette kom och hjälpte mig och lärde mig hur man ska gör med hästarna för att bygga deras förtroende när det gäller att gå in så tillslut gick hon in.
 
Nnär vi väl kom fram var hon helt lugn jag gav henne en stor höpåse och hon bara tog det lugnt. Sen packade jag upp alla mina saker och fyllde spån osv. Efter det så for jag ut och skrittade barbacka i skogen. Det är helt sjukt så mycket ridvägar det finns här och dom är bara bakom stallet. Finns otroligt bra klättervägar och även sandvägar. 
 
Jag började med att skritta i skogen i 30 minuter sen travade jag av henne på banan. Hon går väldigt bra på hackamore nu så det är roligt! Sen så har faktiskt hennes mun läkt igen helt nu! Men jag ska rida på hackamore hela veckan ut innan jag börjar rida med bett lite smått.
 
Idag så for jag och mamma en sväng till granngården och köpte ett nytt regntäcke till henne. Det fanns endast 2 täcken kvar ett i storlek 125 och ett i 165.. Lisel har 145 på sina täcken.. Men vi köpte det i 165 ihopp om att hon skulle kunna ha det i en dag iallafall och det måste vara något fel med storleken för det satt precis som ett 145 täcke! :D 
 
Efter det for vi en sväng till stallet och kollade till Lisel och hon var så otrolig hon travade runt i sin hage och hade gjort det i ungefär 7 timmar.. Direkt jag ropade på henne så gnäggade hon och sprang till öppningen. Jag tog in henne och lät henne stå inne. En annan tjej i stallet var snäll och tog in 2 av hennes hästar så Lisel slapp stå själv. Alla i stallet är verkligen snälla och hjälpsamma. 
 
Sen for jag och mamma tillbaka till stallet vid 18 tiden och då mockade + att jag red ett likadant pass som igår. Hon trivs bra i sin box och faktiskt rätt så bra en hennes boxgranne hon är bara lite sur. Men han är inte intresserad av henne alls så de är riktigt bra.
 
Imorgon börjar jag skolan och blir även 2 vändor till stallet då. Jag hoppas verkligen att hon lugnar ner sig så hon inte gör sig illa.. Blev ett lite lågnt inlägg men det får ni leva med :$
 

Hannah - Sista dagen

Idag är sista dagen här hemma i skellefteå för imorgon rullar transporten mot Piteå till vårat nya hem. Idag red jag iallafall ett dressyrpass på banan. Hon var ganska så stel i början men efterson hon vilade igår är det väl inte så konstigt. Jag red lite mjukgörande övningar och ycket på volter och tempoväxlingar. 
 
I slutet var hon riktigt fin och lösgjord. Hon travade i en låg form och frustade. Hon har blivit så himla fin på hack sen hon blev behandlad! :') Imorgon ska jag rida henne i piteå tänkte jag eftersom jag inte tänkt lämna henne utan vara där ett antal timmar och packa upp osv. Bjuder på lite bilder från idag som är fotade av min duktiga Emma♥
 
 
 

Hannah - Hoppträning

Idag var det hoppträning som stod på schemat! Eftersom Lisel har ett sår i mungipan nu så rider jag bara på hackamore. Förut har det inte gått att hoppa på hackamore, men idag så gick det!
 
Vi började med lite träning att galoppera över bommar med 9 meter mellan. Tycker det gick bra trots att jag red på hacket. Hon lyssnar otroligt bra och är så mjuk och fin i kroppen nu. Sen hoppade vi bana. Lisel är säkert lite trött sen i helgen så det blev bara en låg bana för henne. 80-90 låg banan på. Eftersom hon tävlade hela helgen tyckte jag att hon skulle få ett lite lugnare hoppass idag. 
 
Lisel  känns förövrigt finare än vanligt. Riktigt roligit men en fräsch häst trots att hon är gammal :') Inte ett enda stopp idag och jag känner faktiskt att jag blivit bättre på att rida nu. Jag har mycket bättre känsla på hinder. Nej men idag var hon en riktig stjärna! min fina tjej <3
 

Agnes - Minns ni min ridhistor

Var någon som bad mig skriva om min ridhistoria men jisses det kändes lite jobbigt. Så sökte fram detta gamla inlägg som jag skrev januari 2013, mycket har hunnit ändras på denna lilla tiden men det viktigaste finns med som tex. min första "sköthäst" osv:D
 
http://teamha.blogg.se/2013/january/agnes-min-ridhistoria.html#comment
Liten Agnes haha :')

Hannah - Hästen jag alltid drömt om

Nu ska dom sistarna tusenlapparna vara betalda och ägarbytet görs så Lisel är nu min påriktigt. Jag tror faktiskt inte någon kan förstå hur lycklig jag är. Lisel är verkligen min drömhäst på alla sätt. Sen jag bara var några år gammal har jag önskat mig en vit hopphäst.
 
Jag har ju alltid vetat vem Lisel varit eftersom hon är en "kändishäst" i skellefteå för att hon tävlat så pass höga klasser som 1.50 bara när jag fick erbjudandet att prova rida henne kännde jag mig hedrad. Jag hade inte ens kunnat drömma om att ha henne som min egen för att vi aldrig skulle ha råd att köpa en sån fin häst som henne. Jag red en ponny som stod i samma stall som Lisel och jag fick frågan av Lisels ägare att prova rida henne och ev börja rida henne ca 1 gång i veckan. Efter första passet var jag fast. Helt kär. Jag fick börja rida henne mer och till slut så red jag henne 6 dagar i veckan. Sedan tog jag henne på foder och nu är hon min.
 
Lisel är verkligen den perfekta hästen för mig. Hon är riktigt svår att rida och sepciellt hoppa. Men när man väl hittar henne så finns det inget roligare. Jag tror aldrig jag gråtit av glädje före jag börjat rida Lisel, men sen jag började rida henne kan jag söga att det hänt ett antal gånger. Ibland när jag rider ut ensam så tänker jag på hur fin hon är och att allting är så sjukt. Att Lisel nu är min, helt ofattbart! Att jag ens fick sitta på henne var stort för mig. Jag fastnade för henne direkt av någon anledning. Hon var verkligen inte mysig eller en sån här häst som man förväntade sig skulle komma till en i hagen för det gjorde hon inte ibörjan. 
 
Det tog lång tid att lära känna henne men just nu så litar hon verkligen på mig och jag på henne. Till helgen flyttar jag och min älskade häst några mil bort där vi börjat vårat nya liv. Jag och hästen jag alltid drömt om.
Jag har levt ett tufft liv senaste 2 åren eftersom jag sparat pengar för att kunna hjälpa till att betala henne och det var värt var enda krona. Vetinte hur jag någonsin ska kunna tacka framför allt erica som ställt upp och tränat mig och Lisel och sedan mamma som gjort exakt allt för att vi ska kunna köpa henne. Det är som en dröm. Jag har nu ridit i 11 år i hopp om att få min första egna häst. Trodde dock aldrig att det skulle vara en sån här fin häst :')
 

Agnes - Benji♥

Benjamin som han egentligen heter är en vaclack f.1994.
Han var min andra ponny som jag köpte sommaren 2010. Kanske lite för mycket motor för mig men det löste sig tillslut efter ett x-antal skenturer i skogen som oftast slutade i tårar. Han har en härligt personlighet den här killen. När vi väl lärt känna varann så fick vi ett otroligt band tillsammans. Han var utbildad LA i hoppning men eftersom han börjar bli lite äldre så var han väl less helt enkelt. Han har lärt mig väldigt mycket genom att han är väldigt envis.
Som sagt så "såldes" han ju till Angelina och hennes familj september 2012. Senare i April 2013 sålde dom honom till en familj några mil härifrån. Har träffat han en gång sedan han såldes till den nyaste familjen och han verkar trivas som en kung!
 

Agnes - Badbilder

Har ju helt glömt bort att ladda upp alla fina badbilder från när jag, Olivia och Nelly var och badade med hästarna. Tänkte jag bjuder på några nu!:)
 
^Kärleksparet
Som vanligt är alla bilder fotade av bästa Fanny Nilsson :')

Gästinlägg

Hej! Fanny heter jag och det är jag som tar hand om vannis nu i veckan och det är jag som följer med Agnes på sina tävlingar som hästskötare. Lilla jag är 16 år och har ridit på ridskola i snart 4 år. Har tidigare haft en medryttar/foderponny som heter malte men han blev såld i början av sommaren och åkte till sin nya ägare förra helgen, Så ska hjälpa Agnes med Vannis lite framöver. Det jag och Vannis har gjort domhär senaste dagarna är mest busat runt i skogen och haft det kul! Höll på att flyga av idag för hon skulle ju självklart hoppa över vattenpölarna. Ska nog rida nått dressyrpass men vi får se. Imorrn blir det ut och skritta i skogen. Men det var det jag hade att berätta. Kanske bloggar igen nån dag! hejdå. 
Bjuder på denna då inlägget blir lite roligare.

Hannah - 1m debuten gick över förväntan

Idag blev det stressigt, hann bara skritta fram sen helt plötsligt skulle jag hoppafram för jag snart skulle in på banan. Vetinte om massa strukit sig men blev iaf ont om tid. Lisel var stark och hon stannade på framhoppningen och jag blev ännu mer stressad. Sen när jag väl var inne på banan så flög hon före mig av och hästen trampade på henne. Jag var  trött,hungrig och stressad och det leder bara till att jag blir på dåligt humör och det visade sig vara bra.
 
Första hindret gick bra det var en linje till hinder 2 ganska så långt. Men hon rusade bara och jag såg inte någon distans så hon stannade nästan, jag kände att hon var påväg och då blev jag så förbannad för jag ville inte ha något mer stopp nu så jag skrek och slog till henne med spöet och efter det kan jag lova att Lisel inte tänkte tanken på att stanna även om vi kom dåligt. Grunden gick bra dock lite för fort.. Tyvärr så rev Lisel hinder nummer 1 på omhoppningen eftersom vi hade för mycket fart och hoppade typ upp och sen ner. Men hon tänkte iallafall inte tanken på att stanna och det var skitroligt!
 
Jag är så otroligt nöjd med 1 meter debuten. Min älskade älskade Lisel alla skulle haft en sån som henne. Jag blev placerad som 5a sen kom agnes och red felfritt så hon lyckades ta min placering.. men jag var iallafall snabbare även fast jag red mesiga vägar idag igen... somsagt är jag såååå nöjd med min kära häst :')
 
 
 
 

Agnes - Varför köpte jag just Vannis?

Jag hade väl egentligen inga tankar på att köpa en ny ponny. Hade som accepterat att jag inte skulle kunna hopptävla som jag ville utan fick sadla om till dressyr. Men en dag skickade Angelina ett sms till mig där det stod "Agnes, det här är en helt seriös fråga, vill inte du köpa Vannis?"
 
Tror ni jag blev chockad? Vannis har varit min drömponny väldigt länge men trots det så var min första tanke ett rakt nej. Jag ville inte sälja Benji och det fanns inte möjlighet att ha båda. Men efter jag skrivit med Angelina ett tag gick jag med på att fara och "provrida" henne. Efter det var jag helt fast. Kollade runt på lite andra hästannonser men ingen var ens i närheten av Vannis. Började lite henne lite dådå och jag föll för henne mer och mer efter varje gång. Hopptränade henne och trots att jag var väldigt hopprädd så var jag inte ett dugg nervös. Kände mig så säker på henne. Vi hopptävlade ju även och det ledde till våran första rosett. Svävade på rosa moln, no joke alltså!
 
Men då var det ju fortfarande det med Benji. Jag la ut han på annons och många mejlade men inget hem kändes riktigt rätt. En dag föreslog jag(mest på skoj) att Angelina och hennes familj kunde ta Benji så tar jag Vannis och i slutändan blev det så.
 
Den 20 september 2012 var det bästa men även jobbigaste dagen i mitt liv. Vid kl 8 på kvällen kom Angelina och hennes mamma med Vannis samtidigt som jag stod redo med Benji. Dom lastade ut Vannis och ställde henne i sin nya box och sedan lastade vi in Vannis. Självklart föll det massor med tårar då jag stod i transporten och sa hejdå till Benji. Visste ju att han stod i närheten så jag kan hälsa på han när jag vill och att han desstuom kommer ha det bra. Men det gör det inte mycket lättare. Så den 20 september slutade min och Benji's resa men samtidigt började min och Vannis.
 
Ångrar inte en sekund att jag gjorde detta. Självklart saknar jag Benji en hel del men Vannis är dem mest otroliga ponnyn jag träffas och hon har hjälp mig väldigt mycket. Jag är så glad att Angelina gav mig den här chansen, kommer aldrig kunna tacka henne nog!
 
Så varför köpte jag just Vannis? - Jag menar, vem kan motstå ett sånt erbjudande?
Våran första tävling:
Första dressyrpasset hemma, här hade jag ägt henne i 2 dagar, haha herre gud vad jag skäms..
och lite bilder från senaste månaderna.
 
 

Hannah - 95 debuten!

Idag var det äntligen tävlingsdags! som jag har längtat. 
 
Framhoppningen var riktigt dålig, det hade spöregnat så det var bara vatten och gegga överallt.. Lisel var duktig som den stjärna hon är dock lite för mycket energi..
 
Inne på banan var hon så klockren, allting flöt på superbra. Jag fick ryta mot henne lite men hon hoppade så bra:') dock när vi kom till omhoppning så stannade hon på första hindret.. det var en linje och jag hann inte riktigt bromsa. Red på 6,5 galoppsprång och det går ju som inte men hoppade klart banan sen och jag hann bara hoppa 2 hinder sen glömde jag banan lite så fick tvärvända och hoppa stort på en oxer och Lisel ställde upp och bara flög över utan problem. Jag är så otroligt nöjd med henne idag. blev totalt 7 fel varav 3 var tidsfel. Det räckte endå till en 5 plats. dock bara 3 placerade.. Men det spelar ingen roll alls för mig. Jag är så nöjd med våran runda och det är det viktigaste.
 
Efter det for jag och red min kompis maxade D-ponny en Munsboro ponny som var riktigt fin. Tränade lite på att sätta honom på plats i bakdelen och det gick riktigt bra. Han var så samarbetsvillig och snäll. Kul att rida ponny:')
Nu ska jag sova och tagga om för 1 meter imorgon. Bjuder på film som min duktiga hästskötare sofie filmat och 2 bilder som Majas mamma fotat!
 

Agnes - ♥

 

Agnes - ♥

I fell in love the way you fall asleep 
Slowly, and then all at once♥
 

Agnes - framme I London.

 Jag och olivia lyckades ta oss till London utan vidare problem. Vart lite problemas men jag snackade mig ur det hehe. Idag har vi inte gjort så mycket utan vi gick på subway och sedan till en park och pratade, riktigt mysigt!:D
Min kusins lägenhet är super mysig. Riktigt engelsk vilket jag tycker är det bästa! 
Slänger upp en bild på min redan saknade bäbis:(
 
 
 

Agnes - Håll utkik!

Dom här bilderna som Fanny fotade på mig och Vannis igår kommer upp på bloggen inom kort!
 

Agnes - Räser

Idag red jag och Olivia barbacka på hoppbanan. Rejsade bara runt med Vannis och hoppade lite småhinder på 40 kanske. Vannis var så otroligt pigg hon tyckte verkligen det var jätte kul. Alla ridlägerungar var där och kollade på så dom ville jag skulle hoppa ett lite högre hinder så jag och Vannis hoppade dom andra hindrena också som låg på kanske 80. Ponnyn flög över som värsta kanonkulan och jag efter, jääklart vilket hoppsug ponnyn har just nu! Åh så glad jag blir, gamla Vannis är tillbaka<3
 
Nu ska Vannis få lite "semester". Fanny ska bara ut och lunka i skogen och inga jobbiga pass. Blir så bra men oj vad jag kommer sakna min sessa.. En hel vecka ska jag vara utan henne:( Imorgon 11.45 lyfter planet mot London! Om jag och Olivia nu kliver på rätt plan haha.. Vi två resa ensamma kan bli ett äventyr alltså.. . Ska ta och skriva lite tidsinställda nu sen ska jag förhoppningsvis fixa en gästbloggare. Som vanligt är jag ute i god tid*host* och börjar packa nu sådär mitt i natten så vi får se hur mycket tidinställda jag hinner med.
 
Mitt älskade hjärta<3

Hannah - Hoppträning

Idag så hoppade jag för Erica och de gick verkligen bra! Lisel känns så himla fin efter behandlingen. Vi hade mer mot markarbete idag lite snäva svängar och linjer på klossar där vi skulle rida på olika många galoppsprång. Just det gick väl sådär eftersom Lisel var så pigg. Sen hoppade vi 2 oxrar och hon var heeeeelt klockren! Hon känns så ärlig på hinder just nu och jag är så taggad inför i helgen då det är tävling! jag ska rida 95 första dagen och 1m andra dagen! blir spännande!:D
 
Bjuder på en bild från idag som min kompis pojkvän simon fotat!
 

Agnes - Det tar sig!

Rosett samlingen bara växer och växer. 19 rosetter totalt, 2 med Benji(båda från lokala), 17 med Vannis varav 13 st är från lokala/regionala tävlingar. Mer ska det bli! Oj så duktiga ponnysar jag haft<3
Har en till grön rosett från Piteå men den hänger på ett annat ställe då den förstörde min gulblåa samling+en vit då:$


Agnes - Mysig barbackatur

Idag for jag och Vannis ut på en mysig barbacka tur i kanske 40min. Ponnyn var som vanligt tokig. Hon tyckte det var super kul att få rejsa i skogen. På vägen hem hittade jag värsta blåbär ställe så hoppade av och tog lite blåbär sen skrittade vi hem. Vannis är ju alltid lugnare på hemvägen så det gick bara bra att rida och äta samtidigt, hittade hallon också! :') 
 
 

Hannah - Film om mitt lilla hjärta

I lördags behandlades Lisel med akupunktur,laser och sen blev kon tillknäckt i vänsterbak. Och hon känns verkligen som en ny häst efter det! Skrittade henne idag och hon känns redan sjukt mycket mer aktiv i bakdelen så detä är så roligt! nu ska hon ridas lugnt i några dagar!
 
Jag har iallafall redigerat ihop en ny film om Lisel eftersom det var ett tag sen sist. Se filmen i fullbild och 1080pHD.
Jag har sett filmen 100 gånger om och jag blir så glad av den, äntligen kan jag få säga min fina Lisel ♥
 

Agnes - Oj oj

Nu hoppas jag ni följer oss flitigt fram tills vi startar våran LA debut och självklart efter det också!
Ska försöka uppdatera så gott det går.

Agnes - Lyckotårar!

Idag så var det ju tävling i Lycksele. Vannis stod ju hos Sanna i hennes stall då uppstallningen var full på klubben. Samma gård som jag hämtade Benji på för 4 år sedan :')
 
Framridningen till LCn var galen, ponnyn var på hugget kan jag lova. Hon var överallt och ingenstans, jäkla känguru haha. Hon lugnade ner sig efter ett tag och på framhoppningen var hon alldeles lagom. Hon hoppade riktigt fint på hindrena och jag hade en bra känsla.
 
Väl inne på banan kändes hon minst lika fin. Hoppade super bra och vi dubbelnollade klassen och tiden räckte till en andraplats! Var alltså en millisekund mellan mig och vinnaren.. Åhh så frustrerande haha:( Men är så nöjd över ponnyn!
 
Red inte fram så länge till LBn. Gjorde mycket tempoväxlingar så jag kände att hon var med på noterna. Gasen funkade till 100% och bromsen kanske 70% haha, bättre än vanligt iallfall! På framhoppningen hoppade hon som en gud, vi kom lite fel på oxern en gång men hon hoppade utan att tveka. Hon var mycket piggare den här klassen också men ändå inte för pigg och hade för det mesta alla 4 tassarna på jorden.

Tog en annan väg till första hindret än vad dom flesta gjorde, vi kom i en ganska snabb fart så trodde det skulle bli ett stopp där också men ponnyn bara hoppade. Kände redan då att den här klassen nollar vi och vad gör vi? - Vi dubbelnollar! När jag red i mål så kunde jag inte låta bli att gråta och när jag sedan hör att vi vinner klassen var jag i chock. Vilken ponny jag har! Som vi kämpat och äntligen, äntligen släpper det. Är våran första vinst i LB, tror det är ponnyns första vinst i LB också, vi har alltid kommit tvåa i den klassen. Sitter fortfarande och ler som en cheshire cat, vilken dag. Nu taggar vi verkligen våran LA debut :D
 
 
Stort tack till bästa hästskötaren Fanny igen som filmat och hjälpt till trots att min galna ponny mörbultat henne gul och blå<3

Hannah - film från hoppningen

Idag blev det ett lättare dresyrpass på banan barbacka och på hackamore. Lisel var faktikt inte så stark idag! Ökade galoppen ganska mycket och lät hon jobba genom kroppen några varv. Sen blev det blite trav på volt och då flyttade jag henne för skänkeln. Har inte så mycket mer att skriva om passet faktiskt.
 
Imorgon kommer Ingemar och ska kolla Lisel. Hon är ju fräsch nu som vanligt men hon ska endå kollas eftersom det var längesen sist :)
filmen från i onsdags!
 

Agnes - Nu är vi påväg!

Nu rullar bilen mot lycksele! För tillfället öser regnet ner men ska tydligen vara bra väder imorrn så jag hoppas på det :D
Ni får hålla utkik efter uppdatering under morgon dagen!Agnes - Nu > Lycksele!!

Nu far jag till stallet och fixar det sista sen lastar vi hästen och far till Lycksele! Är så taggad med tanke på hur dom senaste träningarna har gått.
Hoppar ni håller tummarna för oss
- nu kör vi så det ryker!
 
 

Agnes - Dressyr

I förrgår for jag Bureå och shoppade lite saker. Följde bara med saker som verkligen behövdes tex. ett par nya vita ridbyxor, 3 par ridstrumpor och ett rakt järnbett som jag ska tävla dressyr på då man inte får tävla på gummibett. Hittade universums(på allvar) snyggaste grimma. Dock kostade den 500:- så köpte den inte men en dag ska min ponny ha en sån *.*
 
När jag kom hem så red jag dressyr på det nya bettet. Hon var lite springig och stark men när hon väl slappnade av var hon såå fin! Red mycket serpentiner och volter och tränade fattningar. Hon fattade galopp varje gång utan att tjura, duktig ponny<3
 
^that min xd
 
Några bilder som Olivia fotat, ni får mer sen!:)