slide show

Hannah - Svar på en fråga

Jag har fått en fråga för några dagar sedan vars jag hittade Lisel. Eftersom det är några från södra sverige som läser bloggen kan det ju inte vara så lätt att veta. 
 
Iallafall så kommer Lisel från en tjej som heter Erica Cox som haft henne i den största delen av Lisels liv. Hon var 3-4 år när Erica köpte henne. Erica har tränat och tävlat henne från 0-150 cm i hoppning och även utbildat henne mycket inom dressyren. Lisel är en väldigt välriden häst om man säger så. Hon är verkligen rolig att rida för hon är ofta väldigt lydig och går att rida i alla tempon och flytta hit och dit. Jag fick erbjudandet att testa rida någon av Ericas hästar nån gång i veckan och det var där det började. Blev helt fast vid Lisel efter första gången jag suttit på hennes rygg. 
 
Jag är otroligt glad att jag fått tillfället att ha en sån här fin häst. Deet trodde jag sldrig skulle inträffa eftersom hästar som Lisel inte brukar vara jätte billiga. Men jag fick Lisel till ett jätte bra pris som vi hade råd med. Erica lärde mig även att rida Lisel. Jag red henne ju i 2 år innan hon blev min egna, så jag kännde henne väldigt bra och visste precis vad det var för häst jag köpte. Jag besiktade inte ens henne för att jag vet om henne tidigare skador osv. Lisel är verkligen det bästa som någonsin inträffat i mitt liv. Jag är lika glad varje dag jag får vara med henne. Hon är så otroligt personlig och verkligen som en liten hund efter mig. Lisel ska få bo hos mig tills hennes sista andetag (ifall inte något skulle hända som att mina föräldrar dog så jag inte har råd) men det tror jag inte kommer hända. Jag skulle kunna skriva en hel bok om hur mycket jag tycker om henne. Hon är verkligen en sån här häst som man inte hittar överallt. Så otroligt speciell och känslig. 
 
Lisel mår idag superbra! Hon är väldigt fräsch och fin i kroppen. Har tänkt ge henne en liten "lyx behandling" av Ingemar snart bara för att hon ska fortsätta vara i så bra skick som hon är. Lisel trivs jätte jätte bra i stallet! Det känns riktigt kul men samtidigt inte.. Eftersom jag snart ska flytta henne till ett mindre stall i svensbyn. Det är ju 1,7 mil enkelväg till stallet och då om min mamma ska skjutsa dit och sedan köra hem och sedan hämta mig igen. Det blir påtok för mycket bensinkostnader.. Det nya stallet är ca 3 km bort. De har ridbana och är ett litet stall och även gammalt,endast 3 boxar. Men till sommaren ska det renoveras om helt och bli superfint! ridbanan ska även renoveras med hinder,underlag och belysning så jag tror det kommer bli ett kanonstall att stå i. Står bara 2 hästar där just nu. En nordis och en liten B-ponny. Men kommer ev en tävlingshäst mot sommaren när det finns fler boxar och är fint där. 
 
Oj så långt inlägg det här blev.. Iallafall så red jag dressyr på en äng idag. Barbacka såklart! Lisel hade ganska mycket energi kan jag väl säga. Hon hoppade och for runt lite som hon ville i början. Men mer mot slutet gick hon i en jätte bra form i en lugn galopp. Hon har blivit riktigt fin i dressyren nu när jag nött så mycket dressyr!:D
 
Har tänkt försöka få mig in till ridhuset under jullovet och få hoppa lite :D Imorgon ska hon få vila och på lördag sköts hon av olivia ska skulle skritta ut på henne:D
Dagens bild får Lisel och hennes gamla ägare stå för. duktiga Erica ♥
 

Kommentarer
Postat av: Erica

Världens finaste Lisel <3

2014-12-05 @ 10:48:01
URL: http://ericacox.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback