slide show

Hannah - bättre än igår

Som jag skrev tidigare var Lisel riktigt busig igår.. Men dagens pass gick mycket bättre :D Redan när jag började rida var hon fin och gjorde som jag sa. Travade runt på volter åt olika håll i olika tempon. När jag gjort det en stund började jag lägga in galopp och jag gjorde samma sak i galoppen.
 
 Tränade också lite övergångar från galopp till halt och från halt till galopp. Vissa övergångar blev riktigt bra! faktiskt över förväntan :) Hon hoppade inte upp i luften och sen började galoppera utan det var  en mjuk start på galoppen och över övergången till halt var riktigt mjuk. Jag behövde bara räta upp mig och knipa åt med benen sen försiktigt krama lite i tyglarna så blev det bra halter :D
 
Efter hon fått skrittat ett tag i mitten av passet så hände någor med henne och hon började busa lite idag också haha. Men det kändes iallafall bättre när jag hade sadel och martingal. Hon blev ävnen lite uppstressad av sig själv när hon busade så var ganska svårt att trava av henne eftersom hon taktade en del. Men islutet fick jag henne att gå i en stadig trav och då gav jag mig direkt.
 
Imorgon ska Lisel få vila (kanske gå ut och gå en sväng) För jag ska mocka hagen imorgon hade jag tänkt innan det blir jätte lerigt.. Hade inte tänkt mocka hela hagen men några kärror ska jag ta iallafall:)
 

Hannah - Film

bjuder på någon filmsnutt från igår på både hennes fina sida och busiga sida...
 

Hannah - Helt galen

Dagens pass.. Lisel har så sjuuuuuukt mycket energi för tillfället. SKulle rida ett barbacka pass på ridbanan på hackamore. Hon bockade och skuttade runt överallt och var helt galen haha.. Hon har så sjukt mycket energi! ett under att jag aldrig flygit av henne än så länge.. xD
 
Gick in i stallet och bytte träns till det med det raka bettet. Hon blev genast lydigare men fortfarande sjukt pigg! Det är roligt men nästan lite jobbigt när hon blir så pigg. Hon var inte stressad alls bara pigg. Men jobbade henne sen när jag redd på bett och då gick det bättre:)
Sofie tog lite bilder på oss idag,, några fina och några inte så fina... xD
 

Hannah - Vaccsination

Igår fick Lisel bli vaccsinerad så gick bara ut en kort prommis med henne på ca 10 minuter efter vägen.
 
Idag hade banan tinat fram ganska mycket så skrittade och travade lite lätt på banan. Lisel var väldigt pigg i början och ganska stark, men hon började snabbt slappna av efter jag jobbat henne i skritten. Sen i slutet av passet fick hon trava några varv på volt och hon var så lugn! inte alls springig eller stressad på något sätt så det var ju skönt. Sen ska hon ju få ta det lugnt i några dagar nu när hon fått en spruta :)
Imorgon ska hon få vila. Sen så är lilla Lolly mätad nu och hon är hela 147 cm i mkh! hon är ju inte ens ett år gammal!:')
 
 
 

Hannah - äntligen klar

I måndags red jag och Angelina ut. Vi hade 2 busiga och pigga hästar. Vi red upp mot brönet eller var det nu heter där vi travade lite och hästarna belv tokiga för dom bara villa springa haha.. Det var trevligt att få ha sällskap tyckte både jag och Lisel.
 
Igår for jag bara ut och skrittade i ca 60 minuter. Jag tycker det är supermysigt att fara ut barbacka och skritta länge. Men på hemvägen igår blev Lisel tokig.. Hon började skutta typ som hon villa galoppera.. på asfalten! lyckades lugna henne lite men hon kunde inte skritta hon började bara småtrava så hoppade av henne och gick med henne sista biten för att hon skulle skritta. Hon nöter upp borddarna så himla mycket när hon småtravar på asflten också..
 
Men igår blev jag även klar med mitt täcke som jag broderat på! Mammma köpte ett fleecetäcke åt Lisel som jag tog till skolan och på syslöjden broderade jag Lisel för hand på täcket, tycker endå det blev helt okej..:)
eller vad tycker ni? :)
 

Hannah - prommis

Lisels motion idag blev bara en prommenad. Jag tog på henne benskydd och reflexer sen gick jag efter gång och cykelvägen i ca 15-20 minuter så hon fick röra på sig lite grann iallafall. Hade inte så mycket tid i stallet för mamma hade glömt att jag inte varit i stallet så hon drack vin före maten.. som tur är så kunde min låtsaspappa skjutsa mig dit sen så blev det en kompis som hämtade mig eftersom han körde förbi när jag gick med Lisel efter vägen. Så allt löste sig endå :)
 
Imorgon hade jag tänkt fara ut och skritta en långsväng eftersom vi kanske ska in till ridhuset på tisdag så är det så skönt när hon är så mjuk i kroppen :D
bjuder på en charmig bild på min sötnos
 

Hannah - 2 år

Idag är det exakt 2 år sen jag satt på Lisels rygg för första gången. Nu har jag ridit henne i 2 år och det är helt sjukt hur mycket hon lärt mig. Kan inte ens förstå att hon är min egna häst. Världens bästa Lisel♥
Foto: Mye Nordlund
 

Hannah - Senaste dagarna

I Onsdags skrittade jag ut med Greta och hennes pånny Calle. Konstigt nog verkade Lisel tycka om honom. Hon brukar ju vara så arg mot alla hästar. Vi for bara runt och skrittade i Kusmark överallt. Lisel fick skritta i ca 1,5 timme så hon blev riktigt mjuk i kroppen.
 
I Torsdags slutade jag halv 12 från skolan så jag och Erica åkte in till ridhuset. Efter som jag skrittat henne så länge dagen innan så var hon riktigt mjuk i kroppen. Jag red utan stigbyglar för att då rider jag med mycket mer ben och är stadigare i handen. Jag la fram 3 travbommar som hon fick trava över vilket gick super! Är faktiskt riktigt stolr över henne för det passet. Tror jag ska börja skritta ut länge dagen innan jag ska in till ridhuset eller något..xD
 
Idag (Fredag) blev det en mysig kvällsritt barbacka efter gång och cykelvägen. Lisel var som vanligt taggad och hade svårt att skritta på vägen hem. Helst hade hon nog galopperat om hon fick..
 
Imorgon får Lisel vila men Mye kommer och fotar lite porträttbilder på oss endå imorgon :D
.

Hannah - Ridhuset

Igårkväll åkte jag och Erica in till ridhuset en sväng. När jag skulle lasta Lisel så lyckades hon trampa mig på foten med broddar.. så idag har foten vait lite svullen och det har gjort ont att gå men sånt händer. Iallafall så igår la vi fram 3 upphöjda bommar som Lisel fick trava över. Jag tycker det gick mycket bättre än sist iallafall för hon försökte inte hoppa över bommarna idag haha. Hon börjar kännas lite mer vältränad nu när hon går 5-6 gånger i veckan och 2 av passen är i ridhuset. Resten skrittar jag bara ute just nu eftersom det är så hårt underlag ute just nu. Planen är att vara med på SRKs träningstävling den 1 maj där jag tänkte rida 80-90. Så jag hoppas att jag fått igång henne nog mycket så vi kan vara med för jag är verkligen taggad på att tävla nu.
 
Idag ska jag och greta skritta ut Lisel ska få träffa hennes ponny Calle så vi får se hur det går. Lisel är inte så förtjust i andra hästar..
 

Hannah - kallt

Just nu ärunderlaget ute stenfruset. Så idag fick Lisel komma ut på en lång skrittur men jag jobbade henne mycket i skritten. Red upp och ner för en brant backe 2 gånger och jobbade henne samtidigt det tyckte hon var riktigt jobbigt hon ville helst springa upp för backen men istället fick hon gå i en aktiv skritt vilket hon tyckte var lite jobbigt. Hon blir så mjuk i kroppen av att fara ut och skritta långt. Efter jag ridit så stretchade jag henne ett tag vilket hon nog behövde ska börja göra det med henne ibland har jag tänkt!
 
Imorgon blir det in till ridhuset och trava över lite bommar!:)
 
 

Agnes - Min favorit♥

En av mina absoluta favoritbilder på Vannis. Har ingen aning varför men jag älskar den så otroligt mycket!

Agnes - Helgens tävling.

Nu är tävlinghelgen avslutad. Ska försöka skriva lite kortfattad om helgen.
 
Lördag, LC(80): Vannis var super fin på framhoppningen. Väl inne på banan var hon exakt lika fin. Vart en 0/0 och det räckte till en andra plats. Tyckte jag vågade satsa någolunda bra i omhoppningen ändå. 
 
LB(90): Vart ett stopp på framhoppningen på räcket. Tänkte inte mer på det då jag red riktigt kasst mot det hindret. Vi hoppade det igen och då hoppade hon super fint. När jag kom in på banan vart jag lite nervös då hindrena såg jätte höga ut. Det vart 1 stopp på 6an. Hon började sakta in ganska långt innan och svarade inte fram för skänkeln utan saktade bara in mer för varje gång jag drev henne framåt. Men vi när vi kom på det igen hoppade hon. Vart lite för mycket fart in mot 7an så vi rev det hindret. Men vi tog oss igenom grunden och jag är super nöjd! Trodde inte det skulle gå så pass bra ändå:)
 
Söndag, LC: Hade ju planerat att bara tävla LB idag men efteranmälde mig till LC också. Vi nollade båda faserna och det räckte till en tredje placering. Vannis var så himla pigg, hade gärnat vilja rida saktare i omhoppningen så jag kunde göra snävare svängar. 
 
LB: Hon hoppade som en klocka på framhoppningen. Kom super bra på varje hinder! Vi nollade grunden men från hinder 10 till 11 i omhoppningen så var det en lång galoppsträcka vart vi fick upp lite väl mycket fart och jag underskattade min ponnyn vändbarhet så när vi skulle svänga på 11 tänkte jag "om jag börjar svänga nu så blir det bra" men räsern svängde på fläcken så vi kom lite väl nära så det vart ett stopp. Var riktigt nära på att åka av men lyckades hålla mig kvar. Vi kom i mål med bästa tid(on jag inte hörde fel). Hade jag inte stannat hade vi vunnit så det var ju lite surt. Men vi kom på fjärdeplast, just utanför placering. 
 
Är så otroligt nöjd över helgen. Sista LBn var helt klart bästa klassen enligt mig. Vi hade super bra flyt förutom 1 stopp då men det tar jag på mig helt och hållet! Ponnyn har skött sig super förutom att hon tjurade ihop lite under lördagens LB. Har filmer från alla klasser så ni ska få se dom senare när jag fixat det. Eftersom det var hemma tävling så var det en massa som fotade. Bjuder på bilderna som Hannah och Ellen fotat.
Lördag är den marinblå outfiten och söndag är den lime/marinblå outfiten.
 
 
 LC
^Kolla in min räser :')
LB
Blir så glad att man faktiskt ser på bilderna att hon fått bättre ryggteknik och mer halsmuskler:'D
Hon hoppar mycket bättre i LBn, visst ser ni det? Ser ju ut som hon ska riva nästan varje hinder i LCn haha!

Hannah - film

underkvällen har det är varit det jag pysslat med, hoppas ni tycker om den.
bara för att hon är världens finaste häst♥
se i 1080p för bästa kvalitet

Hannah - Markarbete

Idag åkte jag och Erica in till ridhuset, där tog vi fram tre bommar och la upp dom på klossar.  Lisel tycket det var riktigt kul att få kliva över lite bommar det kändes tydligt. Hon vilade ju både igår och i fredags så förväntade mig inte att hon skulle vara så mjuk i kroppen. Men ajg tycker endå det gick rätt bra att rida idag. Fick hjälp av erica och i slutet blev lisel så taggad så hon började hoppa över bommarna i galopp det tyckte hon var mycket roligare haha.. Men det känns iallafall roligt att jag och Lisel börjar komma igång nu! Får massor med hjälp av Erica sen nu ska vi börja avända oss av lite bommar under ridpassen. En föreläsning jag var på så nämde hon som pratade att markarbete var bra för hästar som just haft föl. Så nu är det hårdträning för Lisels del eftersom vi ska tävla i Maj.
 
Det är ju både träningstävling den 1 maj och Lokal tävling 3 Maj på SRK. funderar vilken jag ska vara med på eller om jag kanske kan vara med på båda? vetinte riktigt hur jag ska göra. Träningstävlingen kan jag ju rida 2 klasser men på den lokala kan jag bara rida en klass för storhäst klasserna var 90,110,120 osv så iaf skulle jag bara rida 90. Men vi får se hur det blir.. Har iallafall fotat Lisel och Lolly i hagen lite idag i det fina vädret :D
 

Agnes - Nu kör vi!

Förlåt att jag inte bloggat på sjukt länge.  Men min dator funkar inte för tillfället. Just nu är jag i stallet och tävlingen ska snart dra igång. Hoppträningen i onsdags gick åt fanders men nu stryker vi ett sträck över det och satsar om på nytt. Vi ska igenom grunden åtminstone!! Jag hoppas ponnyn är lika taggad som mig iallfall, då kommer det nog gå super!:D Vi startar LC,LB idag och LB imorrn om hon känns fin idag.
Uppdaterar mer sen, hoppas jag..:$

Hannah - Dressyrtrimm på ridbanan

Igår blev det lite dressyrtrimm för Lisels del på ridbanan. Äntligen har den tinat fram så man kan rida på den. Ibörjan av passet var Lisel riktigt fin, hon var avslappnad och gick riktigt bra fram tills jag börjde galoppera då blev hon lite stressad efteråt men efter att ha travat henne ett tag lyckades jag lugna ner henne och hon blev helt avspänd. Hon släppte efter och frustade samtidigt tog hon det stöd jag erbjöd henne. Det är så sjukr roligt att rida nu när det gått så bra nästan varje pass :D
 
Idag fick Lisel vila. Jag har istället mockat ur hagen. Lång tid tog det men nu är det klart iallafall! jag är helt slut i kroppen och har blåsor fulla händerna men nu har iallafall Lisel och Lolly en ren hage:D
 
Imorgon tänkte jag rida ut någonstans och på söndag ska jag in till ridhuset.
Imorgon ska även Agnes tävla med vannis så ska hejja på henne lite grann och ta lite bilder imorgon.
 

Hannah - Ovisade bilder

Idag for jag bara ut  och skrittade Lisel eftersom gårdagens pass var rätt så hårt. For iväg barbacka efter gång ch cykelvägen på min duktiga häst Efter jag skrittat henne så har jag mockat i hagen och fixat en massa i stallet nu tänkte jag bjuda på några ovisade bilder på lolly:D Visst har hon blivit stor? Nu ska jag ta och sova.. somnade 5 gånger under tiden jag skrev det här korta inlägget..
:
 
 
 
 
 

Hannah - Som en ny häst!


Hannah - Nyklippt

Idag for jag och Angelina ut och skrittade en sväng. Alltid roligt med sällskap när man rider ut. Lisel var helnöjd att få komma ut (har ju ridit på ängen hela tiden för att det varit så halt) Men nu har all snö (nästan) tinat bort. Imorgon får Lisel skor och idag har jag rakat henne. Tror hon tyckte att det var ganska skönt att bli av med lite varm päls.
 
Nu är det hårtträning för Lisel på g, Igår var det ridhuset sen idag fick hon skritta ut och imorgon ska vi in till ridhuset igen, sen onsdag får hon skritta ut igen :D
bild på min nyklippta tjockis!
 

Hannah - Glad Lisel

Ikväll åkte ju jag och Erica in till ridhuset med hästarna. Lisel var helnöjd att få vara i manegen. Hon gick och kollade sig själv i speglarna på väggen och hade örronen frakt fram. Hon var lite för pigg i början i skritten och det gjorde ont för mig att skritta (alltså i njuren) Men när jag väl började trava så slutade jag känna av det helt och hållet. Tänkte att det skulle bli värre men det blir det inte! :)
 
Erica hjälpte mig massor med hur jag skulle rida henne. Hon var ganska pigg och i galoppen var hon lite tjorvig med huvudet. Men erica höll som en liten lektion för mig så fick massa nya saker att tänka på! perfekt att rida med sin tränare:D Efter 30 minuter var Lisel genomsvettig och rätt slut så hon fick ta sig en dusch på ridhuset så hon blev ren och fin inför imorgon så jag hade tänkt klippa henne :)
Nu ska jag ta och vila för imorgon ska jag till skolan om jag inte har allt för ont.  
 
 
 

Agnes - Kommer aldrig förstå mig på teknik..

Nu är mitt internet tillbaka - segare än aldrig förr!!
 
Nejmen jag tror helt seriöst jag kommer få ett psykbryt på min dator snart. Det står att jag har "full wifi" men ändå så funkar inte mitt internet.. Nu funkar det men är segt som tusan.. Ja, nu vet ni iallafall varför jag inte har bloggat på ett tag. Har en massa fina bilder som Olivia fotade på mig och Vannis igår som jag vill visa er men får vänta ett tag med det eftersom jag råkade glömma min kamera i stallet idag.
 
I torsdags red jag ju en Pay and Jump med Vannis. Det gick super bra. Hon tvekade lite på ett hinder i 70 men red bara på framåt så då hoppade hon resten av banan men samma självförtroende som förut. I 80 var hon också jätte fin och framåt. Det gick ju lite snabbare än vad jag tänkt mig men hellre det än att hon börjar sakta in framför hinderna. Det är ju iof vår och hon brukar bete sig lite konstig på våren. 
 
Annars har det inte hänt speciellt mycket faktiskt. Jag, Olivia och Bella var och rejsade med hästarna här om dan och Tove fotade så ni ska få bilder från det också. Idag red jag markarbete, ponnyn var super fin vilket hon oftast är. Börjar verkligen ta sig med dressyren nu! 
 
Jag hoppas min dator sköter sig nu så jag kan börja uppdatera bättre..
 
 

Hannah - Vilat

Idag har jag vilat hela dagen, har städat lite och rensat kläder från garderoben men annars har jag bara tagit det lugnt. Igårkväll bestämde jag mig att ha roligt istället för att ligga inne hela lördagkvällen så drog iväg till stan men några kompisar. När klockan var just över 12 fick jag hämtning av mamma för att njuren började krampa igen... Hade ganska tajta jeans också så det var ingen bra ide för dom tryckte på njuren. Ikväll ska jag vara osmart igen och fara in till ridhuset och trimma Lisel lite. Hon ska badas också så hon är ren nu när jag ska klippa henne.
 
Hoppas verkligen att jag klarar av att rida, tycker så synd om Lisel som ska behöva vila för att jag har ont.
Förresten på Tisdag kommer hovslagaren och Lisel ska faktiskt få skor på sig nu, hon har ju gått barfota enda tills nu :)
 

Hannah - Sjukhuset

Igårkväll fick jag ordentliga kramper i min högra njure. Visste exakt vad det var när jag började få ont Eftersom jag har haft njurproblem tidigare. Så jag och mamma åkte in till sjukhuset igårkväll där vi fick vara i drygt 2 timmar innan jag fick komma hem. Läkarna tror att det är njursten jag har fått så vi ska göra en ordentligare undersökning nästa vecka. Sen måste jag ta några piller och kolla febern hela tiden. Idag är kramperna mindre, jag har haft 3 stycken "kramp attacker" totalt idag igår hade jag kanske 80 stycken. Men nu är det som mer att det trycker och gör ont. 
 
Iallafall så pallrade jag mig iväg till stallet och mockade åt Lisel. Kunde inte rida men förhoppningsvis kan jag rida lite lugnt imorgon. Jag har fått låna Agnes klippmaskin så ska ta och klippa Lisel nu i veckan också. Mamma fotade för första gången i sitt liv med en systemkamera idag. Så blev inte så mång bilder och jag gör roliga miner på alla bilder..
 

Hannah - Fotografering

Idag fick Lisel sig en vilodag. Men passade på att fota när jag för en gångsskull var i stallet när det är ljust ute. Jag fick ju ett nytt turkost pannband av Erica som jag blev sugen på att inviga. Hon var verkligen super snygg i pannbandet. Jag är helt kär i pannbandet det är verkligen min smak! Jag och Erica lämnade Lolly i hagen sen fick Erica hålla i Lisel medans jag fotade henne. Lolly måste ju börja lära sig att vara i hagen utan mamma Lisel.
men såklart ska ni få se bilderna från idag. Vad tycker ni? var hon fin i pannbandet?
 
 
 

Agnes - Som jag saknar dig..

Om ni bara förstod hur mycket jag saknar min älskade vän.. Går inte en dag utan att jag tänker på honom.
Han är utan tvekan nått av det bästa som hänt mig♥
 Om man bara kunde vrida tillbaka tiden..

Agnes - Vi tar oss igenom det här tillsammans<3

Just nu är verkligen jag och Vannis i världens svacka.. Just när jag börja "komma tillbaka" får ponnyn hjärnspöken. Hon har ju inte haft något sug mot hinderna, stannat långt framför och vägrat gå framåt. Hon har varit jätte konstig helt enkelt. Imorgon(torsdag) är det Pay and Jump på hemma srk och jag tänkte "varför inte?". Anmälde mig till LD, LC (70,80) eftersom det gått så dåligt nu ett tag. 
 
Idag bestämde jag och Nelly oss för att små skutta lite och se hur dom känns inför imorgon helst eftersom Vannis varit så konstig. Vannis var pigg och framåt som vanligt när jag började rida fram. Hon har börjat kännas gladare nu vilket känns otroligt skönt kan jag lova!
Hur som helst, vi ställde fram ett räcke och en oxer. Jag vill ju helst inte hoppa utan tränare så när jag väl gör det vill jag inte hoppa några svåra saker. Vi började på 60. Hon hoppade utan problem och kändes fin. Hoppade 70 och 80 utan problem också. Tänkte inte hoppa högre men Nelly höjde upp till 90 så jag tänkte prova(ni som känner mig vet hur jag är..). Det gick SUPER! Hon hoppade jätte fint i höger varv. Sen när jag bytte varv och hoppade andra håller då stannar hon. Hon börjar sakta in långt innan hindret och hur mycket jag än driver så går det inte framåt.
 
Då slog det mig, senaste Erica träningen när vi kom fel på trippeln var det i vänster varv. Hon har alltså "hakat upp sig" på det. Hon har lite hjärnspöken helt enkelt + att hon tappat en hel del självförtroende sen jag började förstöra för henne då jag själv vart rädd. Istället för att ge upp och säga "det går inte" och bara rida på hindret igen lite sådär halvhjärtat och redan långt innan hindret beslutat mig för att vi ska stanna så tänker jag "nu j*vlar ska vi över". Jag rider verkligen med iställningen "över, under eller igenom - vi ska då tamefan till andra sidan" och peppar ponnyn allt vad jag kan - och hon hoppade!
 
Det gick sakta, vi hoppade nästan stillastående men vi tog oss över. Jag kom på hindret igen direkt, fick mer snurr i galoppen och hon hoppade igen och då släppte det lite för henne. Kom på hindret en sista gång och då hoppade hon super, mycket mer sug mot hindret och jag behövde inte rida på framåt lika mycket.
 
Tidigare hade jag mina hjärnspöken och min ponny hjälpte mig igenom det. Nu när hon får sina hjärnspöken ska jag bara ge upp då? Hon måste känna att jag är med henne till 110% och vi ska klara det tillsammans. Min ponny älskar att hoppa, det är det bästa hon vet och jag skulle aldrig kunna ta det ifån henne och bara rida dressyr. Hon skulle på allvar bli deprimerad. Ni vet när man gör något man verkligen tycker om sen tappar man självförtroendet totalt och vill bara ge upp? Jag antar att det är så Vannis har det just nu och om inte jag är där och peppar henne hur ska hon då få sitt självförtroende tillbaka? Vi ska verkligen kämpa och ta oss ifrån den här svackan om det så ska kosta blod, svett och tårar!
 
 

Hannah - Manegekort

Idag inskaffade jag mig ett manegekort. Det känns ganska nödvändigt nu när Lisel snart ska börja hopptränas lite. Sen är det ju viktigt att jag kan rida ordentliga pass. Det är ibland svårt ute eftersom nderlaget varit så konstigt i vinter och Lisel har ju inga skor så hon halkar ganska lätt.
 
Idag red jag iallafall barbacka på ängen. Började med att skrittjobba henne sen fick hon bara trava en liten stund innan jag började galoppera. Hon blir så mycket mjukare i kroppen om man börjar med galoppen tidigt under passet. Känns faktiskt att hon har börjat få lite bättre kondis nu. Hon orkar galoppera lite längre nu än hon gjorde förut. Idag blev hon inte ens så svettig även fast jag red lika hårt som jag brukar göra. Hon gick i en stadig form och hon var verkligen lätt i handen idag inte stark alls! :D
bjuder på 2 bilder från 2012
 

Hannah - Fullt upp

I helgen har jag inte haft tid att blogga. Erica,Hanna & Angelina har varit borta så mockat och fixat maten åt alla 6 hästar + att jag ridit Lisel. Nätterna har jag spenderat lite här och där. Ikväll spenderar jag den hos Freja.
 
Men i lördags och Igår var ganska lika pass red på ängen båda dagarna och tränade lite öppnor och slutor. Sen fick hon galoppera lite och såklart blev hon lika svettig som vanligt.. Idag överraskade Erica mig med ett superfint Pannband. Turkost och det glittrar Lisel kommer vara super snygg i det!:D
 

Agnes - Ojdå..

Förlåt, förlåt att jag inte uppdaterat! Men har rätt så fullt upp nu, har haft 2 prov i veckan sen så håller jag ju på att flytta från hus 2 så är lite stressigt. Har rätt så dåligt samvete då jag bara hunnit vara i stallet 2 gånger den här veckan. Världens bästa Fanny har mockat och tagit hand om Vannis åt mig men det har ändå blivit en rätt så lugn vecka för henne.
 
I Onsdags hopptränade jag ju. Det gick inge vidare. Ponnyn var inte riktigt sig själv och stannade flera meter framför hindret och ville inte hoppa. Vet inte vad det beror på men det började då vi hoppade trippeln. Vi kom fel och hon hoppade av stort och sedan så rev hon och jag hamnade efter. Tror båda vi vart rätt så osäkra och det är ingen bra kombination. Men nu tyckte både jag och Erica att jag ändå red bra och red på framåt men ändå stannade hon. Vi avslutade super bra iallfall och det är det som räknas! Får fokusera på det istället för det som gick dåligt.
 
Min ponny har inte riktigt varit själv på senaste tiden. Hon är fortfarande pigg men hon är ändå inte lika glad som hon var förut. Det är inte samma energi, hon känns nästan "låg". Men jag tror det är mycket som händer för henne nu också och hon har varit lite nere sen Passe for. Hon verkar ändå trivas otroligt bra på SRK så tror inte det har med det att göra. Jag får hoppas att hon blir sig själv snart igen är så himla orolig.. Hon är ju inte dålig eller nånting eftersom min pappa kollat upp henne och hon är finare än aldrig förr..
 
Igår fort jag till stallet ganska sent. For till mamma och packade lite i mitt rum och hjälpte sedan att lyfta upp lite saker till nya lägenheten, var i stallet vid halv 8 tiden. Orkade inte rida utan borstade igenom henne noga i 1 timme sedan klippte jag stubben. Den var riktigt lätt att klippa. Tog mig bara 5 minuter och den vart ändå någolunda jämnt och fint! :D Ponnyn var nöjd över skönhetsbehandligen, hon stod och sov medans jag borstade henne.
 
Idag så ska jag och Olivia rida tillsammans sen tänkte jag gulla med Linnéa om hon vill fota. Förhoppningsvis ställer hon upp på det så ni får lite nya bilder!