slide show

Hannah - 3 lärorika år

Idag har vi haft 2 stycken praktiska  häst-lektioner på skolan. Det är mycket basic grejer som jag redan kan nu i början men även massor med grejer som jag verkligen inte haft någon aning om. Vi har sett mycket film om hästars naturliga beteenden. Varför dom agerar som dom gör vid olika tillfällen. Det är verkligen roligt med dessa lektioner.
 
 
Jag har idag lärt mig hur man kollar åldern på en häst genom att kolla på tänderna. Det är en sak som är riktigt kul och även bra att veta. Speciellt när jag tänkt jobba inom hästsjukvården. Jag känner verkligen att jag går rätt linje med tanke på min framtid inom jobb. Vi har fått 4 stycken böcker idag också. Jag har faktiskt läst ut en nu ikväll! För första gången någonsin har jag läst ut en bok frivilligt på en kväll. Dock bara 150 sidor men en ganska stor bok är det så det är mycket text. Riktigt kul att jag fått lära mig så mycket om deras beteenden. Jag kan läsa av Lisel mycket bättre. Det är ju inte så lätt att veta vad hästarna menar när de agerar som det gör genom att bara använda kroppsspråk. Vi kan inte prata med dem därav en anledning som många blir aggresiva och tar ut illska på hästarna eftersom de inte förstår varför hästarna gör som de gör. 
 
Jag känner mig taggad på livet just nu eftersom skolan har börjat kännas ganska rolig faktiskt. Att komma hem och ha i läxa att läsa 10 sidor i en bok slutade med att jag läste ut hela boken. Det är inte precis vad jag gör med min biologibok frivilligt..
 
Lisel fick sig en välförtjänad vilodag idag. Hon har gått 2 ganska hårda pass på banan 2 dagar i rad och idag får hon vila upp sig. Imorgon ska jag rida henne lite lätt och bara känna så hon känns fräsch. Jag vill inte utsätta henne för träningsvärk dagen innan hon ska få åka på hoppträning.
 
Den största anledningen till att jag valde den här linjen var både för framtida jobb så klart men även att kunna vara en bättre hästägare. Lära mig förstå hästar hur de tänker, jag har redan lärt mig otroligt mycket mer om hästarna och vi har bara hållit på med dessa hästlektioner i 3 dagar. Det här blir 3 förhoppningsvis roliga år!
Äntligen får jag lära mig förstå mer utförligt och nyanserat vad Lisel menar när hon försöker uttrycka sig:')
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback