slide show

Hannah - Min största förebild

De flesta "hoppryttarna" i min ålder (vad jag vet) har Rolf-Göran Bengtsson och Alexander Zetterman som sina idoler (tex). Det är där jag inte liknar de flesta som håller på med hoppning. Många av mina kompisar köpte deras hästar endast för träning/tävling. För mig är det bara ett + i kanten. Anledningen till att jag köpte Lisel var för att jag börjat ta hand om henne och insåg att jag inte vill leva utan henne. Det är som att jag typ är förälskad fast i en häst, haha oj så konstigt det där lät.. men jag kände verkligen att Lisel är den perfekta hästen för mig. Självklart älskar jag att hopptävla och träna, men det är inte anledningen till att jag köpte henne. Hon kom mig så nära på bara några månader att jag inte ville tänka tanken att inte ha henne i min vardag.
 
Men tillbaka till själva meningen med inlägget... Min största förebild är en man som heter Alexander Nevzorov. Nu menar jag inte att Roffe och dom som rider i landslaget är dåliga såklart. Självklart ser jag upp till dem. Men det är inte så att jag drömmer om att rida i landslaget.Det med Alexander Nevzorov är att han verkligen har en stark relation till sin hästar. Han låter dem vara hästar och uttrycka sig. Nog tycker alla tävlingsryttare om sina hästar (förhoppningsvis alla..) men om ni ser själva på filmen så inser nog många hur sjukt nära man kan komma en individ som man inte kan prata med.  Det här är mitt största mål någonsin som jag har med hästarna. Inte att bli som Alexander för det kommer jag aldrig att lyckas med. Men att få en sådan stark relation att man vet att precis allting är möjligt. Bara du har tid,tålmod och visar dig som en rättvis ledare. Du ska inte "vinna" över hästen i något.
 
Som ett vanligt uttryck jag hört "låt inte hästen göra så där för då vinner han över dig" nej,nej och nej. Du ska väl inte tävla mot din häst? Du ska vara hästens ledare som den självmant vill följa och lyda, hästen ska vilja göra det du ber den om. En bra ledare tvingar inte någon till något. Utan är rättvis och ser även från andras perspektiv. Den här hanteringen av hästar gör mig bara mer och mer intresserad av själva djuret. Du och din häst är ett team, om ni tävlar mot varann vem som ska få bestämma vad är ni då för team? 
 
En ledare kan be dig göra något, men sedan är det upp till dig om du gör det eller inte. Det handlar om att få hästen intresserad,förstående, och att vilja göra det du säger när du säger det.
Här är en film om Alexander Nevzorov, min största förebild på den här planeten. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback