slide show

Hannah - Träning för Lotta Sjöberg

Igår åkte jag och Lisel iväg till min hemstad Skelleftå för hoppträning. Lastningen tog 15 minuter vilket är ett stort framsteg. Hon var lite orolig påväg ner men hon har ju inte åkt på ett tag nu.
 
Uppvärmningen var en övning då vi skulle hoppa utan stigbyglar. Först travbommar på volt och sedan gjorde vi bommarna till studs och la till ett plank och även en oxer på volten. Det var riktigt svårt faktiskt. Lisel var pigg som vanligt och lite svår att få kontakt med vissa stunder men samtidigt vissa stunder lyssnade hon på varje signal jag gav henne. 
 
Efter den övningen så satt vi ihop en bana av hinderna som vi byggt fram. 2 raka linjer, en kombination,studs och en bruten linje. Det var väldigt låga hinder men trots det var det en svår men oerhört nyttig övning för mig och Lisel.
 
Vi avslutade passet med att ta stigbyglarna och hoppa banan fast med lite högre hinder banan var 90-1m. På själva banan var Lisel helt klockren. Däremot jag var inte riktigt med.. Sen olyckan då vi gick omkull på ett hinder och vi båda skadade oss är jag osäker. Det sitter kvar i mitt huvud hur vi ramlar och hon gör allt hon kan för att inte mosa mig. Olyckan blev för att jag felbedömde ett avstånd och då hoppade hon när jag tyckte och allt med kaos.
 
Så tillbaka till banan.. Jag stannade henne självmant 2 gånger för att jag blev för osäker och jag vill inte riskera att det händer igen. Men jag fick massor med pepp och hjälp av Lotta att klara av banan och sista rundan var klockren. Alltså vilken känsla jag fick, jag såg avstånden och Lisel ver väldigt framme för skänkeln och bara väntade på mina signaler.
 
Jag är så otroligt nöjd att jag köpte Lisel, Hon är verkligen 100% min drömhäst och när jag väl får in känslan känns det som vi skulle kunna hoppa vad som helst. Det roliga är att hon har börjat lita på mig så mycket så ibland kan jag trycka av henne lite tokigt men hon litar på mig och hoppar endå. Jag tycker Lisel presterade alldeles över min förväntan med tanke på att vi inte hoppat för tränare på 5 månader nu. Vi har intee ehller hoppat bana sen vi tävlade senast i oktober. 
 
Sammanfattningen av gårdagens träning  är : En gudomligt fin häst. Det är som att när jag blir lite osäker säger peppar hon mig och försöker sitt bästa för att vi ska klara banan. Det är som att hon hejar på mig, eller jag får iallafall den känslan, min underbara fina häst. Vilket roligt tränings & tävlings år det här kommer bli!
 
Sen får jag säga tack till underbart snälla Anna-Carin som ställer upp och kör mig när jag inte har föräldrar om är intresserade av min träning. Lite bilder och film från träningen!
 
Det kändes verkligen att hon tycke det var kul att få hoppa igen! hon hade sånt sug mor hinderna och öronen frammåt den största delen av passet, min dyrbaraste ägodel♥
 
Idag har hon fått komma ut och skrittas och travas lugnt av sin superduktiga skötare Olivia.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback